DVS'33 Ermelo in hectische 2e helft tegen DOVO naar gelijkspel (wedstrijdverslag)

Twee momenten met minder scherpte kostte DVS’33 Ermelo in de thuiswedstrijd tegen DOVO twee punten. Na het eerste moesten de geelzwarten al vroeg in de achtervolging, die na de rust met succes werd ingezet.

Na de Ermelose voorsprong moest die alsnog een tien minuten voor tijd prijsgegeven worden

Door het puntverlies zakte de equipe van John kamphuis een plaats op de ranglijst, maar liep met 38 uit 30 (46-39) wel een punt uit op de beste herkanser. Op 27 april (Koningsdag) is er geen competitievoetbal. De donderdagavond daar voor oefent DVS op “De Putter Eng”  tegen eersteklasser SDC Putten. De geelzwarten vervolgen de competitie op 4 mei (Dodenherdenking) in Beverwijk tegen rkvv DEM.
Trainer John Kamphuis stuurde dezelfde basis de wei in, die in de afgelopen weken al zo succesvol was.

Vroege achterstand voor rust
DOVO had de Ermelose ploeg goed in de gaten en werden al vroeg in het zadel geholpen door een te zachte terugspeelbal van Sem de Wit nabij de middenlijn in de 4e minuut. Juist dat soort gebrek aan scherpte was er uit de laatste wedstrijden. Nu kon Nick Hak ongehinderd om de ver uitgelopen doelman Dean Bredewolt heen gaan en de bal simpel binnen schuiven, 0-1. De Veenendalers hadden het met drie centrale verdedigers kort voor het eigen doel goed georganiseerd staan en het was moeilijk voor de thuisclub om zich door die compacte organisatie heen te voetballen. Dat gebeurde ook in een te laag tempo. Toen ook Stef Nijland zich in de 8e minuut te buiten ging aan een zwakke pass, ontstond er een schietkans voor Chris Verheul na zijn interceptie. Via de attente Hilal Ben Moussa ging dat naast. Langzamerhand werd DVS wakker en de combinaties begonnen wat beter te lopen. Dat leverde vooralsnog niet meer op dan drie hoekschoppen. Pas in de 22e minuut was er de echte dreiging na een rush van Benjamin Roemeon. Kort voor doelman Nick van den Dam kwam hij echter niet tot de afronding door de goede en correcte ingreep van Mano Bakkenes. Twee minuten later draaide Stef Nijland een vrije trap vanaf zo’n twintig meter net langs de (voor DVS verkeerde kant van de) paal.

Waar de Ermeloërs een week eerder nog succesvol waren uit hoekschoppen, lukte dat in deze wedstrijd niet mede door de lengte achterin bij DOVO. In de 30e minuut draaide Stef Nijland een corner net voorlangs. Pas daarna kwamen de gasten weer tot een aanvallende actie met een schot van Guido van Dijk, dat maar net over ging. DVS kwam vooralsnog niet tot uitgespeelde kansen, maar in de 36e minuut schoot Sam Crowther een afvallende bal in, die een prooi werd van de Veenendaalse sluitpost. Een minuut daarna dwong Chris Verheul de Ermelose doelman met een schot uit de tweede lijn tot een redding.  Twee minuten later zette de spits zijn voet nog tegen een assist van Benjamin Roemeon, maar die bal ging via een Veenendaals voetje naast.  De grootste kans in de eerste helft was weer voor de bezoekers, toen een duw in de rug bij Marciano van Leijenhorst in de 40e minuut onbestraft bleef. De roodwitten konden doorvoetballen en vrij voor goalie Dean Bredewolt stiftte Chris Verheul de bal over hem heen. Maarten van Dijk redde op de doellijn. De extra tijd ging dus in met een nipte voorsprong voor de gasten, mede doordat een vrije trap van Stef Nijland bijna door Mano Bakkenes in het eigen doel werd gewerkt, maar nog tijdig weggewerkt kon worden.

DVS met hoge intensiteit na rust op voorsprong
De tweede helft had van meet af aan een hoog tempo en dat leidde al snel tot de gelijkmaker. In de 47e minuut stuurde Stef Nijland met een afgemeten passje op links weg. De rappe aanvaller kapte naar binnen en liet vanaf de punt van de ‘zestien’ een venijnig schot los, dat door doelman Nick van den Dam niet gekeerd kon worden, 1-1. DVS ging in hoog tempo door en in de 51e minuut was de voorzet van Benjamin Roemeon net niet goed genoeg om het hoofd van de vrijstaande Sam Crowther te bereiken. Een minuut later combineerde DVS zich door de Veenendaalse defensie, waarna Hilal Ben Moussa op de keeper stuitte. In de rebound schoot Stef Nijland wel raak, maar kennelijk was er al buitenspel geconstateerd. De treffer ging niet door. DOVO kwam vooralsnog niet verder dan een zacht kopballetje van Max den Boer, wat geen probleem opleverde voor Dean Bredewolt. DVS bleef jagen op de voorsprong. Die kwam er in de 56e minuut nog niet, toen Nicky van Hilten centimeters te kort kwam op een scherpe voorzet van Stef Nijland vanaf links. Een minuut later lag de bal wel in het Veenendaalse net. Het begon met de goede interceptie door Marciano van Leijenhorst. In het vervolg legde Benjamin Roemeon vanaf links het leer panklaar op het op het hoofd van Sam Crowther, die via de grond raak kopte, 2-1.

