DVS'33 Ermelo goed bij de les in Amsterdam-Noord (wedstrijdverslag)

De spelers van DVS’33 Ermelo bleven goed bij de les tijdens hun bezoek aan degradatiekandidaat De Dijk.

Het gevaar bestond, dat er alvast over de dijk heen naar de aanstaande topper tegen Noordwijk gekeken werd, maar in de namiddag op “Schellingwoude” boekten de geelzwarten weer een ruime overwinning. Die had zelfs hoger kunnen uitvallen.

Door het latere aanvangstijdstip van deze wedstrijd tekenden zich vanwege de tussen-, c.q. eindstanden op de andere velden al de contouren af van een voor de Ermeloërs uitstekende twintigste competitieronde. Bert van Hunenstijn liet dezelfde elf aantreden als in de gewonnen topper tegen Quick Boys.

VS houdt tegenstander voor rust nog in de race
Een welwillend De Dijk groef zich zeker niet in en wilde met aanvallend voetbal de drie punten op “Schellingwoude” zien te houden. Wellicht ook hoop tegen beter weten in. Zet de vier beste spelers van de Amsterdamse fusieclub tegenover de vier beste DVS’ers op een pleintje en de hoofdstedelijke voetballers hadden mogelijk meer panna’s geproduceerd dan de geelzwarten, maar om de knikkers toonden de Ermelose zich formatie zich op het kunstgras duidelijk veel meer een team.

Niet dat de thuisclub in deze wedstrijd technisch beter waren, maar in duelkracht en samenspel al helemaal niet. De Amsterdammers kwamen op alle fronten te kort. Door het scoreverloop bleef het in ieder geval in de eerste helft nog een wedstrijd. Typerend was ook wel, dat de thuisclub in de beginfase in kansrijke positie een kans kreeg, maar die kopte Mick Christophersen naast. De schietkans voor Oktay Öztürk uit een hoekschop van Roald de Vries in de 7e minuut was zelfs kleiner, maar in een mêlee van spelers wel raak in de rechterbovenhoek, 0-1.

Voor de tweede Ermelose treffer de Amsterdamse aanvaller weer een kopkans, maar hij aaide de bal met het hoofd, zodat ook deze geen gevaar opleverde. In de 14e minuut geloofde Olivier Pilon nog in een pass, hield de bal nabij de cornervlag nog net binnen en deponeerde die op het hoofd van Christiaan van Hussen, die met succes dezelfde hoek vond, 0-2. Daarmee knakte er toch al wat in de ploeg van Kees Oostermeijer en Viggo Waas. Zo hield clubtopscorer Kubilay Koylu al in in het duel met Roald de Vries, waardoor die ongehinderd naar voren te spelen. Met een schot van Stany Dankerlui uit een afvallende bal probeerde De Dijk het in de 28e minuut nog wel, maar dat ging hoog over.

Het overwicht tekende zich af in het veld, maar de score ging vooralsnog niet mee. Een schot van Benjamin Roemeon en een omhaal van Olivier Pilon troffen het doel niet en Christiaan van Hussen schoot in de 28e minuut zelfs op de lat. In de 37e minuut rondde Olivier Pilon wel af uit een vrije trap van Oktay Öztürk, maar omdat die onderweg door het hoofd van Benjamin Roemeon beroerd was, keurde de leidsman die goal af. De topscorer van de Derde Divisie kon zijn aantal van 21 zodoende niet verder opvoeren. Mede doordat hij zich even later, al niet okselfris aan de wedstrijd begonnen, moest laten vervangen. Met Berry Powel werd DVS er natuurlijk niet zwakker op, hoewel het aanvalsspel er wel wat anders uit ging zien. Echter nog niet voor de rust en de invaller hoopte nog te profiteren van een schot van Benjamin Roemeon in de 40e minuut, dat smoorde tussen de benen van doelman Kay Hilverink. Dat lukte niet. De rust ging dus in met een 0-2 stand.

