DVS’33 Ermelo haalt uit naar ASWH bij start tweede periode (wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo is de tweede periode in de Derde Divisie voor eigen publiek gestart met een glansrijke overwinning op het bepaald niet malse ASWH.

De Ambachters hielden immers de top 2 in de twee voorgaande rondes van een overwinning af met een gelijkspel. De ploeg van trainer Cesco Agterberg achtte zich dus zeker niet kansloos in Ermelo.

Dat werd nog bevestigd door de 1-1 ruststand, maar daarna liepen de gastheren ver weg van de ploeg, die bij winst nog op een punt van de geelzwarten had kunnen komen. De dertiende speelronde, de eerste in de tweede periode, kende geen gelijke spelen; de 5-1 van DVS was nog niet genoeg om de leiding te nemen in deze periode, maar de start was alleszins hoopvol. Zeker na de nederlaag een week eerder bij DOVO.

Bij de geelzwarten bleef de niet geheel fitte Mark Bouwman op de bank; zijn positie in het hart van de verdediging werd ingenomen door Jorran van Santen. Zodoende keerde Frank van der Burg terug op de rechtsbackplaats. Verder bracht Bert van Hunenstijn geen wijziging aan in zijn ploeg.

Beide clubs met 1-1 de rust in

Zoals verwacht begon ASWH met vijf spelers achterin, maar dat hoefde nog niet een zeer defensieve opstelling te betekenen, afhankelijk van hoe hoog de backs gaan staan. Desalniettemin was DVS de ploeg met de meest aanvallende intenties en dat leidde, zoals vaak eerder gebeurde in de thuiswedstrijden, tot een vroege openingstreffer. Kansen waren er nog van geen van beide zijden geweest, maar in de 8e minuut sneed een combinatie tussen Benjamin Roemeon en Maurice de Ruiter door de Ambachtse verdediging. Na het breedtepassje had Olivier Pilon het leer nog maar simpel voor het intikken. In de volgende minuut alweer een vloeiende aanval, maar nu was het passje van Coen Vloedgraven op Benjamin Roemeon net te hard.

Vervolgens kwam ASWH beter in de wedstrijd. Dat kon doordat het middenveld veroverd werd. In die fase toonden de gasten zich ook veel balvaster dan DVS. Een voorzet van Lester Pires ging in de 13e minuut nog aan Ismail Yildirim voorbij, maar de gelijkmaker halverwege de eerste helft was geenszins verrassend. Frank van der Burg verspeelde de bal op het middenveld en Oktay Öztürk ging tevergeefs in de achtervolging. Vervolgens kon Yildirim toch te gemakkelijk uithalen, nadat hij zich in schietpositie had gemanoeuvreerd en schoot vervolgen prachtig de gelijkmaker binnen. Het zorgde even voor een status quo in de wedstrijd, maar daarna begon DVS toch weer kansen te creëren. In de 31e minuut pikte Maurice de Ruiter een afvallende bal op, omspeelde zijn tegenstander en kwam daarna oog in oog met de Ambachtse sluitpost. Stef Doedée lag goed in de weg. Kort hierop verschafte Lester Pires een goede schietkans en zijn inzet koerste ook richting rechter kruising.

Thodorie, die eigenlijk heel weinig te doen kreeg, tikte de bal uit de bovenhoek. In het resterende gedeelte van de eerste helft slaagde DVS er goed in om de aanvallende bedoelingen van de tegenstander te bezweren en zelf nog wel mogelijkheden te scheppen. Zo kwam Benjamin Roemeon in de 35e minuut uit een pass van Coen Vloedgraven tot een goede schietkans. Zijn boogbal eindigde echter in de handen van de goalie. Een minuut later schampte DVS’ kleinste aanvaller de bal met het hoofd uit een voorzet van Olivier Pilon. Niet hard genoeg, want nu ging de kopbal naast. De 41e minuut had DVS weer op voorsprong moeten komen, nadat Benjamin Roemeon de bal heroverde en Maurice de Ruiter vrij voor het doel zetten. Normaliter mist hij dat soort mogelijkheden niet, maar nu schoot hij over. Hoewel de geelzwarten voor rust zelf niet meer in de problemen kwamen, benutten zij hun eigen mogelijkheden dus evenmin, zodat met 1-1 de thee genuttigd werd.