DOVO legde zich echter niet neer bij een nederlaag en kreeg uit een vrije trap vijf minuten na de 2-1 kans op de gelijkmaker. Deze werd knap door Matthijs van Nispen ingedraaid, waarna Nick Hak via de handen van doelman Dean Bredewolt en de paal raak kopte, maar ook hij deed dat in buitenspelpositie. In de 65e minuut sneed een goedlopende combinatie daarin met een een-tweetje tussen Sam Crowther en Roland Baas door de Veenendaalse verdediging, waardoor de laatste vrij voor het doel kwam. Nick van den Dam redde met de voet. Een minuut daarop kopte Marciano van Leijenhorst een voorzet weg, waarna Mano Bakkenes over schoot. Vooralsnog kregen de roodwitten ook nog geen zicht op de 2-2, maar dat veranderde door de driedubbele wissel met nog een klein kwartier te spelen. Chisom Leonard Johnson, Timo Pluk en Raygivano Dompig kwamen in het veld voor Guido van Dijk, Matthijs van Nispen en Chris Verheul. Die wissels bleken succesvol. Dompig zorgde in de 81e minuut voor balwinst en de crosspass werd nog doorgekopt door Nicky van Hilten. Het balbezit bleef daarna voor de Veenendalers, waarna Nano Bakkenes met een prachtige steekbal Johnson vond. Nicky van Hilten schatte de situatie niet goed in of wilde op de rand van de ‘zestien’ en strafschop voorkomen. Hierna kon de invaller de bal vanaf de achterlijn dichtbij het doel afleggen op Nick Hak. Marciano van Leijenhorst probeerde met een sliding nog te redden, wat er te redden viel, maar Nick Hak kon ongehinderd de 2-2 binnen tikken. John Kamphuis wisselde onmiddellijk twee spelers. Jorick priem en Frank Olijve kwamen erin voor Stef Nijland en Hilal Ben Moussa. Jorick Priem was meteen dichtbij een nieuwe Ermelose voorsprong. N een goede dieptepass van Marciano van Leijenhorst stuurde Adriaan Kruisheer de oud-EFC’er het Veenendaalse strafschopgebied in. Hij soleerde zich naar een vrije schietkans en het had er ook alle schijn van, dat de bal in de linker kruising binnen zou gaan. De inzet ging net naast het kruis.

Nog diezelfde minuut lanceerde Adriaan Kruisheer de invaller nogmaals, maar nu kreeg Jorick Priem het leer kort voor de keeper niet goed onder controle. Vijf minuten voor tijd pleegden beide trainers hun laatste wissel. Jeroen van Bezouwen bracht Nadir Achahbar in voor Lars Rebergen, een aanvallende wissel, en John Kamphuis Gaston Salasiwa voor Adriaan Kruisheer. Beide clubs zetten dus nog volop in voor de winst. Het kwam echter iet verder meer dan een schot van Mohamed El Kharbachi, dat naast ging voor DOVO in de 87e minuut en twee schoten voor de Ermeloërs. In de 88e minuut legde Benjamin Roemeon het leer op het dak van het doel en een schot van Nicky van Hilten, dat tot hoekschop verwerkt werd. Net in de extra tijd slalomde Maarten van Dijk nog het strafschopgebied in, maar zijn voorzet werd weggewerkt. Het bleef bij 2-2.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Dean Bredewolt, Nicky van Hilten, Sem de Wit, Marciano van Leijenhorst, Roland Baas, Maarten van Dijk, Hilal Ben Moussa (82’ Frank Olijve), Adriaan Kruisheer (85’ Gaston Salasiwa), Sam Crowther, Stef Nijland (82’ Jorick Priem), Benjamin Roemeon.
Opstelling DOVO: Nick van den Dam, Max den Boer, Lars Rebergen (85’ Nadir Achahbar), Thijs van Amerongen, Nick de Bondt, Matthijs van Nispen (76’ Timo Pluk), Mohamed El Kharbachi, Mano Bakkenes, Guido van Dijk (76’ Raygivano Dompig), Chris Verheul (76’ Chisom Leonard Johnson), Nick Hak.

Scheidsrechter: Mevr. S Shukrula.

Scoreverloop: 4’Nick Hak 0-1, 47’ Benjamin Roemeon 1-1, 57’ Sam Crowther 2-1, 81’Nick Hak 2-2.