DVS na rust in overtal naar ruime zege
Qua veldspel was er van de degradatiekandidaat weinig gevaar te vrezen, maar in de 49e minuut werd het, weliswaar voor even, weer een wedstrijd. Jorran van Santen schatte de situatie niet goed in, waarvan Kubilay Koylu profiteerde en zijn voorzet Judah Berefo bereikte. Die had weinig moeite om deze kans binnen te werken, 1-2. Voor even leefde de hoop weer op in de Amsterdamse harten, maar een herhaling van de thuiswedstrijd tegen Quick Boys werd het niet. In de 52e minuut had Berry Powel zelfs zicht op de derde Ermelose treffer, toen hij in de ‘zestien’ een diepe bal van Oktay Öztürk goed onder controle kreeg.

Zijn inzet was echter geen lob en geen schot, waardoor de Amsterdamse sluitpost kon ingrijpen. Twee minuten later ging de bal opnieuw in zin doel, maar was er weer buitenspel geconstateerd. In de 55e minuut diende de volgende kans voor DVS zich alweer aan, toen Benjamin Roemeon zich uit een dieptepass voorbij centrale verdediger Marc Baardman werkte. Het vasthouden net buiten de beruchte lijnen werd beoordeeld als het hinderen van een doorgebroken speler, waarvoor ook rood getrokken werd. DVS moest nog even wachten op het volgende doelpunt, want doelman Kay Hilverink werkte het leer met de voet uit de hoek. In de 61e minuut kreeg hij nog net zijn vingertoppen tegen de de kopbal van Berry Powel, zodat die op de paal belandde, dus bleef DVS wachten op die bevrijdende treffer. Ondanks het ondertal had De Dijk tot tweemaal zicht op de gelijkmaker.

Clubtopscorer Koylu zag Paul Eppink met de voet in de 59e minuut redden en vier minuten later speelde Roald de Vries met veel risico de bal met zijn borst terug op de goalie. Mick Christophersen zat daartussen, maar schoot vervolgens naast. Kubilay Koylu gaf kort hierop zijn schot wel de juiste richting mee richting rechter kruising, maar die kon eenvoudig gepakt worden door Paul Eppink. In de 65e minuut nam DVS definitief afstand van de Amsterdammers. Benjamin Roemeon schoot in de rebound raak na een inzet van Oktay Öztürk, 1-3.

Heel kort hierop trof de aanvaller met een prachtig schot buiten bereik van de goalie de paal. Het pleit was drie minuten later helemaal beslecht, maar nu in een andere rolverdeling. Na een goede combinatie was het schot nu van Roemeon en rondde Christiaan van Hussen in de nastoot af, 1-4. Met Berry Powel had DVS een fantastisch aanspeelpunt. Hij bond zo twee verdedigers aan zich, waardoor er altijd vrijlopende DVS’ers konden aansluiten. Dat leverde diverse mogelijkheden op voor onder andere Daniël van Warven (na de 1-4 in het veld gekomen voor Oktay Öztürk), Benjamin Roemeon en Lars Dekker (vervanger van Christiaan van Hussen in de 73e minuut). Het zou echter bij 1-5 blijven, nadat het schot van Soufyan Moro in de 81e minuut, laag in de linkerhoek, te veel was voor de jonge doelman Kay Hilverink, die met een paar goede reddingen op voornoemde schoten nog erger had weten te voorkomen. DVS heeft dus niet verzaakt in de aanloop naar de absolute kraker thuis tegen Noordwijk.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Paul Eppink, Frank van der Burg, Jorran van Santen, Dennis Hollart, Roald de Vries, Oktay Öztürk (71’ Daniël van Warven), Coen Vloedgraven, Christiaan van Hussen (73’ Lars Dekker), Benjamin Roemeon, Soufyan Moro, Olivier Pilon (37’ Berry Powel).
Opstelling asv De Dijk: Kay Hilverink, Judah Berefa, Marc Baardman, Brian Groothuesheidkamp, Djamai Werkzam, Stany Dankerlui (60’ Sammie Fiddani), Hjalmar Oomens, Jawhar Ahanach (75’ Randill Verweij), Kubilay Koylu, Mick Christophersen, Clayd Olf (46’ Bilal Amarzagouio).

Rood: 55’ Marc Baardman (asv De Dijk)

Scheidsrechter: Dhr. M.A. te Hennepe uit Alphen a/d Rijn

Scoreverloop: 7’ Oktay Öztürk 0-1, 14’ Christiaan van Hussen 0-2, 49’ Judah Berefo 1-2, 65’ Benjamin Roemeon 1-3, 68’ Christiaan van Hussen 1-4, 81’ Soufyan Moro 1-5.