DVS’33 Ermelo heeft geen kind aan VV Eemdijk (wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo had in de zesde beurt op “De Vinken” in Bunschoten geen kind aan vv Eemdijk.

De debutant, die de schade in de eerste drie competitiewedstrijd tot slechts een doelpunt verschil kon beperken en vervolgens twee knappe gelijke spelen boekte, werd nu op het eigen kunstgras overlopen door de geelzwarten.

Uiteindelijk werden de dubbele cijfers net niet gehaald. Het record van 8-0 in de thuiswedstrijd tegen DETO (’05-’06) in de 1e klasse D en dezelfde cijfers tegen de Amsterdamse Brandweer in de 3e klasse werd verbeterd. Eenmaal eerder scoorden de geelzwarten in competitieverband tien maal in de uitwedstrijd tegen Excelsior’31 in ’53-’54, maar de Rijssenaren scoorden nog vier keer tegen.

Op de tribune zat de geblesseerde Maurice de Ruiter wellicht mee te tellen, want hij wil graag topscorer worden in de Derde divisie na er al eerder twee keer dichtbij geweest te zijn. Zeker tegen de “Diekers” kon DVS zijn afwezigheid makkelijk opvangen. Daniël van Warven pakte zijn kans gretig aan en was volop aanwezig in de wedstrijd. Christiaan van Hussen zou een basisplek gehad hebben, maar werd te elfder ure vanwege familiaire omstandigheden weggeroepen. Oktay Öztürk stond op zijn plaats en Coen Vloedgraven vulde de positie van linkshalf in. Eemdijk-trainer Hans van Arum kon niet waardig wisselen. Naast zijn eerste doelman Ruizendaal miste hij nog zes spelers.

Robin van de Bor mocht zodoende zijn debuut bij de “Groenen” onder de lat maken en zal zich dat ongetwijfeld anders voorgesteld hebben. Van een hecht collectief vervielen de elf van Eemdijk tot een in alle linies onzekere ploeg, wat DVS volop ruimte bood om naar hartenlust te voetballen. Ondanks de gestaag oplopende score bleef het een schone wedstrijd. Scheidsrechter Vos kon het zonder kaarten af. Hans van Arum zal zich ongetwijfeld afgevraagd hebben, of het na de 0-6 van DVS vorig seizoen op bezoek bij VVOG (waar hij toen hoofdtrainer was)  nog slechter kon. Ja, dat kon.

Buit voor rust al binnen

De buit was halverwege het duel al binnen. De openningstreffer had al in de 1e minuut kunnen vallen, toen Benjamin Roemeon al in schietpositie kwam, maar de sluitpost keerde het gevaar vooralsnog met de voet. Uit de voorzet, die hierop volgde, kopte Olivier Pilon het leer maar net over de linkerkruising.

De toon in de wedstrijd was inmiddels gezet en uit een snelle aanval kwam in de volgende minuut alsnog de 0-1. Olivier Pilon legde het balletje breed en kon simpel door Benjamin Roemeon binnen geschoven worden. De gastheren was nauwelijk balbezit gegund en zo bleef de ploeg van Hans van Arum onder druk staan. Inzetten in kansrijke posities gingen nog over (Oktay Öztürk) of naast (Benjamin Roemeon) na een mislukte terugspeelbal.

De 0-2 viel wel in de 12e minuut, toen Coen Vloedgraven een goede pass van Öztürk teruglegde en Olivier Pilon via de doelman inschoot. Twee minuten later zette Benjamin Roemeon hem vrij voor het doel, maar nu schoot Pilon net naast. Eemdijk probeerde het zelf met lange ballen op de lange spits Jan de Graaf om zo vanuit de tweede bal verder te voetballen, maar Mark Bouwman en Basil Camara heersten in de lucht. In de 20e minuut kwam verdediger Jan Pieter Hartog nog wel tot een voorzet en moest doelman Thodorie Velanas het duel aangaan met Jan de Graaf, maar won dat wel. In de 27e minuut werden de gastheren weer eens op snelheid geklopt en stuurde Olivier Pilon na de draai Benjamin Roemeon op rechts weg.

