DVS'33 Ermelo begint tweede periode met nederlaag bij DOVO (wedstrijdverslag)

Qua spelbeeld leek het er behalve een korte fase in de eerste helft geen moment op, dat DVS’33 Ermelo in de uitwedstrijd tegen DOVO als verliezer van het veld zou stappen en toch gebeurde het weer.

Net als in de vorige wedstrijd waren de geelzwarten veruit de beter voetballende ploeg, maar weer kon dat overwicht niet verzilverd worden

De achtste nederlaag van het seizoen kreeg toch vorm in de slotfase. De 2-0 nederlaag zakten de Ermeloërs met 11 uit 13 naar de zestiende plaats met nog slechts een punt meer dan de nummer voorlaatst.
DVS begon in exact dezelfde opstelling als een ronde eerder tegen sv Urk.

Beste kans voor rust niet aan DVS besteed
Van meet af aan had DVS een veldoverwicht. Aan inzet en voetballende kwaliteiten ontbrak het ook niet. De geelzwarten toonden zich ook sterk in de persoonlijke duels en kwamen ook vaak goed voor hun man. De thuisclub werd nauwelijks balbezit gegund. Waar het vooralsnog wel aan ontbrak, waren de bijbehorende kansen. Stef Nijland probeerde het in de 3e minuut met een schot van net op de Veenendaalse helft, dat daadwerkelijk koers zettte naar de rechter kruising, maar doelman Nick van den Dam kon het leer tijdig uit de bovenhoek plukken.

Doorgaans bepaalt DOVO thuis graag de regie, maar moest zich nu voor eigen publiek toch laten terugdringen. Zelfs zodanig, dat de beide vleugelspitsen zich moesten laten terugzakken. Erg makkelijk was het dan ook niet voor de bezoekers om zich door de compacte linies heen te voetballen. Waar nog wel eens gebreid werd tot op de doellijn, probeerden de Ermeloërs elke schietkans te benutten. Die werden over het algemeen goed geblokt. Tot halverwege het eerste bedrijf wees niets er ook op, dat DVS wel eens de verliezende partij zou kunnen zijn, maar vanaf de 21e minuut waren de roodwitten een korte fase heel dreigend. Dat begon na een spelhervatting, waarbij Guido van Dijk op de linkerflank gelanceerd werd en na een kapbeweging kon uithalen. Dat schot ging voorlangs en bij de tweede paal ook centimeters voorbij de schoen van Mohamed El Kharbachi. Een minuut later probeerde Kharbachi na Ermelo’s balverlies in de ‘zestien’ een een-tweetje op te zetten, maar Sem de wit onderschepte. Weer een minuut later kon Kharbachi na een slim passje van Lilinho Martins voorzetten. Via de voet van Joël van Blerk ging de bal via de paal voorlangs. Weer een minuut later voorkwam Frank Olijve, dat Guido van Dijk na een kapbeweging weer gevaarlijk kon uithalen. Daarmee was het ook wel gedaan met de Veenendaalse dadendrang voor de rust. De beste kans voor de rust was weer een minuut later voor DVS. Nu was de steekpass van Sem de Wit wel goed om de verdediging te splijten en kon Roland Baas vanaf links voorzetten. Wellicht bracht de hoogte van de voorzet Lars van Wetering aan het twijfelen. Nu nam hij het leer op de slof en schoot in riante scoringspositie met een vrije hoek voor hem over. Het overwicht bleef voor DVS en in de 28e minuut draaide Stef Nijland vanaf links een vrije trap scherp in.

Drie DVS’ers probeerden tegen de bal aan te lopen, maar een Veenendaalse verdediger kon dat voorkomen. In het vervolg van de aanval bracht Stef Nijland de bal opnieuw goed voor, maar nu werkte Nick de Bondt voor lars van Wetering de bal weg. Met en listig balletje probeerde Stef Nijland na eenhalf uur Frank Olijve vrij achter de Veenendaalse defensie te zetten, maar dat was net te hard voor de controlerende meiddenvelder. Ook de laatste doelpoging voor rust was voor de gasten, toen Lars van Wetering een voorzet van Sem de Wit afgemeten breed legde Frank Olijve. Zijn gedrukte schot ging net over. DOVO zelf kwam er in de 43e minuut nog gevaarlijk uit en kwam met drie man tegenover drie Ermelose verdedigers te staan. De pass van Matthijs van Nispen was echter te hard om een medespeler in scoringspositie te brengen.Zo bleef het 0-0 halverwege.

DVS weer onverdiend op achterstand na rust
Evenals de wedstrijd hiervoor maakte Tarik Evre plaats voor Jorick Priem. Ook Lars van Wetering verliet het veld voor Owen Muller. In de 52e minuut maakte Frank Olijve een counter na Ermelo’s balverlies onschadelijk en bracht Jorick Priem recht voor het doel Roland Baas in schietpositie. Dat schot ging via een Veenendaals been naast. De linksback kreeg twee minuten daarna weer een schietkans op een goede positie, maar dat mislukte volkomen.

