DVS'33 Ermelo doelman Jan Dooijewaard (75) te gast op Nederlands Film Festival

Pas op vijftigjarige leeftijd maakte Jan Dooijewaard (75 jaar) zijn debuut als keeper in een seniorenteam van DVS’33 Ermelo.

Negentig minuten lang gooide Jan toentertijd zijn gespierde lijf namens dat DVS seniorenteam de atmosfeer in en vanaf die tijd is Jan tot op de dag van vandaag altijd tussen die twee staanders blijven staan en dat met heel veel spelplezier.

In dat DVS seniorenteam speelden o.a. Chris van Koerten, Geerling Hamstra en Gerard Dijkhuis. Dat Jan nog eens een hele mooie rol in een filmdocumentaire (‘Keepers’ van regisseur Johan Kramer) zou gaan spelen had hij nooit kunnen bevroeden.

Een gedreven doelman

Vanaf het moment dat Jan als doelman debuteerde won hij per keer gewoonweg aan zelfverzekerdheid, aan weerstand en aan rijpheid. In het afgelopen seizoen zag ondergetekende de DVS goalie Jan Dooijewaard nog aan het werk op ons kunstgrashoofdveld. Ik genoot van de manier waarop Jan vanaf zijn plek tussen de aluminium palen diverse bevelen uitstrooide, zijn verdediging ordende en zijn ploeg in zekere zin op sleeptouw nam. Kortom, daar was nog steeds een enorm gedreven doelman aan het werk. Menigmaal kreeg hij die middag de handen van de toeschouwers op elkaar. Het filmen van Jan vond toen al plaats aan de Ermelose Sportlaan.

Jan Dooijewaard oud doelman DVS'33 Ermelo
(Foto DVS'33)