DVS'33 Ermelo haakt aan na zege op HSC'21 (wedstrijdverslag)

De missie van DVS’33 Ermelo in de derde en laatste periode is duidelijk. Er moest gewonnen worden om de aansluiting met de veilige plekken te bewerkstelligen.

In speelronde 25 troffen de geelzwarten voor eigen publiek met HSC’21 een goede tegenstander, die echter door blessures en schorsingen niet in de allersterkste formatie kon aantreden

Ook de ploeg van John Kamphuis telde afwezigen, waaronder Lars Huber voor langere tijd, maar met de elf, die in de basis stonden, kon DVS goed voor de dag komen. Stef Nijland stond zodoende weer in de basis na zijn blessure. Joël van Blerk verloor in vergelijking tot de wedstrijd tegen Harkemase Boys weer aan Sem de wit, die terugkwam van een schorsing. Twee arbitrale beslissingen voor rust vielen in het voordeel uit van de Ermeloërs, die met een 2-0 voorsprong aan de thee gingen. Daar kwamen er in de tweede helft even zoveel doelpunten bij, terwijl achterin voor de derde achtereenvolgende keer de nul gehouden werd. Met het spelplezier komen de combinaties weer en daarmee de kansen, alsmede de doelpunten. Het werd tegen de Haaksbergers met 4-0 de grootste overwinning van het seizoen. De geelzwarten stegen met 28 uit 25 weer een plaats en hebben met nog negen duels te gaan drie punten achterstand op de eerste veilige plaatsen van DEM en Staphorst. Eemdijk, de eerstvolgende opponent van DVS, behield de voorsprong van zes punten, maar kan over een week ook weer binnen schootsafstand zijn.

DVS comfortabel de rust in
Het initiatief lag vanaf het eerste fluitsignaal bij de bezoekers, maar de eerste kans in de beginfase was voor DVS. Benjamin Roemeon trof uit de voorzet van Nicky van Hilten in de 4e minuut de paal. Drie minuten later claimde HSC’21 een strafschop, maar scheidsrechter Smit vond het contact van Hilten in de rug van Zeki Erkilinc te licht. In de omschakeling voetbalden de Ermeloërs zich naar de 1-0.

Sam Crowther legde goed breed en Benjamin Roemeon schoof de openingstreffer bij de rechterpaal binnen. De geelzwarten bleven dreigender in de geheel open wedstrijd, hoewel Cenk Uguz met zijn schot in de 13e minuut vanaf 20 meter de paal trof. Na nog een tweetal kansen voor de thuisclub, een schot net voorlangs van Nicky van Hilten in de 15e minuut op aangeven van Benjamin Roemeon en een schot van Maarten van Dijk 9dat alle richting miste) tien minuten later na een assist van Stef Nijland, zette Adriaan Kruisheer na een langlopende aanval Maarten van Dijk met een listig boogballetje vrij voor het doel. Nu prikte de middenvelder als een volleerde spits de 2-0 binnen buiten bereik van doelman Bob  Peterman. De Ermelose sluitpost, Dean Bredewolt, had weinig te doen, maar stond in de 38e minuut wel paraat op een schot van Genk Uguz. De Ermelose aanval hierop leverde weer een belangrijke arbitrale beslissing op, waarbij Benjamin Roemeon, gelanceerd door Stef Nijland na uitverdedigen, over het voetje van de uitgelopen de Haaksbergse sluitpost ging.HSC-aanvoerder Caklar Uguz sjokte hierbij wat plichtmatig mee terwijl Sem Nijhof helemaal aan de verkeerde kant meeverdedigde. De leidsman van dienst beoordeelde het dan ook als een doorgebroken speler. Met rood mocht hij vertrekken. De wissel van een aanvaller voor een keeper was een logische. Spits Iallouchen werd gewisseld voor tweede doelman Jens Keemers. Het bracht voor de rust geen wijziging meer in de stand, maar de wedstrijd was in feite al gespeeld.

DVS na rust naar grootste uitslag
Bij de gasten bleef spelbepaler Cenk Uguz in de kleedkamer achter voor Stef Otting. John Kamphuis had geen reden om iets in zijn ploeg te wijzigen. De wedstrijd ging in de 53e minuut al helemaal op slot na een goed uitgespeelde aanval met het laatst een schot van Sam Crowther, dat met een curve in de uiterste hoek verdween, 3-0. De spits had al een belangrijk aandeel in de aanval, door de bal wat terug te leggen op Stef Nijland, die direct Benjamin Roemeon op links vond met een afgemeten pass. Een minuut later trof Sem de Wit met zijn volley nog de paal.

