DVS'33 Ermelo in Volendam niet verder dan gelijkspel (wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo is er niet in geslaagd om in Volendam te winnen van de plaatselijke amateurclub. De geelzwarten moesten tegen rkav Volendam in de achtervolging na een slechte eerste helft.

In de tweede helft kwam de ploeg van Patrick Loenen langszij, maar ondanks een langere adem lukte het niet meer om de winnende treffer binnen te schieten. Het is het tweede gelijkspel voor de Ermeloërs in het nog prille seizoen.

Patrick Loenen moest nog puzzelen op de linksbackplaats. Die werd door de afwezigheid van Gaston Salasiwa, voor deze wedstrijd nog niet volledig inzetbaar, geïmproviseerd ingevuld. Tijdens de seizoenouverture door Tarik Evre; nu door Eren Turan Yavuz. Ook op het middenveld was er een wijziging in de basis; Adriaan Kruisheer startte ten koste van Maarten van Dijk. Voorin was er nu een basisplaats voor Jarno Westerman in plaats van Jorick Priem. De thuisclub telde drie afwezigen, maar was completer dan in het gewonnen bekerduel tegen tweedeklasser Nieuwkoop.

DVS na matige eerste helft in de achtervolging
Even als vorig seizoen speelden de geelzwarten in Volendam een matige eerste helft. Voorzichtigheid leek troef aan beide zijden, waar rkav Volendam nog wat meer risico nam. De oranjehemden hoopten op een flitsende start met een goede aanval in de 1e minuut. Marciano van Leijenhorst leek de bal makkelijk achter te kunnen laten lopen en werd verrast door het schot van Roy Tol. Daarbij raakte de centrale verdediger geblesseerd, maar hij kon na behandeling verder. Daarna gebeurde er lange tijd van beide kanten niets. Opvallend was wel, dat pas in de 18e minuut de eerste overtreding begaan werd. Die was voor de gastheren. Stan Veerman kopte uit de vrije trap over.

De eerste kans voor DVS ontstond in de 20e minuut. Als Stef Nijland na een overtreding op Sam Crowther op zo’n twintig meter van het doel een vrije schop neemt, mag dat een kans heten. De poging eindigde echter in de muur. Halverwege de eerste helft mist Sem de Wit een inspeelbal, maar de meeverdedigende Sam Crowther kon het gevaar uit die aanval halen. Twee minuten later kwam Azzedine Sout van links langs de achterlijn naar binnen. Nu voorkwam Hilal Ben Moussa ten koste van hoekschop erger. In de 28e minuut kon Patrick Plugboer net binnen de ‘zestien’ uithalen. Doelman Rick van Nuenen reageerde op het indraaiende schot, maar zag dat naast gaan. Aan de andere kant kreeg Volendam in de 32e minuut de bal maar moeilijk weg, maar Sam Crowther en vervolgens Jarno Westerman kwamen niet tot een doelpoging. De ploeg, die net wat beter vorm gaf aan de aanvallende intenties kwam in de 38e minuut op voorsprong. Sem de Wit kopte de voorzet van de snelle Roy tol nog tot hoekschop. Die werkte DVS vervolgens niet goed weg. Azzedine Sout schoot daarna fraai de 1-0 in buiten bereik van de Ermelose sluitpost. Dat was tevens het laatste wapenfeit voor de rust.

In slotfase nog bijna naar winst
Het moest in de tweede helft dus veel beter. Met de voorspelbare onvoorspelbaarheid van Jorick Priem, die er na rust in kwam voor Jarno Westerman, kwam er inderdaad meer dreiging in het Ermelose spel. Zo ging de voormalige EFC’er in de 49e minuut op over zijn opponent heen; zijn voorzet werd door Stan Veerman met de arm weggeslagen. Er werd ook direct naar de stip gewezen, maar de assistent had het anders gezien. De bal zou op de borst gekomen zijn. De verder uitstekend leidende scheidsrechter Te Kloeze ging mee in het advies. Toch zou de gelijkmaker vroeg in het tweede bedrijf vallen. Een minuut daarvoor speelde de thuisclub een twee-tegen-twee-situatie niet goed uit. Roy Tol koos voor een schot in plaats van een pass op de vrijstaande Sout. Benjamin Roemeon kwam in de aanval hierop door op links en bediende Stef Nijland, die tussen twee Volendammers de bal simpel binnenschoof, 1-1.

