DVS’33 Ermelo in slotminuut eerste thuiswinst op SteDeCo (wedstrijdverslag)

Twee keer eerder speelde DVS’33 Ermelo voor eigen publiek tegen SteDoCo en even zo vaak konden de geelzwarten niet winnen en bleef het gelijk.

Daar leek het ook in de derde onderlinge ontmoeting op de Veluwe op uit te draaien, totdat een snel genomen hoekschop in de slotminuut tot doelpunt gepromoveerd werd.

Zodoende kregen de Ermeloërs, waar zij op basis van de tweede helft wel recht op hadden. Het gat met koploper Noordwijk bleef bleef weliswaar vier punten, maar runner up Quick Boys werd genaderd tot twee punten.

Trainer Bert van Hunenstijn koos deze wedstrijd weer voor Maurice de Ruiter (in Amsterdam vanwege ziekte afwezig) in plaats van Daniël van Warven, terwijl ook Basil Camara weer beschikbaar was voor een basisplaats. Dat hield Dennis Hollart weer aan de kant.

Bij de bezoekers een uitstekend spelende Hayri Pinarci op het middenveld. Na twee jaar bij DVS tekende de middenvelder voor een derde seizoen in Hoornaar, evenals clubtopscorer Jorran Schröder, die in deze wedstrijd aardig aan banden werd gelegd door Jorran van Santen.
De wedstrijd werd voorafgegaan met een minuut stilte vanwege het overlijden van Henk Kraaij op 79-jarige leeftijd. Hij stamde uit een echte DVS-familie, begon met voetbal op zijn 16e en stopte bijna vijftig jaar later.

Eerste helft afgesloten met 0-0
Hoewel het nooit een saaie wedstrijd was, zat er in de eerste helft minder passie dan in de tweede. Beide clubs kregen hun mogelijkheden. In tegenstelling tot de twee eerder edities in Ermelo groef SteDoCo zich niet in, stond weliswaar goed georganiseerd en compact bij balbezit van de thuisclub, maar kwam er met verzorgd voetbal ook uit. Voor DVS lagen de mogelijkheden meer aan de linker kant, waar Roald de Vries mee op kon komen. Tot drie keer toe kwamen de geelzwarten over die kant heel gevaarlijk door, maar ontbrak het aan een goede eindpass.

Benjamin Roemeon had het lastig met verdediger Etiënne Mariana, maar ging in de 12eminuut goed over zijn man heen en had de mogelijkheid om dichtbij de paal af te leggen op een medespeler of zelf te schieten. Hij koos voor de korte hoek, waar doelman Mark Smith redde. Een minuut daarvoor was SteDoCo dreigend doorgekomen na een ogenschijnlijke handsbal van Benjamin van Wanrooij, die door mocht gaan, Etiënne Mariana naar de achterlijn stuurde.

Zijn voorzet bereikte Jeroen Sterrenburg net niet bij de tweede paal. Kort hierop raakte Jesse Wielenga geblesseerd, maar kon na een blessurebehandeling van vier minuten en een tulband om weer verder spelen. Een langdurige combinatie leidde in de 20e minuut tot weer een grote kans voor DVS. Uiteindelijk verzond Coen Vloedgraven de steekpass, waarbij Olivier Pilon bij de linkerpaal kon voorzetten. Zijn assist vond echter geen medespeler, waarna een corner resteerde.

Maurice de Ruiter bracht de bal vanaf rechts voor en deze werd bijna door een eigen verdediger ingekopt. Kort hierop schoot Mariana aan de andere kant met een strak schot net over. Na balverlies aan Ermelose zijde dreigde even een overtalsituatie; nu kon Benjamin van Wanrooij vrij opkomen. Hij besloot zijn rush met een onrustig schot, dat naast ging. De Ermelose sluitpost mocht echt aan de bak na een vrije trap vanaf links, waar verdediger Bryan Jongeneel direct zijn voet ertegenaan zette. Met een uitstekende reflex tikte Thodorie Velanas de bal uit de hoek; de beste kans in de eerste helft. Mede doordat die er niet inging, was het halverwege nog 0-0.

Zege voor DVS in slotminuut
Met Maurice de Ruiter slaagde DVS er onvoldoende in om de opening te vinden bij de bezoekers. Hij werd vervangen door Berry Powel. Ook SteDoCo wisselde. Jesse Wielinga bleek niet verder te kunnen; voor hem kwam Guytano dos Santos in het veld. De geelzwarten begonnen sterk. Met veel passie werd jacht gezet op de openingstreffer. Benjamin Roemeon kwam al snel na de hervattingen tot twee schoten, maar de meest riante kans ontstond in de 50e minuut. Coen Vloedgraven ging een dubbel een-tweetje aan met Berry Powel en kwam daardoor oog in oog te staan met doelman Mark Smith. Het schot was hard genoeg, maar onvoldoende in de hoek.

De Hoornaarse goalie kon met een reflex de 1-0 voorkomen. Na een klein uur voetbal zette Benjamin Roemeon een rush in na balverlies bij de tegenstander, kapte twee man uit en schoot vervolgens net over. Aan de andere kant draaide invaller Guytano dos Santos de bal van afstand net langs de rechter kruising. Zo halverwege de tweede helft maakte Lars Dekker plaats voor Dennis Hollart. DVS bleef druk houden het was in de 78e minuut dichtbij het openingsdoelpunt. Roald de Vries legde het leer prachtig achter de Hoornaarse defensie en Berry Powel schoot met een enkele voetbeweging knap in. De redding van Mark Smith was even knap.

In de slotfase kwam Daniël van Warven er nog in voor Oktay Öztürk en ook Gijs Zwaan wisselde bij de gasten nog tweemaal. De wedstrijd liep steeds meer naar het einde toe, maar DVS wilde zich nog steeds niet neerleggen bij een gelijkspel. In de voorlaatste minuut legde Benjamin Roemeon de bal vanaf rechts perfect op het hoofd van Berry Powel. Die kopte hard genoeg in, maar ook net over. De laatste minuut liep al, toen Benjamin Roemeon doelman Smith dwong tot weer een knappe redding; hij ranselde het leer uit de hoek ten koste van een corner. De hoekschop werd snel genomen door Roald de Vries op Olivier Pilon. Die speelde zich vrij voor een ultieme doelpoging.

Of zijn schot direct al doel had getroffen of niet; via de rug van een verdediger verdween de bal met een boog in de verre hoek, 1-0. Gezien het spelbeeld in de tweede helft kwam de zege ook terecht bij de ploeg, die er ook het meest aanspraak op mocht maken. SteDoCo was echter een voortreffelijk tegenstander, die met minder fysiek dan voorheen maar met meer voetballend vermogen bijdroeg in een heel aantrekkelijke wedstrijd.