DVS'33 Ermelo laat de punten op "De Koerbelt" (Wedstrijdverslag)

In Rijssen heeft DVS’33 Ermelo de punten gelaten aan Excelsior’31, dat daarmee zicht houdt op een goede eindklassering en nu een van de vier clubs is, die leiden met 8 uit 4. (Foto Theo Aalten).

Ondanks de nederlaag zijn de geelzwarten nog dus steeds niet uitgeschakeld in de derde periode. Twee behoedzaam voetballende ploegen leken halverwege af te koersen op een brilstand, maar daar kwam kort voor de rust verandering ten voordele van de thuisclub

Direct na de thee hadden de Ermeloërs de wedstrijd alweer een andere wending kunnen geven, maar moesten zelfs nog een grotere achterstand wegslikken. Na de aansluiting werd het nog spannend, maar waar DVS nog drukte voor een gelijkspel, viel de treffer aan de andere kant.

Peter Wesselink begon in nagenoeg dezelfde opstelling als in de meest recente winstpartij thuis tegen SteDoCo. Nassim El Ablak had de plaats weer overgenomen van Coen Vloedgraven. Tegen de hoge straf van Vincent Schmidt vanwege de rode kaart in de wedstrijd bij VVSB ging Excelsior’31 in beroep, zodat de linksback tegen DVS wel mee kon doen.

Excelsior’31 toch met 1-0 de rust in
Was het groot wederzijds respect, dat de wedstrijd maar moeilijk op gang kwam? Beide ploegen speelden in de eerste helft heel behoedzaam, wat niet voorkwam, dat er aan beide zijden het (on)nodige balverlies werd geleden. De eerste doelpoging was in de 4e minuut voor de geelzwarten na een langdurige aanval. Maarten van Dijk volleerde de afvallende bal net over. Aan de andere kant was de pass van Hakim Ezafzafi door het hart van de Ermelose defensie in de 10e minuut te hard, zodat doelman Daan Huiskamp eenvoudig kon oprapen. Voetballend werd er vooralsnog van beide kanten niet vel afgedwongen. Daarvoor was het tempo ook te laag. Een diagonale pass van Hayri Pinarci in de 12e minuut leek vrijwel kansloos, maar de Rijssense doelman Anthony van Zaltbommel vergiste zich in zijn eigen snelheid en in die van Benjamin Roemeon. De rappe aanvaller kon de bal links van het doel echter niet over de goalie krijgen. Anderzijds trapte Derian Reinders niet in de passeerbeweging van Maarten van Dijk, stoomde op richting het doel van Daan Huiskamp, maar loste een te zwak schot om de Ermelose sluitpost te verontrusten. In de 22e minuut kon Benjamin Roemeon geen kracht met zetten achter de bal na een indraaiende pass van Nassim El Ablak.

Dit soort passes zijn zijn kracht. In de 35e minuut kreeg Quincy Veenhof uit een omschakelmoment na balwinst door Hayri Pinarci en Adriaan Kruisheer een schietkans. De inzet werd door doelman Van Zaltbommel uit de korte hoek gehouden. Het leek er alleszins op, dat de rust met de bekende brilstand zou ingaan, tot Hakim Ezafzafi in de 40e minuut een ultieme poging nog probeerde voor te krijgen. Jeremy Jonker voorkwam dat ten koste van een hoekschop. Die kon Tim van de Berg nog wel wegkoppen, maar na het opnieuw inbrengen door Jasper Veltkamp volleerde centrale verdediger de bal binnen, 1-0. Toch een forse tegenvaller voor DVS.

DVS na rust niet verder dan tussentijdse aansluiting
Jurjen Wouda zag geen reden om in de rust wijzigingen aan te brengen in zijn team; Peter Wesselink wel. Kenneth Aninkora kwam binnen de lijnen voor Adriaan Kruisheer en Coen Vloedgraven voor Maarten van Dijk. DVS begon sterk aan die tweede helft met wellicht de beste aanval van de hele wedstrijd. Bij een aanval over de as van het veld kwam de bal van Coen Vloedgraven via Kenneth Aninkora bij Benjamin Roemeon. Bij een club met ambities moet zo’n bal er wel in, maar niemand mist opzettelijk. Nu redde doelman Anthony van Zaltbommel met de voet. Het had de wedstrijd meteen een ander aanzien kunnen geven, zoals de snelle gelijkmaker van Coen Vloedgraven in de thuiswedstrijd tegen de Tukkers. Toch zette die veldverhouding van de eerste minuten iet door. De gastheren waren in de 56e minuut zelfs dicht bij de tweede treffer na een dieptepass van Jasper Veltkamp op Derian Reinders. Door de curve in de pass verdedigde Tim van de Berg aan de verkeerde kant, maar Tarik Evre bracht redding. Die 2-0 viel een minuut later alsnog na een voorzet van Niek Davina, die nog voorin stond na de hoekschop.

