DVS'33 Ermelo keert met nipte nederlaag terug van de Westmaat (wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo is een vroege achterstand in de uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels niet meer te boven gekomen en leed na vier wedstrijden, waarin achterin de nul werd gehouden en 10 punten werden behaald, weer eens een nederlaag.

Dat kan natuurlijk altijd bij een bezoek aan de gedoodverfde kampioenskandidaat, die met 54 uit 27 de koppositie heroverde

De geelzwarten zakten met 31 uit 27 weer naar de vijftiende plaats, doordat Staphorst, een van de directe concurrenten won. De clubs eronder kwamen niet dichterbij. Het vertrouwen in directe handhaving is bij trainer John Kamphuis nog volop aanwezig.
De Ermeloërs trapten af in een zelfde opstelling als in de vorige speelronde tegen Eemdijk.

Vroege achterstand voor DVS
De Ermeloërs zouden vroeg op achterstand komen, maar hadden daarvoor zelf de openingstreffer al op de schoen. Nicky van Hilten legde de bal in de 2e minuut vanaf rechts goed af op Adriaan Kruisheer, die het leer niet goed raakte. Daardoor kon Kaj Ramstein wegwerken. Een minuut later was het de beurt aan de thuisclub, toen Marouane Afaker vanaf links zijn ploeggenoot Danny van den Meiracker vond. Hilal Ben Moussa blokte zijn schot. De gastheren waren op zoek naar die vroege voorsprong. Die kwam er in de 5e minuut nog niet, nadat Danny van den Meiracker uit een hoekschop voorlangs kopte, maar twee minuten later wel. DVS verspeelde de bal op het middenveld, waar na dezelfde speler gedrukt fraai in schoot en met een curve de 1-0 aantekende. De geelzwarten zaten nog niet goed in de wedstrijd en kwamen in een wat laag tempo nog niet tot de vloeiende combinaties van een week eerder tegen Eemdijk. Zodoende bleven doelrijpe kansen vooralsnog uit.

Ook van de “Rooie” zijde. In de 14e minuut moest Dean Bredewolt wel weer handelend optreden, toen Daniël van Son de bal diagonaal voorlegde en Niels Butter vallend van dichtbij probeerde binnen te koppen. De Ermelose sluitpost reageerde adequaat. In die fase kon DVS het middenveld maar moeizaam oversteken, laat staan dat de voorwaartsen bereikt werden. Wel speelde de geelzwarten zich op het middenveld goed vrij, waarna Nicky van Hilten vanaf zo’n veertig meter kon uithalen. Doelman Jaimy Schaap had er de nodige moeite mee. De bezoekers hielden de bal nu ook wat makkelijker in de ploeg, terwijl de “Vogels” nauwelijks nog iets creëerden. De enige kans voor de thee ontstond nog in de 39e minuut op een merkwaardige wijze. Scheidsrechter de Vries blokte Maarten van dijk, waardoor hij niet kon verdedigen, waarna Danny van den Meiracker net in de ‘zestien’ tot een schot kon komen. Dat ging voorlangs. De laatste mogelijkheid was weer voor de gasten na een snel uitgevoerde aanval in de 45e minuut. Voor de voorzet van Benjamin Roemeon was echter ploeggenoot paraat.

Betere tweede helft van DVS zonder score
De thuisclub wilde na de aftrap voor de tweede helft de score snel verdubbelen en er werd ook wel gejuicht in de 48e minuut, maar de rake smash van Danny van den Meiracker was in buitenspelpositie, zodat hem een gele kaart bespaard bleef. In de eerste helft van het tweede bedrijf creëerde IJsselmeervogels niets, terwijl de Ermeloërs in de 50e minuut dicht bij de gelijkmaker waren. Na een langlopende aanval zette Stef Nijland met zijn hakballetje Roland Baas vrij in scoringspositie. Hij trof met zijn schot de lat, waarna het ook Sam Crowther het leer met het hoofd niet tussen de palen kreeg. Ondanks het vele balbezit was het toch moeilijk om zich door de rode defensie heen te spelen. Daarvoor zijn de individuele kwaliteiten bij de “Rooien” en de organisatie te goed. Toch kwam DVS wel tot een aantal goede aanvalsopzetten.

