DVS'33 Ermelo blijft in spoor koploper na zege bij VVSB (wedstrijdverslag)

Voor een mooie wedstrijd heb je twee ploegen nodig, die willen voetballen. En die stonden er op “De Boekhorst” ook met thuisclub VVSB en DVS’33 Ermelo in de vroege zaterdagavond van 9 november. (Bekijk alle foto's)

VVSB tegen DVS'33 Ermelo
(Fotograaf: Theo Aalten)

Na een meeslepende partij trokken de geelzwarten aan het langste eind door de kansen toch beter te benutten dan de organieke zondagclub uit Noordwijkerhout.

Daardoor bleven de Ermeloërs in het spoor van koploper Sparta Nijkerk met en achterstand van twee punten. Daarna een gaatje met Harkemase Boys, dat vijf verliespunten meer heeft dan DVS en Hoek met zeven meer.

Richard Plug wist, dat hij het zonder Oktay Öztürk vanwege een schorsing moest stellen en ook Enrico Patrick ontbrak door een blessure. Soufian Moro en Jorran van Santen, die volgens de oefenmeester ook gewoon basisspelers zijn, maakten zodoende hun opwachting in de basis. De gastheren stonden evenmin gewijzigd aan de aftrap in vergelijking met de eclatante 1-7 winst in Sneek. Zo ontbrak topscorer Felitciano Zschuschen aan de aftrap, maar zijn vervanger Loyd van der wilden zou zich zeker een goed vervanger tonen.

Een opvallend leuke ambiance bij de club, waarvan het sportpark volop in de steigers staat. Veel supporters, die de favoriete kleuren paars en geel getuige de sjaaltjes niet onder stoelen of banken steken en een jeugde aanhang in de tweede helft achter het Ermelose doel, die VVSB vooral op een positieve manier ondersteunde.

Achterstand nog voor rust goedgemaakt

De wedstrijd begon, zoals DVS dat graag wil zien. De regie lag in handen van de geelzwarten, die VVSB op eigen helft hielden. Dat leverde echter niet meer dan een hoekschop op. Die controle duurde maar een minuut of vijf en daarna voetbalde de thuisclub zich vaker onder de druk uit en zorgde met goede passes op de flanken voor vele dreiging. Loyd van der Wilden haalde enkele malen op links de achterlijn en rechtsback Justin Valk bestreek de hele wedstrijd de rechterkant. Waar DVS in de eerste twintig minuten tot twee corners kwam, kregen de paarsgelen er vijf en had doelman Daan Huiskamp al twee keer handelend moeten optreden op goede schoten.

Bij de vijfde hoekschop, die aanvankelijk nog afgeslagen werd, kon Loyd van der Wilden opnieuw inbrengen op de vrijstaande Peter Verhoeve. De centrale verdediger kopte diagonaal raak, kansloos voor de Ermelose goalie, 1-0. Die voorsprong was ook zeker verdiend gezien de veldverhouding van dat moment. Evenals een week eerder in de derby tegen VVOG vonden de Ermeloërs een ijzersterk centraal verdedigingsduo tegenover zicht, waartegen in de lucht weinig te verdienen viel. Daarbij werd Benjamin Roemeon gevolgd door zijn schaduw Ties Evers, die het hem zeker in de eerste helft heel lastig maakte. VVSB wilde die 2-0 ook nog wel forceren, maar de geelzwarten kwamen er toch ook al een paar keer voetballend goed uit. Vooralsnog mocht DVS het proberen met vrije trappen in deze op zich sportieve wedstrijd, waar wel van beide kanten veel strijd in zat.

Na een eerdere mislukte poging van een grotere afstand lukte het Soufian Moro in de 37e minuut wel om zijn ploeg uit een vrije trap langszij te brengen. De middenvelder zag het gaatje in de muur, waardoor ook doelman Ruben Valk zicht op de bal had, maar zijn trap van ruim twintig meter werd in de Noordwijkerhoutse muur door een verdediger van richting veranderd, zodat de sluitpost verslagen was, 1-1. Vanaf dat moment kwam DVS ook weer tot goed veldveldspel, zonder dat dat voor de rust nog tot een treffer leidde.

