DVS’33 Ermelo haakt af na nederlaag bij DOVO (wedstrijdverslag)

Ondanks de vroege nederlagen aan de Noordzeekust had DVS’33 Ermelo toch de illusie, dat er in de Derde Divisie sprake zou zijn van een top 3.

Daarbij was ook vanuit gegaan, dat de geelzwarten zich in een serie wedstrijden zou gaan onderscheiden van de nummer vier en de clubs daar onder.

Dat liep al spaak met de toch onverwachte nederlaag in de derby bij VVOG, maar de schade bleef nog beperkt, doordat ook de twee koplopers schade opliepen. Thuis tegen Hoek werd dat idee toch weer wat opgewaardeerd. Daartegen stond een team, dat voor elkaar werkte; waar de spelers elkaar hielpen. Na een week rust, maar een allerminst rustige week, troffen de Ermeloërs in Veenendaal met DOVO een tegenstander, dat gedrevener aan de wedstrijd in de slotronde van de eerste periode begon en DVS ook aftroefde op teamgeest.

Natuurlijk stonden de roodwitten te laag op de ranglijst gezien de sterke selectie, maar al vijf wedstrijden niet meer gewonnen had. Daaronder een onverwachte nederlaag bij Ajax, maar ook met sterke wedstrijden tegen Noordwijk en Quick Boys. Frank van der Burg, Dennis Hollart en Berry Powel stonden in tegenstelling tot de vorige competitiewedstrijd tegen Hoek niet in de basis. Mark Bouwman keerde terug en Jorran van Santen speelde nu als rechtsback en Oktay Öztürk stond weer rechts op het middenveld. Behalve natuurlijk Gökhan Yasar, had Gert Kruys zijn selectie weer compleet als niet eerder dit seizoen.

Sterk DOVO met voorsprong de rust in
De thuisclub begon uitermate sterk aan de wedstrijd, zette overal goed druk en gaf DVS nooit de gelegenheid om in haar spel te komen; een pikstart met een vroege openingstreffer zat er dan ook niet in. Vooral over de linkerflank kwamen de Veenendalers er zelf diverse malen goed overheen en het was aan doelman Thodorie te danken, dat DVS niet op een achterstand kwamen. Rond de 3e minuut bleef hij overeind in een één-tegenéén-situatie ten opzichte van Joshua Patrick en Kesley den Haag. Pas in de 7e minuut kwam DVS aan de eerste vlot lopende aanval toe, maar die eindigde in buitenspel.

Vooralsnog kwamen de geelzwarten er maar moeilijk uit, bleven zij onder druk staan, maar kwamen geheel tegen de veldverhouding in toch op voorsprong. Na een dubbel een-tweetje legde Olivier Pilon in de 18e minuut af op Maurice de Ruiter, die de 0-1 binnenschoof. De druk op het Ermelose doel verminderde nu wel wat, maar DVS controleerde de wedstrijd nog allerminst. Na goed doorgaan van Roald de Vries in de 27e minuut en afleggen op Maurice de Ruiter ontstond er zelfs weer een goede kans voor de bezoekers. DVS’ topscorer van vorig seizoen schoot met zijn ‘verkeerde’ been echter niet dodelijk in. Na een half uur kwam DOVO terecht weer langszij, nadat de Ermelose verdediging in eerste instantie de bal na een voorzet van rechts niet kon wegwerken.

Enrico Patrick kreeg vervolgens te veel ruimte om opnieuw voor te zetten en nu werkte broer Josua het leer in een vol strafschopgebied knap in het doel, 1-1. Daarna lag er voor DVS nog de mogelijkheid om opnieuw een voorsprong te nemen. In de 38e minuut. Weer gaf Roald de Vries op links de aanzet, waaruit Benjamin Roemeon tot een actie kon komen. Die kon hij niet besluiten met een schot, maar wel met een perfecte assist op Oktay Öztürk. Die stuitte in vrijstaande positie op doelman Rodney Ubbergen. Betere mogelijkheden zou DVS in de wedstrijd niet meer krijgen. Een 1-1 ruststand om de zaken in de rust op orde te kunnen stellen was DVS evenmin gegeven. Simon van Zeelst trof bij zijn eerste poging in de 44e minuut nog wel doelman Thodorie Velanas, maar was in de rebound wel trefzeker, 2-1. Zodoende kon DOVO toch lekker gaan rusten.

Misverstanden na rust helpen DVS niet
Beide trainers lieten hun ploeg ongewijzigd aantreden voor de tweede helft, waarin DVS op zoek moest naar de gelijkmaker, maar kansen waren er vooralsnog niet te noteren. Rond de 64e minuut pleegden beide trainers hun eerste wissel, waarbij Lars Middelwijk aan Veenendaalse kant de behendige Kesley den haag verving en bij DVS verdediger Mark Bouwman eraf ging voor aanvaller Berry Powel. Daardoor speelden de geelzwarten achterin met drie man. Bij de gastheren bleek Nando Wormgoor na een eerdere blessurebehandeling toch niet verder te kennen spelen, waar Ralph Hovestad in de 73e minuut in het veld kwam.

De Ermeloërs zouden DOVO nu ook meer op eigen helft houden, maar na een lange bal in de 76e minuut ontstond er een misverstand tussen doelman Velanas en centrale verdediger Camara. Joshua Patrick profiteerde daarvan met een goede loopactie en de goalie reageerde een fractie van een seconde te laat. Hij zat weliswaar nog aan de bal, maar raakte net daarvoor de aanvaller nog en dat was scheidsrechter Keijl niet ontgaan. Invaller Lars Middelwijk mocht al vier minuten na zijn invalbeurt vanaf elf meter voor de 3-1 tekenen. Thodorie Velanas zat er nog wel aan met de vingertoppen, maar kon de inzet niet keren.

Nu werd het toch wel erg moeilijk, hoewel de bal er in de 79e minuut in leek te gaan na een indraaiende vrije trap van Maurice de Ruiter. Olivier Pilon zag het leer net naast gaan uit zijn inzet. Gert Kruys haalde tien minuten voor tijd aanvallende middenvelder Nassir Maachi eraf voor Salim Amarzgiou. Bij DVS mocht Daniël van Warven voor Oktay Öztürk in de laatste vijf minuten proberen zijn ploeg van de juiste aanvallende impulsen te voorzien. Twee minuten voor tijd ontstond de aanleiding voor een nog spannend slot van de wedstrijd. Op de actie van Maurice de Ruiter volgde een volgende van Benjamin Roemeon, die daarbij binnen de beruchte lijnen licht vastgehouden werd, waarna de leidsman uit Heerde opnieuw naar de stip wees; nu dus voor DVS. Maurice de Ruiter pakte die mogelijkheid op en schoot onberispelijk de 3-2 in. De extra tijd was al aangebroken, toen Bert van Hunenstijn nog een wissel toepaste; Dennis Hollart kwam erin voor Lars Dekker. Het was echter niet DVS, dat nog scoorde, maar de thuisclub. Lars Middelwijk zette in de 4e minuut van de extra tijd twee DVS’ers aan de kant en schoot DOVO naar de uiteindelijk 4-2. Dat de zege voor de Veenendalers verdiend was, viel niet over te twisten.