DVS'33 Ermelo besluit eerste competitiehelft met nederlaag in Hoek (wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo heeft de eerste competitiehelft afgesloten met een nederlaag bij hsv Hoek. Ondanks een veldoverwicht kwamen de geelzwarten voor de rust tot tweemaal toe op achterstand.

Na miscommunicatie liep die in de tweede helft nog verder op. Ondanks dat de Ermeloërs tot de laatste seconde bleven strijden voor een resultaat, lukte dat niet meer

Het gat met de koppositie bleef hetzelfde, maar de opponent uit Zeeuws-Vlaanderen kwam in punten langszij. De laatste wedstrijd in dit kalenderjaar voor de equipe van Hennie in ’t Hof is uit tegen SteDoCo.

Naast de afwezigen in de vorige competitiewedstrijd begon nu ook Stef Nijland vanwege een blessure op de bank. Dat bood Nassim El Ablak weer een basisplaats, nu controlerend voor de defensie, waardoor Frank Olijve vanaf rechts opereerde. Ook de thuisclub kende een aantal blessuregevallen. Het verheugende nieuws was, dat Benjamin Roemeon als invaller weer zijn eerste meters maakte.

Goed nieuws kwam er ook vanuit de opleiding. DVS O23, dat vorig seizoen in het najaar degradeerde uit de 1e Divisie, doordat het veel spelers moest afstaan aan de hoofdmacht vanwege veel blessures, won het terrein weer terug na een zege op HSC’21 en werd kampioen.

Ermelo’s overwicht voor rust niet benut
DVS begon goed aan de wedstrijd en had een overwicht. Toch gaf dat niet veel uitgespeelde kansen. Oma El Ghazouani kwam in de 6e minuut nog het dichtst bij het Zeeuwse doel, maar de dieptepass was net te hard om nog te kunnen raken vlak voor de goalie. De gastheren scoorden wel uit de eerste de beste aanval. In de 13e minuut vond Gilles Vandecandelaere de aanvallende middenvelder Rik Impens, die doelman Daan Huiskamp met een laag schot in de linker hoek versloeg, 1-0. DVS probeerde de achterstand wel direct te repareren, maar kwam nog niet verder dan twee hoekschoppen. De Volgende goede aanval van de Zeeuws-Vlamingen vier minuten later bood Robbe Goddyn een goede schietkans, maar de inzet ging naast. In de 21e minuut was DVS wel succesvol na een goed lopende aanval, waaruit Nassim El Ablak de bal voorzette. Lars Huber tilde die met een voetbeweging knap over doelman Finn Murre hee, zodat het weer gelijk stond, 1-1.

Twee minuten later was het balcontact van Lars Miedema in kansrijke positie uit een voorzet van Omar El Ghazouani niet hard genoeg. Het bleek de laatste mogelijkheid voor DVS, terwijl de blauwwitten er nog wel enkele kregen. In de 28e minuut legde Rik Impens de bal vanaf de achterlijn voor, waarna Steve Schalkwijk over schoot. Vijf minuten later was het wel raak. Sylvio Hage speelde Rik Impens in het vijfmetergebied in; de Belg verleidde Daan Huiskamp tot een beweging en verschalkte hem met een schuiver aan de andere kant. In die fase lag het veldoverwicht ook bij hsv Hoek, waarbij de Ermeloërs wat hoekschoppen moesten weggeven. Uit een daarvan leek Alexander Embrechts bij de tweede paal simpel binnen te werken, maar als een rechtgeaarde verdediger haalde hij de bal juist uit het doel. In de extra tijd kwamen de Zeeuwen nog twee keer dreigend in de ‘zestien’ maar keerde Tim van de Berg even vaak het gevaar.

Jacht op gelijkmaker na rust niet beloond
Direct na de hervatting kwam Lars Miedema na een pass van Nicky van Hilten tot een schot, dat door doelman Murre gekeerd werd en vier minuten later schoot Omar El Ghazouani op aangeven van Frank Olijve over. De assist was de laatste actie van de middenvelder; voor hem kwam Stef Nijland in het veld. Dat zorgde voor meer druk en de invaller schoot in de 57e minuut uit een voorzet van Nicky van Hilten op de keeper. Er lag in die fase veel ruimte achter de Ermelose verdediging en daar profiteerde hsv Hoek in de 59e minuut van. Daarbij werd de thuisclub geholpen door een groot misverstand tussen Tim van de Berg en doelman Daan Huiskamp. De uittrap van de Zeeuwse sluitpost werd door de centrale verdediger teruggespeeld, maar passeerde de uitgelopen doelman. Voor Sylvio Hagen was het daarna een koud kunstje om de bal in het lege doel te deponeren. Hennie in ’t Hof pleegde daarna een dubbele wissel door Eren Turan Yavuz en Lars van Wetering in te brengen voor Maarten van Dijk en Lars Miedema.