DVS benut kansen na rust

DVS ging qua veldspel door, waarmee het voor de rust al begonnen was, alhoewel de thuisclub er nog wel twee keer gevaarlijk uitkwam. VVSB werd echter teruggedrongen op eigen helft en nu was het overwicht niet na vijf minuten over. In die fase hadden de Ermeloërs via Benjamin Roemeon en Olivier Pilon moeten scoren. Na de pass van Joshua Patrick in de 63e minuut kon de rappe aanvaller net aan de linkerkant ongehinderd in de ‘zestien’ in gaan, maar een schot in de verre hoek was niet haalbaar. Nu stuitte hij Ruben Valk, die goed opgesteld stond. Exact dezelfde mogelijkheid kreeg Olivier Pilon in de 70e minuut op aangeven van Jeremy Jonker. Hij kreeg het leer in riante positie evenmin langs de doelman, die ook nu kon ingrijpen. Tussendoor moest doelman Daan Huiskamp met goed uitkomen voorkomen, dat Frans Niels uit een goed passje van Justin Valk kon scoren. Dat deed hij met verve, waardoor niet meer dan een corner resteerde.

Met nog een kwartier te gaan in dit boeiende duel nam DVS een voorsprong. Wellicht bedoeld als voorzet van rechts van Frank van der Burg op het kopgrage hoofd van Joshua Patrick ging de bal net over de vingertoppen van keeper Ruben Valk heen en viel in de verre hoek binnen, 1-2. VVSB voelde zich echter niet verslagen, moest nu komen en deed dat ook. Eric Meijers haalde verdediger Jelmer Vijlbrief er hierop af voor aanvaller Mo El Osrouti. Dat was zeker een versterking. DVS kreeg het nu ook moeilijker. In de 79e minuut verrichtte Daan Huiskamp een uitstekende redding op het strakke schot van Loyd van der Wilden en in de rebound schoot de invaller over. Ook Richard Plug wisselde; Soufian Moro ging naar de kant voor de balvast Rafaël Uiterloo. In dezelfde rolverdeling al vier minuten daarvoor ging ook nu de bal over. Drie minuten voor tijd was het goed, dat Jorran van Santen het schot van El Osrouti blokte. Kortom; DVS moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden. Julian de Ruiter was toen al in het veld gekomen voor Olivier Pilon.

In de reguliere speeltijd kwam Benjamin Roemeon nog tot een schot op aangeven van Uiterloo. In de extra tijd mocht Lars Dekker nog opdraven voor Frank van der burg. In de 3e minuut van de toegift kwam de bevrijdende 1-3 voor DVS. Rafaël Uiterloo had twee verdedigers bij hem in de buurt, toen Jorran van Santen inspeelde op hem. Uit de draai creëerde hij de ruimte voor een laag schot, dat door het stuitje net boven de handen van doelman Ruben Valk bij de paal binnensloeg. De Ermeloërs konden zich daarna de schietkans voor Mo El Osrouti (over) nog wel veroorloven, maar was wel tekenend voor een uitermate spannende wedstrijd in hoog tempo, waar de uitslag gunstig uitviel voor de runner up.

“Trots op deze jongens”

Het verschil in de wat mindere eerste helft en de goede tweede helft was voor trainer Richard plug goed te verklaren: “We hadden met een goede tegenstander te maken. Ze kwamen er heel snel met veel mensen uit; mensen die een behoorlijk afstand overbrugden. Ik vond dat we het laatste kwartier in de eerste helft al wel heel veel beweging in de ploeg hadden. Precies zoals we het wilden. Onwijs gevaarlijk konden we ook nog niet worden. Dat beeld van dat laatste kwartier hebben we goed doorgezet in de tweede helft en toen hadden we ook meer afstand moeten nemen.