Na een overstapje kon Pim ten Have van dichtbij uithalen en liet Daan Huiskamp kansloos. Toch kreeg DVS ook nu weer heel snel de mogelijkheid om dichterbij te komen. Uit een steekpass van Quincy Veenhof kwam Kenneth Aninkora geheel vrij voor het Rijssense doel, maar hij wist de sluitpost niet te passeren. Rond de 70e minuut wisselden beide trainers. Lars Dekker verving Hayri Pinarci en Stef Nijland de geblesseerde Tim van de Berg. Coen Vloedgraven kwam zodoende in het hart van de verdediging te spelen. Jurjen Wouda haalde Mirko Zwiers eraf voor Stijn Beverdam. Quincy Veenhof had met zijn twee schoten geen succes, maar Ali Akla in de 75e minuut wel. Na een goede aanval speelde Lars Dekker hem aan en vanuit nog altijd lastige hoek schoof hij de 2-1 binnen. Een vervolg kreeg dit helaas voor de bezoekers niet. In de 80e minuut mocht Hakim Ezafzafi voor de thuisclub doorgaan na een duwtje, stuurde Givan Werkhoven op links weg. Zijn schuiver ging via het lichaam van Daan Huiskamp rakelings voorlangs.

Twee minuten later was er weer een mogelijkheid voor de Twentenaren, toen Nassin El Ablak na een duwtje de bal verloor en Beverdam doelman Daan Huiskamp ver voor zijn doel zag staan. De lob was niet goed gericht. Een minuut moest de Ermelose goalie ver zijn doel uitkomen om een kopbal Reinders van een doelpoging af te houden. De linksback van DVS bleek te geblesseerd en moest zich laten vervangen door Finn Kluiver. Ook de sluwe Hielke Penterman werd bij de thuisclub afgehaald voor de snelle Simon Seppenwoolde, die op elke bal loopt. In de 87e minuut maakten ook Hakim Ezafzafi en Vincent Schmidt plaats voor Sander Thomas en Lucas van Beek. DVS probeerde het nog wel, maar kwam niet verder dan een aantal corners. Dat had er in de ogen van Coen Vloedgraven nog een meer moeten zijn, maar de invaller liet bal de in de slotminuut abusievelijk achterlopen. Uit de voorlaatste schoot Stef Nijland via een tegenstander in het zijnet. Uit die afgeslagen corner counterde Excelsior’31 naar de uiteindelijke 3-1. Een lob vanaf het de middellijn durfde Jasper Veltkamp niet aan, maar net toen Daan Huiskamp weer bij zijn eigen doellijn was gearriveerd, werd hij door een droge schuiver verslagen. Daarmee was de tweede nederlaag en weer in een uitwedstrijd in de derde periode een feit.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Jeremy Jonker, Tarik Evre, Tim van de Berg (69’ Stef Nijland), Quincy Veenhof, Hayri Pinarci (69’ Lars Dekker), Maarten van Dijk (46’ Coen Vloedgraven), Ali Akla (65’ Kenneth Aninkora), Adriaan Kruisheer (46’ Kenneth Aninkora), Benjamin Roemeon.
Opstelling Excelsior’31: Anthony van Zaltbommel, Mirko Zwiers (70’ Stijn Beverdam), Niek Davina, Pim ten Have, Vincent Schmidt (87’ Lucas van Beek), Derian Reinders, Hielke Penterman (85’ Simon Seppenwoolde), Niels Leemhuis, Jasper Veltkamp, Givan Werkhoven, Hakim Ezafzafi (87’ Sander Thomas).

Scheidsrechter: S. Veekamp uit Enschede
Scoreverloop: 41’ Niek Davina 1-0, 57’ Pim ten Have 2-1, 75’ Ali Akla 2-1, 90+4’ Jasper Veltkamp 3-1.