Het zorgde voor nog meer druk, maar de omschakeling van hsv Hoek loerde. Zo onderschepte Tim van de Berg in de 64e minuut met veel inzicht een counter. Met het inbrengen van Eren Turan Yavuz kon DVS zelfs in de vijandelijke ‘zestien’ een aantal korte combinaties neerleggen, maar de ultieme eindpass ontbrak nog. In de 72e minuut wisselende Hennie in ’t Hof nog aanvallender. Tim van de Berg ging eraf, waardoor Nassim El Ablak in het hart van de Ermelose verdediging kwam te staan. Benjamin Roemeon kwam na zijn ongeval weer voor het eerst in de wei. In de 74e minuut combineerde DVS zich weer in het stafschopgebied, waar Lars Huber in de rug gelopen werd door Karim Bannani, wat terecht een strafschop opleverde. Normaliter een zekerheid, als Lars van Wetering zich erachter zet. Ook nu ontbrak het niet aan overtuiging, maar de mogelijke aansluiting spatte nu buiten bereik van de goalie op de lat uiteen. Met nog een kwartier te gaan werd een uitgelezen kans op een succesvolle slotfase ongedaan gemaakt. DVS bleef keihard werken, maar kwam zelfs niet meer tot de aansluiting. De thuisclub kwam er vanuit de omschakeling nog twee keer gevaarlijk uit, maar kwam ook niet meer tot scoren. Zo bleef het dus 3-1 op “Denoek”.

“Ik heb een fantastische ploeg gezien”
Vreemd genoeg stond er na afloop van de verloren wedstrijd een blije Hennie in ’t Hof klaar voor de nabeschouwing: “Ik heb vandaag een fantastische ploeg van mij gezien vandaag. We hadden een overwicht van bizarre proporties. De intensiteit was hoog, het positiespel was goedWe deden eerder wel heel veel energie in balverlies, maar ik wil er meer voetbal inbrengen. Dan moet je ergens beginnen. We zijn deze wedstrijd begonnen met een controlerende middenvelder, met een passer. En we zijn begonnen met voetballen. Ik had Nassim als controleur, Omar als linksbuiten en Hubertje op rechts, want ik wilde heel veel diepte hebben. Ik wilde het voetballend op het middenveld vanuit passing en als het nodig was ook nog eens met opkomende backs. We hebben heel veel aanvallende intenties gehad en het leek inhet laatste half uur ondanks de achterstand wel op gallery play met heel veel driehoekjes en opkomende backs. Lars (van Wetering) kwam terug van een blessure en speelde nog wat te geforceerd. Als hij die penalty scoort, maken we ook nog wel die 3-3. Dat weet ik zeker. Nu kregen we het signaal, dat we goed onderweg zijn, maar we zijn er nog niet. Er zijn nog steeds dingen, die niet goed gingen, waardoor we nog niet aan prijzen mogen gaan denken. Zij hebben op de counter gespeeld en wij hebben twee doelpunten weggegeven.

Bij die eerste moeten we doordekken, maar dat deden we niet. Die tweede sloeg nergens op en die derde hoeven we niet eens over te praten. Daar was geen goede communicatie. Die dingen kun je niet op trainen, maar de rest wel. Het doordekken ging in de tweede helft beter en toen waren we ook nog dominanter. Daarom heb ik mijn ploeg ook een compliment gegeven. We hebben ook zes weken uitgetrokken om de boel goed op de rit te krijgen en als mijn ploeg hetzelfde gaat voelen, wat ik nu al voel, kan deze ploeg straks hele mooie dingen laten zien. En dan gaan we ook een serie wedstrijden achter elkaar winnen. Daarom ben ik enerzijds ook niet blij met de winterstop, omdat we de gang nu te pakken hebben. Ik loop nu over van energie.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Nicky van Hilten, Sem de Wit, Tim van de Berg (72’ Benjamin Roemeon), Gaston Salasiwa,  Frank Olijve, Nassim El Ablak, Maarten van Dijk (62’ Eren Turan Yavuz), Omar El Ghazouani, Lars Miedema (62’ Lars van Wetering), Lars Huber.
Opstelling hsv Hoek: Finn Murre, Robbe Goddyn, Alexander embrechts, Tom Vermeire, Ennio Martens, Gilles Vandecandelaere, Rik Impens (90+2’ Artuur Zutterman), jelco Schamp, Karim Bannani, Sylvio Hage (85’ Jahrdell Constancia), Steve Schalkwijk (82’ Mathieu de Smet).

Scheidsrechter: Dhr. L. Baars uit Tilburg

Scoreverloop: 13’ Rik Impens 1-0, 21’ Lars Huber 1-1, 33 Rik Impens 2-1, 59’ Sylvio Hage 3-1.