DVS maakt ’t verschil in de tweede helft
Bij de hervatting bleek al, dat Coen Vloedgraven niet verder kon. Zijn positie werd nu ingenomen door Lars Dekker, terwijl Dennis Hollart nu voor de verdediging ging spelen. DVS zou in de tweede helft oppermachtig zijn. Dat was met een tweetal voorzetten al dreigend, voordat Benjamin Roemeon de keeper met een enkele voetbeweging beproefde, nadat Maurice de bal knap achter de Ambachtse verdediging legde. In de handen van Stef Doedée. Rond de 54e minuut waren de geelzwarten met kopballen van Maurice de Ruiter en Jorran van Santen dichtbij een nieuwe voorsprong. Die viel uiteindelijk na een uur voetbal. De mee opgekomen Basil Camara zag zijn inzet op de doellijn gekeerd worden door verdediger Clarence Bijl, maar vervolgens kopte Olivier Pilon vanaf zo’n tien meter raak.

DVS was niet tevreden met deze stand en ging door. Een minuut nadat een goedlopende aanval nog gesmoord was in buitenspel, namen de gastheren een 3-1 voorsprong. Maurice de Ruiter had een prima stiftballetje in huis, maar een doelpunt was hem op dat moment nog niet gegund. Verdediger Stanley Husen werkte het speeltuig vervolgens zelf in het doel. Het tot dan toe afwachtende ASWH voetbalde daarna nog wel naar voren; helemaal met de dubbele wissel in de 72e minuut (Mels van Driel en Gilmaro van de Werp verlieten het veld voor Sanzio Dieterich en Fabian Korporaal. De kortstondige opleving zorgde nog even voor een goede kans in de minuut na de wissel.

Invaller Dieterich legde vanaf de achterlijn na een goede actie af op Lester Pires, die echter in kansrijke positie over schoot. Het was de laatste aanval van de bezoekers, die lijdzaam moesten toezien, dat DVS de klus verder klaarde. Direct hierop zette Benjamin Roemeon een versnelling in, waarna hij aflegde op Maurice de Ruiter. Zijn schot uit stand ging over. De 4-1 kon niet uitblijven en deze kwam in de 79e minuut van de voet van Benjamin Roemeon, die door de muur de ruimte vond voor een treffer in de uiterste hoek. Twee minuten later kreeg Maurice de Ruiter het doelpunt, waar hij zo naar op zoek was. Op aangeven van Benjamin Roemeon schoot hij schitterend binnen. Daniël van Warven mocht de laatste vijf minuten nog volmaken voor Olivier Pilon.

Het nieuwe scorebord van DVS leek nog even een eindstand van 6-1 te mogen dragen, toen Benjamin Roemeon in de voorlaatste minuut de bal doorkopte op de in buitenspel staande Maurice de Ruiter, liep vervolgens zelf door en werd vervolgens getorpedeerd door doelman Stef Doedée. Wellicht toch wat frustratie voor de vijf doelpunten tegen. Scheidsrechter Van de Ketterij uit Goes kende de voordeelregel toe, omdat er een schietkans voor Maurice de Ruiter ontstond. Hij miste het lege doel. Wat erger was, was dat de publiekslieveling het veld geblesseerd moest verlaten. Zodoende mocht Berry Powel in de extra tijd nog opdraven, maar de leidsman gunde hem geen balcontact meer. DVS zette in ieder geval een ongekend grote uitslag neer tegen de club uit Hendrik-Ido-Ambacht.