DVS'33 Ermelo kan tegen Volendam geen vervolg geven aan zege bij VVSB (wedstrijdverslag)

Trainer Patrick Loenen kon na de winst bij VVSB niet toegeven, dat zijn ploeg nu een goede serie zou kunnen neerzetten in de wetenschap, dat het geen onwil is van zijn spelers, maar het manco in het scoren brak ook in de thuiswedstrijd tegen rkav Volendam weer op.

Kansen waren er wel degelijk, maar waar de sluitpost van de “Wijdbroeken” in de vorige ronde tegen Harkemase Boys nog debet was aan twee tegentreffers, bleef hij in Ermelo in een aantal situaties van een tegen een goed overeind

Daarnaast leidden de geelzwarten de doelpunten van de nummer vier in de Derde Divisie weer zelf in. Dat was een schril contrast met een week eerder, toen een geconcentreerd DVS verdedigend niets weg gaf. Nu werd het in speelronde 19 weer een duidelijke 0-3 nederlaag. De RKAV klom weer naar de derde plaats. DVS startte in dezelfde basis als in Noordwijkerhout.

DVS  komt goed mee in de eerste helft
Vooropgesteld kan worden, dat rkav Volendam over een goed team beschikt met een over het algemeen zeer betrouwbare sluitpost. De selectie is breder dan vorig seizoen en met Runderkamp dit seizoen in de gelederen is er een leider en aanjager aanwezig. Bovendien heeft dat team scorend vermogen en is de meest productieve club in de Derde Divisie A. DVS zelf heeft ook wel degelijk voetballend vermogen, creëert ook kansen, maar benut die niet of nauwelijks. Dat zorgt natuurlijk voor veel druk bij de spelers, zowel bij degenen die de doelpunten moeten maken, als bij degenen die ze moeten voorkomen.

Voordat de geelzwarten in de 10e minuut zelf de eerste goede aanval op de mat legden, troffen de bezoekers al tweemaal de lat. In de 2e minuut volleerde Daan Steur de afvallende bal na een vrije trap op de lat. Vier minuten later verzond Roy Tol bij de cornervlag een uitstekende voorzet, die door Jim Beers ingekopt werd. Via de onderkant van de lat stuiterde de bal net voor de doellijn, waarna doelman Rik van Nuenen die in bezit kreeg. De eerste Ermelose mogelijkheid ontstond weer vier minuten daarna, toen Benjamin Roemeon met zijn actie de ‘zestien’ inging, breed legde op Owen Muller, die de bal liet vallen op Stef Nijland. Zijn schot miste kracht en richting, zodat die een makkelijke prooi werd voor doelman Dion Vlak.

DVS bleef over de beide flanken ruimte krijgen en in de 12e minuut kon Nicky van Hilten afleggen op Frank Olijve, maar ook zijn inzet miste richting en venijn. Daarna ging het weer helemaal mis. Doelman Rik van Nuenen meende in de 14e minuut dat de hoge bal achter zou gaan, greep toen alsnog in, maar kreeg de bal net buiten het strafschopgebied onder controle. Volendam kon zodoende op een gevaarlijke plaats een vrije trap nemen. De ingestudeerde spelhervatting werd door Pieter Kroon verplaatst naar Jim Beers, die de inzet vlak voor de sluitpost van richting veranderde en niet meer adequaat kon reageren, 0-1. DVS herpakte zich wel na die tegenvaller. In de 21e minuut schoot Nicky van Hilten na een goede aanval naast en drie minuten later kwam Benjamin Roemeon na een een-tweetje met Stef Nijland vrij voor de Volendamse goalie. Hij omspeelde die ook nog, maar een gestrekte Dion Vlak lag wel weer in de weg, toen de aanvaller de bal in de korte hoek wilde binnenschieten. Uit de hoekschop schoot Nicky van Hilten naast. Een vlot lopende aanval bracht in de 28e minuut Roland Baas in scoringspositie, maar hij schoot recht op de doelman af. Weer een minuut later werd Benjamin Roemeon door Nicky van Hilten gelanceerd in de ‘zestien’, maar werd zijn schot nog geblokt door Stef Schokker. In de 33e minuut liet rkav Volendam pas aanvallend weer wat zien, maar kopte Sem de wit de voorzet op Jim Beers weg. In de 35e minuut dwong DVS weer een corner af, waaruit de bal voor de voeten van Marciano van Leijenhorst kwam. De jarige centrale verdediger trof in een mêlee van spelers de doelman. Het laatste gevaar voor de thee kwam weer van de RKAV. De steekpass van Lex Veerman op Roy Tol was uitstekend, maar Sem de Wit kopte de dito voorzet weg. De rust ging dus in met een 0-1 stand.