Kort hierna creëerde Volendam opnieuw een twee-tegen-twee-situatie; nu voorkwamen Eren Turan Yavuz en Marciano van Leijenhorst in eendrachtige samenwerking een schot van Roy Tol voorkwamen. Na een klein kwartier in de tweede helft moest de thuisclub vanwege een blessure Lex Veerman Wisselen. Joey Tol was zijn vervanger. Enkele minuten later maakte Hilal Ben Moussa plaats voor Maarten van Dijk. Benjamin Roemeon beproefde doelman Dion Vlak nog met een goed schot, dat koers zette naar de linker kruising, maar de goalie stond al in die hoek en kon de bal uit de bovenhoek plukken. Rond de 72e minuut vond aan Volendamse kant een dubbele wissel plaats, terwijl Eren Turan bij DVS mocht gaan rusten. Gaston Salasiwa maakte zo zijn opwachting in de competitie. Doelman Rick van Nuenen hoefde in het restant van de wedstrijd nog maar een keer handelend op te treden. Dat was in 76e minuut na een kopbal van Patrick Plugboer uit een vrije trap, maar dat was niet meer dan een makkelijke vangbal.

Lars van Wetering en Lars Huber maakten de laatste tien minuten vol voor Sam Crowther en Adriaan Kruisheer. DVS leek een langere adem te hebben dan de gastheren. Jorick Priem zorgde daarbij voor veel dreiging. Hij verkreeg in de 83e minuut ook de hoekschop, waaruit Lars van Wetering kon inkoppen. In de handen van de doelman echter. Een minuut later begon de oud-EFC’er aan een lange solo, die met een sliding besloten werd door invaller Perry Karregat. Hij moest zich met een blessure weer laten vervangen door Joey Tol. Er zou zich nog een levensgrote kans voordoen in de wedstrijd en die was voor Jorick Priem. Zijn balaanname na de voorzet van Benjamin Roemeon in de 2e minuut van de extra tijd was uitstekend. Hierna kon hij dicht voor de keeper vrij uithalen. Het schot ging echter net naast en over. Daardoor bleef het bij 1-1.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Rick van Nuenen, Nicky van Hilten, Sem de Wit, Marciano van Leijenhorst, Eren Turan Yavuz (73’ Gaston Salasiwa), Adriaan Kruisheer, Hilal Ben Moussa (61’ Maarten van Dijk), Stef Nijland, Jarno Westerman (46’ Jorick Priem), Sam Crowther (81’ Lars van Wetering), Benjamin Roemeon.

Opstelling rkav Volendam: Dion Vlak, Stef Schokker, Daan Steur, Stan Veerman, Wouter Kwakman (71’ Perry Karregat, 87’ Joey Tol), Patrick Plugboer, Erik Veerman, Daan Sier (71’ Rens Veerman), Lex Veerman (66’ Daan van Baarsen), Roy Tol, Azzedine Sout.

“Niet verdiend om over 90 minuten te winnen”
De linksback was noodgedwongen. Vandaag Eren. Hij was voor mij de beste van het veld. Jarno vandaag voor Jorick. Vanwege een blessure had hij het heel moeilijk vorige week. Hij zou misschien een 45 minuten kunnen spelen, maar bracht in de tweede helft iets extra’s. De eerste helft was dramatisch. Om een wedstrijd te spelen is het nodig om verdedigend in de buurt te zijn en je duels te winnen en als je aanvalt moet je een megafocus hebben. Maar we zijn zo vaak in de omschakeling gekomen. Ik wil het in de eerste helft niet eens over de inhoud hebben.

Ik heb het in de rust niet over de tactiek gehad. Ik heb het erover gehad, dat als je zo speelt, maakt het niet uit wat je doet. Je moet in ieder geval sommige dingen uitsluiten. Dat hebben we ook gedaan. We zijn iets zakelijker gaan voetballen. Dan maak je ook de 1-1. Dat was ook terecht, maar daarna hadden we toch weer een fase, waarin we het wat lastiger hadden. We leverden heel veel ballen zomaar in; veel tweede ballen hadden we niet. Daarna pakten we het weer wat beter op en hebben we nog de grootste kans van de wedstrijd gehad. Als die ergens nog zou vallen, dan zouden wij ‘m pakken. Het is een feit, dat Jorick dreiging heeft. Hij was bijna bij alle gevaarlijke momenten betrokken. Ondanks dat hij die kans mist, maar hij creëert 80% van die kansen zelf. Als iedereen net zoveel rendement had als hij in de vooractie, gaat alles een stuk makkelijker. Het was over 90 minuten te weinig en hadden we niet verdiend te winnen.

Scheidsrechter: Dhr. J. te Kloeze uit Middenmeer
Scoreverloop: 38’ Azzedine Sout, 53’ Stef Nijland 1-1