Dat komen we dan niet en dan komen we wel op voorsprong uit een lucky goal, maar ik heb liever, dat Benna en Ollie in een een-op-een-situatie scoren. Daarna gaan zij alles of niks spelen en kon het nog weer alle kanten op. Als Rafaël dan nog zo’n goal maakt, is het natuurlijk puur genieten. Daar ben ik ook heel blij mee. Ik denk, dat VVSB in deze wedstrijd wel een punt verdiend had, maar ik vond het wel reclame voor het voetbal. Misschien niet met heel mooi spel, maar wel qua spirit, de drive. Dat maakte het wel een hele leuke wedstrijd.”

Bij zijn keuze voor de basiself in Noordwijkerhout werd de coach geholpen: “Je ziet ook, dat Souf en Jorran potentiële basisspelers zijn. Enrico was geblesseerd en Oktay geschorst. Normaal heb daar ook nog Christiaan van Hussen bij. En ook Rafaël is in principe een basisspeler. Soms ben je ook wel eens blij, dat er eentje geschorst of geblesseerd is, want ik heb hier veertien jongens, waarmee je naar de Tweede Divisie kan. Dat is leuk als trainer, maar als mens is dat soms wel eens lastig.”

DVS blijft met de winst in het spoor van Sparta Nijkerk, dat weer een ogenschijnlijk makkelijke zege boekte op Ter Leede: “Het lijkt, alsof het bij Sparta iets makkelijker gaat, maar dat dwingt Eric speelziek ook af. Er zit daar ook veel rust in de vereniging. Dit gaat Sparta wel volhouden. Ik bekijk het wedstrijd voor wedstrijd. Ik ben trots op de eenheid in het team. Die eenheid is aan alle kanten te merken. Dat zie je ook aan de strijd in het veld. Mooi voetbal heb je niet altijd in de hand; je hebt je spelintenties en spelprincipes en bij vlagen komen die eruit. Dat heb je vooral in de tweede helft gezien, maar ook bij vlagen niet. Wat ik wel in de hand heb, is hoe ik omga met mijn spelers en met mijn staf. Als ik supporter van DVS zou zijn, zou ik trots zijn op deze ploeg; dat verdienen de spelers en ze verdienen geen negativisme en gezeik. Ik ben aangetrokken door de vorige TC om op een vrij natuurlijke wijze een als lastig bekendstaande groep spelers te motiveren en een eenheid te zijn. Vanwege die profielschets heb ik ook getekend bij DVS, omdat dat ook mijn kracht is. Ik wil ook aanvallend voetballen met hoog opstaande backs en het indribbelen van Jeremy en Frank, maar ik heb ook te maken met de kracht van een tegenstander. En voetbal is geen computerspel en er kunnen fouten bij gemaakt worden. Die zijn er vandaag ook gemaakt in deze wedstrijd, maar ik ben al tien wedstrijden trots op deze jongens en dat zal ik ook de rest van het seizoen zijn.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Frank van der Burg (Lars Dekker), Jorran van Santen, Basil Camara, Jeremy Jonker, Roald de Vries, Soufian Moro (80’ Rafaël Uiterloo), Coen Vloedgraven, Olivier Pilon (84’ Julian de Ruiter), Joshua Patrick, Benjamin Roemeon.
Opstelling VVSB:
Ruben Valk, Richelo Fecunda, Ties Evers, Tomas Arroyo, Peter Verhoeve, Jelmer Vijlbrief (78’ Mo El Osrouti), Rob Zandbergen, Tim de Rijk, Yannick Bouw, Frans van Niel, Loyd van der Wilden.

Scheidsrechter:
dhr. J. Rozendal uit Zwaagwesteinde

Scoreverloop:
20’ Peter Verhoeve 1-0, 37’ Soufian Moro 1-1, 75’ Frank van der Burg 1-2, 90+3’ Rafaël Uiterloo 1-3.