DVS’33 Ermelo komt tekort voor Kozakken Boys (wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo speelde zaterdag 8 augustus onder tropische omstandigheden de derde oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen tegen Kozakken Boys.

Na twee goede resultaten in de eerdere oefenduels kwamen de geelzwarten nu wat te kort. Niet erg, want het biedt wel leermomenten in het geval, dat je niet zo bepalend kan voetballen, als je wel wilt.

De Tweededivisionist uit Werkendam vertrok met een doelpunt voor de rust en een erna weer met een 0-2 zege uit Ermelo. Er was de Brabantse club veel aan gelegen om niet weer van een Derdedivisionist te verliezen. Dat gebeurde in eigen huis nog tegen Sparta Nijkerk met 3-5, waar de Ermeloërs drie dagen later nog met 5-2 van wonnen. Kozakken Boys startte de oefenpartij, die vanwege de hittegolf om 11:00 uur begon, in nagenoeg de sterkste samenstelling. Peter Wesselink koos weer voor een nieuwe samenstelling en liet na de rust weer wat jongelingen opdraven.

Redelijk combinerend DVS toch met 0-1 de rust in

Bij de thuisclub werd het doel nu weer verdedigd door Thodorie Velanas. De samenstelling van het elftal varieerde nu ook weer; Coen Vloedgraven, Tarik Evre, Jeremy Jonker, Roald de Vries, Ali Akla, Adriaan Kruisheer, Christiaan van Hussen, Olivier Pilon, Quincy Veenhof en Benjamin Roemeon begonnen in de basis. In de eerste helft combineerde DVS nog wel het best, maar omdat de Tweededivisionist in een 5-3-2 opstelling speelde, liepen de Ermelose pogingen om gevaar te stichten vast. Ondanks de hitte probeerden beide clubs toch een hoog tempo te hanteren, maar dat zakte in het verloop toch wat terug.

Een hoog tempo was toch wel nodig om de Brabantse verdediging uiteen te spelen. Bovendien lag er heel weinig ruimte achter de verdediging, zodat DVS evenmin optimaal gebruik kon maken van de snelheid voorin. De slimme ploeg van trainer Rick Adjei wist precies wanneer druk te zetten op de bal en wanneer niet. Daarmee werd ook voorkomen, dat de Ermelose voorwaartsen goed weggestoken konden worden. Het bovendien ook aan een goed eindpass en zonder dat natuurlijk ook aan afronding. In de eerste twintig minuten was er dan ook geen dreiging voor een van beide doelen, behalve een schot van Gwaeron Stout, dat naast de goal van Velanas ging. Met veel lengte in de ploeg hadden de Werkendammers echter ook een geducht wapen in de spelhervattingen.

Ook de twee opkomende backs van Kozakken Boys, Frenk Keukens en Royston Drenthe konden er weinig overheen komen. De laatste, oud-prof bij onder andere Feyenoord en Real Madrid, maakte weinig indruk en kwam in de eerste helft tot slechts een goede actie. Uit zijn voorzet kopte Teije ten Den wel in, maar kon Thodorie Velanas redden. Dat lukte vier minuten in de 35e minuut na een drinkpauze niet bij een hoekschop voor de bezoekers. De lange centrale verdediger Sven van Ingen kopte perfect in richting linker kruising, waar Roald de Vries bij de paal lengte tekortkwam om de 0-1 te voorkomen. Die perfectie in de corner en de afronding was natuurlijk een kwaliteit van de gasten. Meteen ging het tempo weer even omhoog, maar zorgde voor de thee niet meer voor doelpunten.

Kozakken Boys na rust naar 0-2

Slechts twee wissels pasten de Werkendammers toe in de rust, waar aan Ermelose kant alleen de doelman, Christiaan van Hussen, Ali Akla en Quincy Veenhof bleven staan. De vervangers heetten Jhaniro Prudencia, Mark Bouwman, Sten Vreekamp, Finn Kluiver, Maarten van Dijk, Lars Dekker en Karim Arzini. Bij vlagen konden de Ermeloërs nu nog maar wat van hun combinerend vermogen laten zien.  De bezoekers zetten meteen aan en DVS kwam onder druk te staan.