Weer een minuut later begon Jorick Priem weer aan een rush, die hij besloot met een schot richting de hoek, maar doelman Nick van Dam lag in de weg. Pas in de 58e minuut kwam DOVO met Mohamed El Kharbachi tot een doelpoging, maar zijn schot na een kapbeweging ging naast. Trainer Jeroen van Bezouwen bracht in de 62e minuut Chris Verheul in voor Nick Hak.Aan de veldverhouding veranderde dat iets. DVS bleef beter en ook nu wees nog niets erop, dat de bezoekers wel eens konden verliezen. Sterker nog; er hing een Ermelo’s doelpunt in de lucht en de geelzwarten waren daar een kwartier voor tijd heel dicht bij.

Met een listig passje zette Owen Muller Stef Nijland vrij in de ‘zestien’ en vanaf de achterlijn legde hij voor op Roland Baas. Zijn schot werd gekeerd door de sluitpost, waarna Nicky van Hilten de afvallende bal met een curve rakelings naast schoot. Een minuut later kopte Owen Muller uit een hoekschop net naast. Natuurlijk lag er veel ruimte achter de Ermelose verdediging en tot tweemaal toe werkte Joël van blerk de lange ballen goed weg. Een ongelukkig moment zette DVS toch op achterstand. Roland Baas gleed weg, waardoor zijn mislukte pass in de voeten van Nick de Bondt belandde. Die stoomde op, zocht en vond de combinatie met Matthijs van Nispen, waarna hij vrij opdook voor doelman Dean Bredewolt. Nicky van Hilten wilde nog wel een strafschop riskeren, maar kon de robuuste centrale verdediger ook niet stoppen.

De Ermelose sluitpost toonde zich dit seizoen al regelmatig winnaar in een een-tegen-een-situatie, maar werd nu verslagen door een goed uitgevoerd stiftballetje, 1-0. Direct hierna begon het tijdrekken, waarvoor de leidsman ook direct geel trok. DVS ging hierna helemaal va banque spelen door centrale verdediger Sem de Wit eraf te halen voor een extra spits, Sam Crowther. Dat gaf nog twee mogelijkheden voor de bezoekers. In de 86e minuut kon Nicky van Hilten na de steekpass van Frank Olijve vanaf rechts inschieten, maar doelman Nick van Dam hield de bal uit de korte hoek. Aan Veenendaalse zijde vond de laatste wissel plaats met Mano Bakkenes voor de geblesseerde Lilinho Martins.

Op twee man na was nu iedereen van DVS nu naar voren. Het schot van Roland Baas van afstand werd in alle drukte door de goalie weggebokst. Met Maarten van Dijk voor Adriaan Kruisheer hielden de geelzwarten de druk er wel op en DOVO kon niets anders dan alles ongecontroleerd wegroeien. Toch ontstond zo in de extra tijd een situatie van vier roodhemden tegenover drie DVS’ers. Invaller Chris Verheul probeerde doelman Dean Bredewolt zelf te verschalken in de rechter hoek, maar de goalie keerde met de voet, waarna Mohamed El Kharbachi de rebound wel raak schoot, 2-0. Dat tartte toch de veldverhouding in deze wedstrijd, maar het zijn nu eenmaal de doelpunten die tellen.

“Repeterend verhaal”
Op de vraag, hoe dit weer kon gebeuren, kon oefenmeester Patrick Loenen heel kort zijn: “Op een momentje na heeft DOVO in de eerste niets laten zien en hebben wij die kans met Lars van Wetering. Dan ga je die tweede helft in; een extra middenvelder. We wilden sowieso tactisch wisselen, waardoor die rechtsback van hun kwam te zwemmen. We hebben ook de tweede helft de overhand gehad. Wat kan ik verder zeggen; ik kan een repeterend verhaal houden. Wij krijgen de kansen en zij beslissen het in een moment. En die gaat erin. Wij scoren niet en dat is een essentieel onderdeel van het voetbal.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Dean Bredewolt, Nicky van Hilten, Sem de Wit (83’ Sam Crowther), Tarik Evre (46’ Jorick Priem), Joël van Blerk, Roland Baas, Adriaan Kruisheer (90’ Maarten van Dijk), Frank Olijve, Stef Nijland,  Lars van Wetering (46’Owen Muller), Benjamin Roemeon.
Opstelling DOVO: Nick van den Dam, Lilinho Martins (88’ Mano Bakkenes), Lars Rebergen, Nick de Bondt, Timo Pluk, max den Boer, Nadir Achahbar, Matthijs van Nispen, Mohamed El Kharbachi, Guido van Dijk, Nick Hak (62’ Chris Verheul).

Scheidsrechter: J. Kuipers

Scoreverloop:  80’ Nick de Bondt 1-0, 90+4’ Mohamed El Kharbachi 2-0