Wedstrijd na rust snel gespeeld
De achterstand zorgde voor een dubbele tactische wissel. Jorick Priem verving voorin Owen Mullen en centrale verdediger Joël van blerk bleef in de kleedkamer achter voor spits Sam Crowther. De geelzwarten gingen weer in een 4-3-3 opstelling spelen. Hoewel de eerste doelpoging met een kopbal over het Ermelose doel nog voor de bezoekers was, schoot Stef Nijland in de 47e minuut geplaatst net naast de rechter kruising. Weer een minuut later leverde een schot van Hilal Ben Moussa niet het gewenst resultaat op en weer een minuut daarna ging het faliekant mis. Een breedtepass van dezelfde middenvelder op Nicky van Hilten was te zacht en kon onderschept worden door Daan van Baarsen. Volendam counterde vervolgens perfect naar de 0-2 met een simpele intikker voor Jim Beers. Toen werd het voor een moeilijk scorende ploeg natuurlijk wel heel moeilijk. Toch gaven de geelzwarten het nog niet op, maar de eerstvolgende kans voor de thuisclub ontstond in de 54e minuut toch uit een misverstand tussen Stef Schokker en zijn doelman, die al uit zijn doel was gekomen.

De terugkopbal gaf Benjamin Roemeon de kans om de aansluiting te vinden, maar de hoek bleek te moeilijk. De bal eindigde in het zijnet. In de 73e minuut ging het weer volledig mis voor de Ermeloërs. Doelman Rik van Nuenen had een vrije schop op de rand van de ‘zestien’ nog wel tot hoekschop verwerkt, maar vervolgens ging hij onder die corner heen, waarna Stan Veerman op de doellijn met het hoofd het definitieve zetje kon geven. Met de 0-3 was het natuurlijk helemaal gebeurd. De “Wijdbroeken” vonden het daarna wel goed. Met de dubbele wissel, Maarten van Dijk voor Hilal Ben Moussa en Adriaan Kruisheer voor Nicky van Hilten direct hierop probeerde DVS er tevergeefs nog wat van te maken. Maarten van Dijk zette Benjamin Roemeon met een fraaie steekpass oog in oog met Dian Vlak, maar ook nu bleef de sluitpost overeind en eindigde het schot op zijn lichaam. Beide trainers wisselden nog in de 78e minuut (bij de thuisclub verliet Stef Nijland het veld voor Gaston Salasiwa) en DVS zou nog een mogelijkheid krijgen, maar de rush van Benjamin Roemeon eindigde met een schot, dat naast ging. Volendam gebruikte het laatste wisselmoment om nog twee verse krachten in te brengen, maar invloed op de wedstrijd had dat niet meer. De Nummer 4 pakte met de 0-3 een ruime overwinning en keerde met 35 uit 19 terug op de derde plaats; mede doordat sc Genemuiden bij Harkemase Boys niet in actie kwam. Mede daardoor namen de oranjehemden met 15 uit 7 vooralsnog de leiding over in de tweede periode. DVS bleef met 20 uit 19 vijftiende.

“Geen onwil”
“Laat ik stellen, dat het geen onwil is bij mijn spelers”, begon Patrick Loenen zijn analyse voor de microfoon van Piet Smit van DVS-TV, “maar we begonnen de eerste tien minuten weer slecht. We kwamen ook goed weg met die bal op de lat na een omschakelmoment. Bij die 0-1 gaat Rik gewoon de fout in, waardoor die situatie ontstaat. Daarna pakken we het op met een fase, waarin we hel goed spelen, creëren we ook momenten met Benjamin een op een op de keeper, nog wat momenten en Marciano schiet nog eens op de keeper met een fantastische redding. Eigenlijk is er nog niet zo veel aan de hand. In de rust geef ik aan; zorg er nou voor, dat je niet in die omschakelmomenten komt en leveren we ‘m zo weer in; breedtebal, dieptebal, doelpunt, 0-2. Dan krijgen we een cadeautje, een leeg doel, bal over de keeper, naast. Daarna hebben we nog twee keer voor de keeper gestaan. Volendam is een goede ploeg, maar we hoeven ze niet alle credits te geven. Twee fouten van de keeper en wij leveren een keer zo in en we missen zelf vijf honderdprocentkansen. Dat heeft gewoon met kwaliteit te maken. Het is ook niet zo, dat we geen kansen krijgen, maar dit is de negende wedstrijd, waarin we niet scoren. Als dat structureel gebeurt, kom je op de plek, waar je nu staat en dat gebeurt niet zomaar.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Rik van Nuenen, Nicky van Hilten (64’ Adriaan Kruisheer), Sem de Wit, Marciano van Leijenhorst, Joël van Blerk (46’ Jorick Priem), Roland Baas, Hilal Ben Moussa (64’ Maarten van Dijk), Frank Olijve, Stef Nijland (78’ Gaston Salasiwa), Benjamin Roemeon, Owen Muller (46’ Sam Crowther).
Opstelling rkav Volendam: Dion Vlak, Lex Veerman, Stef Schokker, Daan Steur, Daan van Baarsen, Pieter Kroon (88’ Daan Sier), Nick Runderkamp (78’ Sam Lautenschutz), Stan Veerman, Roy Tol (88’ Azzedine Sout), Jim Beers, Patrick Plugboer (78’ Rens Veerman).

Scheidsrechter: Dhr. R. Gansner uit Zandvoort

Scoreverloop: 15’Jim Beers 0-1, 49’ Jim Beers 0-2, 63’ Stan Veerman 0-3.