Die schoof het leer droog binnen voor de 0-3. Direct hierop noteerde Eemdijk een goed kans, toen Jan de Graag een pass van Jan Pieter Hartog met het hoofd aflegde op Siyrano Morrison, maar hij maaide bij zijn doelpoging finaal over de bal. Twee minuten later was er zelfs bijna hulp van Frank van der Burg, die onbedoeld een terugkopbal op de eigen paal legde. Mocht de thuisclub nog illusies hebben gehad, Coen Vloedgraven maakte daar uit een rebound een einde aan door deze met succes in te schieten, 0-4. Dat werd ook de ruststand, hoewel dat ook 1-6 had kunnen zijn. Oktay Öztürk zag zijn schot in de 39e minuut net naast gaan en de steekpass van Lars Dekker in de 41e minuut was net te hard voor Olivier Pilon. Aan de andere kant verschenen er in de 44e minuut drie “Groenen” alleen voor Roald de Vries, die de voorzet echter onderschepte ten koste van een hoekschop. Ondanks de lengte van de voormalige “Vogel” in de spits haalde de thuisclub daar nooit gevaar uit.

Na rust bijna naar dubbele cijfers

DVS ging na de rust op zoek naar een hogere score, hoewel de eerste doelpoging in de tweede helft voor de “Diekers” was. Jan de Graaf kopte uit de hoekschop over.  Had de omhaal van Olivier Pilon uit een voorzet van Daniël van Warven nog enig geluk nodig (en die kreeg dat niet), de kans voor Coen Vloedgraven vier minuten later was nog veel groter. Het was een perfecte aanval, waarbij Coen Vloedgraven met zijn voorzet vanaf rechts de geheel vrijstaande Coen Vloedgraven bereikte. De middenvelder schoot echter over. Door het ontbreken van Maurice de Ruiter, waren de aanvalsopzetten gevarieerder en Olivier Pilon, Daniël van Warven en Benjamin Roemeon vonden elkaar makkelijk. Uit weer zo’n aanval kopte Benjamin Roemeon in de 56e minuut in vrije positie net naast. Weer een minuut later schoot Olivier Pilon voorlangs. Bij de groenwitten kwam met een half uur te spelen Rik Muijs in het veld voor Sjohn van Gulik. Bert van Hunenstijn pleegde gelijktijdig een dubbele wissel door Basil Camara en Benjamin Roemeon naar de kant te halen en Dennis Hollart en Julian de Ruiter speeltijd te geven. Het wedstrijdbeeld zou er niet door veranderen. In de 64e minuut schoot Oktay Öztürk zijn ploeg in de 64e minuut door een melee van spelers naar 0-5.

Die zag de debuterende doelman niet aankomen. Ook van de wissels van Jan de Graaf en Hans Hartog, die het veld verlieten voor Niek Beekhuis en Angelo Duijst, werd eemdijk niet sterker. Mogelijkheden zouden er niet meer komen voor de thuisclub. DVS zette nog eens aan voor een hogere score, ook met de wissel van Daniël van Warven voor Berry Powel. De invaller moest nog wel even op zijn beurt wachten, uit een assist van Coen Vloedgraven schoot Olivier Pilon de 0-6 onder doelman Robin van der Bor binnen. DVS was snog niet verzadigd. Lars Dekker kon zijn spel nog niet belonen met een doelpunt, maar veroorzaakte wel in de 77e minuut een corner. Die draaide Roald de Vries naar de tweede paal, waar Berry Powel met een gedrukt schot de bal in de verre hoek deponeerde, 0-7.

Twee minuten later verzond hij de pass, waardoor Olivier Pilon de kans kreeg naar binnen te gaan. Julian de Ruiter pikte de bal op en schoot de geelzwarten naar 0-8; een oud record in competitieverband (die dus twee keer eerder voorkwam). De Ermeloërs gingen door voor de 0-10, maar bleven steken op 0-9. Die kwam niet van de aangever Berry Powel, maar van Olivier Pilon. In de voorlaatste minuut was te pass van julian de Ruiter net te ver voor Olivier Pilon om nog doeltreffend te kunnen zijn en schoot Berry Powel uit de voorzet van pilon naast. Scheidsrechter kende de reguliere drie minuten extra vanwege de wissels niet toe, zodat verdere pogingen voor de dubbele cijfers uitbleven.