Uit een daarvan kwam de voorzet van Sam Crowther op de hand van Kai Ramstein. Dat was in de ogen van de leidsman geen strafschop waard. Beide trainers wisselden rond de 70e minuut. Bij DVS ging Stef Nijland eraf voor Jorick Priem. In de 77e minuut bood een misverstand tussen Roland Baas en doelman Dean Bredewolt de laatste rechtmatige kans van de wedstrijd. Geen van beide greep in, waardoor Marouane Afaker de kans kreeg om schuin voor het doel in het lege doel te schieten. Hij schoot voorlangs. Voor de laatste tien minuten kwamen Youness Mokhtar en Owen Muller in het veld voor Maarten van Dijk en Adriaan Kruisheer en ook de thuisclub wisselde even later twee spelers. De laatste aanval van de gastheren leverde in de 86e minuut wel een afronding op, maar dat was in buitenspelpositie. Vervolgens drong DVS nog het meest aan, maar verder dan een geblokt schot van Owen Muller in de extra tijd, gepakt door Jaimy Schaap, kwam het niet. Na een combinatie tussen Benjamin Roemeon en Youness Mokhtar kon de laatste vanaf links in de ‘zestien’ uithalen en deed dat ook richting de verre hoek Oud-DVS’er Basil Camara veranderde de bal van richting, zodat IJsselmeervogels de benauwde voorsprong over de streep trok.

“We hebben ons hier goed gepresenteerd”
“Na de vier wedstrijden hiervoor, zijn we met een goed gevoel afgereisd”, gaf oefenmeester John Kamphuis aan: “We zijn hiernaartoe gekomen in de overtuiging, dat we ook resultaat konden halen en dat had ook gekund. De eerste 20, 25 minuten waren we niet goed genoeg aan de bal, waardoor zij in hun kracht kwamen en konden omschakelen. Daar valt ook al heel vroeg die goal uit, terwijl we zelf in de 2e minuut de eerste grote kans van de wedstrijd hadden met Adriaan; een perfecte bal van Nicky, waardoor Adriaan een goede schietkans krijgt, maar de bal niet goed raakt. Na zo’n 25 minuten werden we wat rustiger en balvaster, waardoor we veel meer op hun kwamen, al leidde dat niet tot grote kansen, maar wel meer controle over de wedstrijd kregen. Zij wisten, dat ze het lastig zouden krijgen, als ze DVS aan het voetballen zouden laten en hebben heel veel druk gegeven. Wij moesten ons even inspelen in hun tempo van druk geven. We moesten net iets sneller handelen, net iets sneller vrijlopen en elkaar beter helpen. En ook meer lef hebben om in te spelen. In de tweede helft hebben we vrijuit gespeeld en de aanval gezocht. Dan krijg je ook die kans met Roland Baas op de onderkant van de lat. Dan heb je een goal nodig om volledig in de wedstrijd te komen, omdat zij ook weer wat moeten gaan doen. De tweede helft zijn zij aan het leunen geweest en hebben wij het behoorlijk goed gedaan, maar het bleef moeilijk om je er doorheen te spelen. Wij waren al volop risico aan het nemen, toen zij die kans kregen bij dat misverstand met Roland en Dean. Wij hebben de overhand gehad in de tweede helft met die kans voor Roland. Voor de rest stonden zij goed te verdedigen en werden schoten geblokt. Die bal tegen de hand (na de voorzet van Sam Crowther)  was een discussiemoment, maar daar ga ik me niet achter verschuilen.

Dat je hier verlies, kan een keer gebeuren, maar we hebben ons hier goed gepresenteerd en hebben kans gehad op een resultaat en zaten goed in de wedstrijd. Dat biedt houvast om zo door te gaan en in de komende wedstrijden wel weer resultaat te gaan halen. Het gaat er uiteindelijk om, waar we na 34 wedstrijden staan en ik heb er nog alle vertrouwen in dat we boven de streep gaan eindigen.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Dean Bredewolt, Nicky van Hilten, Sem de Wit, Marciano van Leijenhorst (75’ Owen Muller), Roland Baas, Maarten van Dijk (79’ Owen Muller), Hilal Ben Moussa, Adriaan Kruisheer (79’ Youness Mokhtar), Stef Nijland (70’ Jorick Priem), Sam Crowther, Benjamin Roemeon.

Opstelling IJsselmeervogels: Jaimy Schaap, Gerwin van de Groep, Aleksandar Bjelica, Junior van der Velden (60’ Basil Camara), Bradley Martis, Daniël van Son, Kaj Ramstein, Niels Butter (83’ Thomas Beekman), Jesse Schuurman (83’ Pascal Koelewijn), Danny van den Meiracker, Marouane Afaker.

Scheidsrechter: Dhr. D.R. de Vries

Scoreverloop: 7’ Danny van den Meiracker