De bezoekers probeerden het compact te houden, waardoor het aantal doelrijpe mogelijkheden nog beperkt bleef, maar DVS had de wedstrijd volledig onder controle. Halverwege het tweede bedrijf volgde de 4-0 eindstand na twee goede kapbewegingen in het volle strafschopgebied; de eerste van Nicky van Hilten en de tweede van de rappe aanvaller. Benjamin Roemeon liet de Haaksbergse goalie met zijn schot laag in de rechter hoek kansloos. John Kamphuis gunde een aantal DVS’ers nog speeltijd, waaronder ook Jorick Priem. In een persoonlijk duel, waarbij Sem Nijhof de bal klemde en de gretige invaller die onder zijn lichaam wegtrapte, reageerde de rechtsback in de slotminuut met een slaande beweging, zodat HSC’21 de wedstrijd met negen man beëindigde; het moment van frustratie paste eigenlijk niet in de geest van de wedstrijd, die verder sportief verliep.

“Kwestie van volhouden”
“De sfeer zat er na de wedstrijd ook goed in”, constateerde oefenmeester John Kamphuis na afloop van de wedstrijd voor de microfoon van Maarten Swijnenberg van DVS-TV: “Vanaf het begin zaten we goed in de wedstrijd, hoewel we door hun positiespel in het begin wel terug moesten op eigen helft. We kregen geen druk op de bal, maar dat leidde voor hun niet tot kansen, behalve dat schot op de paal bij een 1-0 stand voor ons. Dat viel dus voor ons goed uit. In het laag verdedigen kregen wij er niet veel druk op, maar zij voetbalden zich er ook niet doorheen. In het hoge druk hebben we het prima gedaan en pakten we heel veel ballen op. We zijn er aan de bal een aantal keren heel goed op snelheid uitgekomen en hebben dat goed uitgespeeld. Zo kwamen we aan twee goals. We stimuleerden ook, dat onze middenvelders in de diepte kwamen. Dat deed Maarten bij die tweede goal ook perfect. Na die rode kaart voor de keeper had ik wel graag gehad, dat we die 3-0 hadden gemaakt, want dan is de wedstrijd wel klaar. Met elf tegen tien moet je altijd weer afwachten, hoe een tegenstander reageert. Misschien gaan zij toch wat extra gas geven en dat jouw eigen team minder energie gaat leveren. Daar hebben we ook op gehamerd; dat we volop druk bleven geven, hoog tempo bleven geven, zodat we die gasten kapot zouden spelen.

Gelukkig maakten we die 3-0 al heel snel en toen was de wedstrijd wel gespeeld. We hebben de wedstrijd daarna zeer degelijk uitgespeeld en maakten er nog een bij. We hebben geen kans tegen gekregen. We zijn onderweg en spelen voor handhaving en hebben daar een stapje in gezet, maar we moeten er nog een aantal zetten om ons daadwerkelijk veilig te spelen. De ploeg doet dat ook doordeweeks perfect met elkaar. De voortekenen zijn goed, maar het is wel een kwestie van volhouden. Het is ook heel prettig, dat we drie wedstrijden achter elkaar geen goal tegen krijgen en we komen aan het scoren op het moment. We verdedigen in balbezit van de tegenstander met alle elf spelers; dat doen we met z’n allen en daar begint het mee”.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Dean Bredewolt, Nicky van Hilten, Sem de Wit, Marciano van Leijenhorst (65’ Gaston Salasiwa), Roland Baas, Maarten van Dijk, Hilal Ben Moussa (76’ Frank Olijve), Adriaan Kruisheer (71’ Owen Muller), Stef Nijland (65’ Youness Mokhtar), Sam Crowther (76’ Jorick Priem), Benjamin Roemeon.
Opstelling HSC’21: Bob Peterman, Kars Zwiers, Mika Schrijver, Caglar Uguz, Sem Nijhof, Cenk Uguz (46’ Stef Otting), Luuk Schepers, Zeki Erkilinç (60’ Sten Brand), Mohamed Iallouchen (45’ Jens Keemers), Wessel Witbreuk (65’ Ediz Moldur), Jules Stokkers (60’ Kevin Stokkingreef).

Rood: 42’ Bob Peterman (HSC’21), 90’ Sem Nijhof (HSC’21)
Scheidsrechter: Dhr. S. Smit uit Raalte
Scoreverloop: 7’ Benjamin Roemeon 1-0, 31 Maarten van Dijk 2-0, 53’ Sam Crowther 3-0, 67’ Benjamin Roemeon 4-0.