Desalniettemin was de eerste de beste kans na de rust voor de gastheren, toen Maarten van Dijk Ali Akla op rechts met een afgemeten pass de diepte in stuurde. Die kwam in riante scoringspositie, maar was niet zelfzuchtig en legde af op Karim Arzini. Die vond Frenk Keukens naast zich en kwam in zijn doelpoging niet verder dan een corner. De hoekschop leverde niets op en vervolgens bouwde Kozakken Boys op. Een eerste doelpoging werd door gegroepeerd verdedigen nog voorkomen, maar daarna kon Mark Veenhoven in de 52e minuut uit de tweede aanleggen voor een schot. Dat verdween precies buiten de graaiende vingers lag in de rechterhoek, 0-2.

In de 56e minuut kwam Stef Nijland Christiaan van Hussen afwisselen. De invaller dwong doelman Nils den Hartog met een goedgenomen vrije schop tot een knappe redding. Vervolgens was er in de 73e minuut een fraai moment te zien in de wisselwerking tussen routine en jeugdig elan bij DVS. Maarten van Dijk liet in gebaar weten, waar hij de bal wilde hebben en Stijf Nijland legde die ook precies daar neer.

Het zorgde voor een vrije schietkans voor de jongeling, die zijn inzet echter voorlangs zag gaan. Direct hierop weer zo’n soort moment van een mix tussen talent en ervaring. Invaller Eren Turan Favus veroverde zelf de bal, stuurde Stef Nijland op rechts weg en uit diens voorzet kopte Karim Arzini echter naast. Hoewel DVS in de tweede helft minder vaak tot combineren kwam, waren er gelukkig tegen deze hoger geklasseerde tegenstander wel van dit soort goede momenten. Kay Tejan trof voor de bezoekers in de 80e minuut nog wel uit een vrije trap de lat. De slotfase was vanwege de mogelijkheden aan beide zijden dan ook nog aantrekkelijk. In de omschakeling toonden de bezoekers zich in de 82e minuut ook zeer gevaarlijk, nadat een wegglijdende Stef Nijland een voorzet er niet uit kon halen. Het schot van de nr. 18 zonder naam leek doel te treffen, maar Jhaniro Prudencia keerde op de doellijn. Een minuut later stopte Thodorie Velanas een goed schot van Kay Tejan. Weer een minuut later lanceerde Quincy Veenhof met zijn steekpass Karim Arzini, die vrij op het doel kon afgaan.

Hij zocht de verre hoek net niet ver genoeg en zag Nils den Hartog op de doellijn redden. Het mooiste moest nog komen in de 87e minuut, toe Maarten van Dijk met een frivool hakballetje een inspeelbal van Stef Nijland verlengde op Quincy Veenhof, die dicht bij zijn eerste doelpunt voor DVS kwam. De bal ging er ook in, maar hij had deze in buitenspelpositie ontvangen, dus ging de treffer niet door. Aangezien Tarik Fagrach in de 87e minuut voorlangs schoot, bleef het bij 0-2. Waar de leidsman in de eerste helft de drinkpauze aan de spelers cadeau deed, trok hij deze in de tweede helft van de speeltijd af. Niemand die protesteerde tegen de zeven minuten minder speeltijd.

Ondanks of misschien juist dankzij dit verlies was dit toch een heel nuttige oefenwedstrijd voor DVS tegen een Kozakken Boys, dat wel degelijk eer in dit resultaat legde. Zaterdag 15 augustus spelen de geelzwarten een uitwedstrijd bij competitiegenoot Excelsior’31, de vorige werkgever van Peter Wesselink. Eventuele mededelingen over de toegang voor DVS-supporters volgen nog.