Resultaten Derde Divisie 3 december (speelronde 17; 5e ronde tweede periode):

De Derde Divisie Zaterdag kent halverwege de competitie een nieuwe koploper, die ook nog eens de dans in de tweede periode leidt. Daar kan ook Sportlust’46, dat door een tragisch overlijden van een jeugdlid bij tegenstander rkav Volendam niet in actie kwam, nog naast komen. Door het verlies van GVVV liep de achterstand op de koppositie voor DVS niet verder op. Met 26 uit 17 bleef die zes punten. Hsv Hoek schaarde zich in punten naast de Ermeloërs, maar staat met een minder doelsaldo wel negende.

GVVV-Barendrecht: In een vermakelijke eerste helft kwamen de Veenendalers nog voor rust terug van een 0-2 achterstand, maar maakte de nieuwe achterstand nooit meer goed. Na de 2-3 ruststand liep een effectief counterend Barendrecht zelfs verder weg naar 2-5. In punten staat GVVV met 31 uit 17 nog wel naast de nieuwe lijstaanvoerder, maar die overlegt betere doelcijfers. De bongerd-bewoners klommen met 28 uit 17 naar de zesde plek.

ASWH-ACV: De doelcijfers van de Assenaren in de tweede periode van 13-1 zeggen alles. Daarmee leiden zij met 13 uit 5 nu alleen in de tweede periode. Ook de jonge selectie op “Schildman” werd na een 0-1 ruststand met 0-3 aan de zegekar gebonden. Op doelsaldo is ACV nu met 32 uit 17 de nieuwe koploper. ASWH werd door twee directe concurrenten gepasseerd en staat nu met 16 uit 17 op de voorlaatste plaats.

Ter Leede-DOVO: Een weinig enerverende wedstrijd kreeg de stand, die het verdiende; 0-0. De bezoekers hadden in de slotfase nog wel zicht op meer. Het ene punt hield DOVO met 29 uit 17 nog wel op de vijfde plaats. Ter Leede vindt zich met 20 uit 17 terug op de elfde stek.

SteDoCo-sv Urk: De Hoornaars hadden in de eerste helft niet zo veel te duchten van de bezoekers en gingen rusten met een 2-0 voorsprong. Dat werd anders in de tweede helft, toen zij de aansluiting vonden. De voormalige eilandbewoners gunden Joran Schröder geen hattrick (nu werd het een eigen doelpunt) en daar bleef het bij in het laatste half uur. Met 29 uit 17 volgt SteDoCo, de eerstvolgende tegenstander van DVS, de koplopers op drie punten. Dat zijn ook drie punten meer dan de Ermeloërs bezitten. Sv Urk wordt nu met 19 uit 17 op de hielen gezeten door de twee herkansers, die slechts een punt minder hebben.

Excelsior’31-FC Rijnvogels: Een zege zat er een keer aan te komen. Hoewel ook nu weer een aantal goede kansen onbenut bleef, scoorde hekkensluiter wel. Vervolgens werd verzuimd de score verder uit te bouwen en dat leek de Rissenaren duur te komen staan. De gelijkmaker viel in de tweede helft inderdaad en de bezoekers wilden nog meer. Nu viel het kwartje (met een carambole via de paal) van Jesper Veltkamp (ook al de maker van de 1-0) goed en won Excelsior’31 met 2-1. De rode lantaarn kon nog niet overgedragen worden, maar met 15 uit 17 zijn de naaste concurrenten weer in zicht. FC Rijnvogels bleef op 26 uit 17 staan en bevindt zich qua doelsaldo nu tussen DVS en hsv Hoek.

Sparta Nijkerk-Staphorst: Ondanks de kansen voor de thuisclub leek het kort voor rust toch weer mis te gaan door de 0-1. De achterstand werd al snel in de tweede helft gerepareerd, waarna oud-DVS’er Mike Ahrens er een kwartier voor tijd 2-1 van maakte. Met die eindstand schreef Sparta Nijkerk eindelijk weer eens drie punten bij. Met 18 uit 17 zijn de Ebbenhorst-bewoners nu op doelsaldo de slechtste herkanser. Staphorst verloor met nu 21 uit 17 de aansluiting met het linker rijtje enigszins.

Harderwijk-Harkemase Boys: Beide ploegen kregen over de gehele wedstrijd heen en weer kansen. De bezoekers benutten er een, terwijl zij door een domme reactie van Margaritha al in ondertal stonden. Met een tweede gele kaart voor Jeremy de Graaf werd het er voor de thuisclub niet makkelijker op. De 0-2 kon ook niet voorkomen worden. Door deze nederlaag vond Harkemase Boys als beste herkanser met 18 uit 17 weer aansluiting met de eerste veilige plaats van sv Urk. VVOG bleef de Harekieten nog twee punten voor op de twaalfde plaats.