DVS'33 Ermelo lijdt weer een nederlaag tegen Hercules (wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo begon evenals voorgaande wedstrijden wel weer met goede hoop aan de wedstrijd, maar stond in speelronde 21 thuis tegen usv Hercules weer met lege handen.

Driekwart van het duel bleef de nul op het scorebord staan en was er een groot deel van de eerste helft een Ermelo’s veldoverwicht, maar in een tijdsbestek van een paar minuten vielen er twee Utrechtse treffers

In het restant gebeurde er niets meer. Ondanks dat de geelzwarten met 21 uit 21 op de vijftiende plaats bleven staan, zag de stand er minder florissant uit. De directe concurrent daarboven liep drie punten weg en die een plaats eronder kan de Ermeloërs naderen tot op een punt met nog twee wedstrijden tegoed.

Ook de nummer voorlaatst, Kampong (tevens de eerstvolgende tegenstander) heeft maar drie verliespunten meer dan DVS. Hercules nam met 28 uit 19 afstand van de onderste plaatsen en kan met twee inhaalwedstrijden voor de boeg zelfs de aansluiting met de subtop vinden.De ploeg van Patrick Loenen speelt na het vrije carnavalsweekend twee cruciale duels tegen directe concurrenten en die moeten gewonnen worden. De donderdag voor het carnaval oefenen de Ermeloërs nog tegen sc Cambuur O21.

De oefenmeester van DVS kon nog steeds niet beschikken over vaste waarden Benjamin Roemeon en Stef Nijland en begon met dezelfde elf als tegen sc Genemuiden. Hercules trad compleet aan.

Eerste helft grotendeels voor DVS
Ondanks de wetenschap, dat ook Ajax en sc Cambuur de defensie van Hercules maar moeilijk konden slechten, begon de thuisclub toch weer met goede hoop aan dit duel. De opponent liet zich wat inzetten, zodat het veldoverwicht voor de geelzwarten was. DVS probeerde het met veel kantwisselingen en de backs konden er regelmatig overheen komen. Ook als zij de voorzet niet konden geven, kwamen er ploeggenoten goed onder, die dat wel konden. Zo bracht Roland Baas de bal in de 7e minuut goed in, maar kopte Nicky van Hilten naast. Drie minuten later werd een voorzet van Joël van Blerk tot hoekschop gewerkt. Daarna kon de Utrechtse verdediging met daarin Mitchell Zwart de voorzetten redelijk makkelijk verwerken. De Ermeloërs probeerden het ook met schoten vanuit de tweede lijn, maar ook die smoorden in de verdediging. Hercules zette gepast druk en deed dat in de 11e minuut bijna met succes. Nicky van Hilten had tijd nodig om de uittrap van doelman op de borst te controleren en verloor het speeltuig. In het vervolg creëerde Jordi Paulina een schietkans. Zijn schot ging over. Het bleek de enige kans voor de bezoekers in de eerste helft. Mede doordat DVS zelf ook goed georganiseerd stond en balverlies steeds snel ongedaan gemaakt werd.

De Ermeloërs kwamen tegen een eveneens goed georganiseerde tegenstander evenmin tot uitgespeelde kansen. Wel legde Joël van Blerk in de 13e minuut aan voor een hard schot net op de rand van de ‘zestien’, maar trof slechts de kroonjuwelen van Deveron Fonville. Drie minuten later zag Sem de Wit zijn schot van buiten het strafschopgebied geblokt worden en speelde in de rebound Lars Huber in. Met een listig boogballetje zette hij Sam Crowther vrij voor doelman Pepijn Vonk, maar na de stuit kwam de spits niet tot een doelpoging. In de 21e minuut verlengde Sam Crowther een uittrap van de keeper met zijn hoofd, wat het leer bij Adriaan Kruisheer bracht. Hij zocht naar een eindpass, maar zag alleen de mogelijkheid voor een schot van afstand. Met de buitenkant van zijn voet draaide de bal van het doel weg. Daarna ebde het Ermelose overwicht wat weg en zat er meer evenwicht in de wedstrijd. In de laatste fase van de eerste helft kreeg DVS dat overwicht weer terug, maar meer dan een enkele kans leverde dat niet op. Adriaan Kruisheer bracht een afvallende bal opnieuw in, waarna er van dichtbij een schietkans ontstond voor Frank Olijve. Zijn inzet werd een prooi voor de Utrechtse sluitpost. Voor de bezoekers was er nog een dreigend moment, toen Jordi Paulina na het toepassen van de voordeelregel een tegen een kwam te staan met Sem de Wit, maar die haalde met zijn goede interceptie het gevaar eruit. Het bleef dus halverwege bij 0-0.

Tegentreffers halverwege de tweede helft
Waar bij Hercules de zelfde elf speler het kunstgras betraden voor de tweede helft, verving Owen Muller Lars Huber. Ook nu lag het initiatief weer bij DVS met al direct een goede voorzet van Roland Baas. Mitchell Zwart ging het luchtduel aan met Nicky van Hilten en Sam Crowther, waarbij de bal via een Ermelo’s hoofd naast ging. In de 48e minuut schampte Sam Crowther de bal met het hoofd na een vrije trap van Adriaan Kruisheer, waardoor de bal voorlangs ging. De laatste dreiging van Ermelose zijde ontstond in de 51e minuut na een afvallende bal, die voor de voeten van Hilal Ben Moussa kwam, maar dat gevaar verdween ook met de inspeelpass op Owen Muller in plaats van een schot. Er lag meteen veel ruimte in de omschakeling, maar Joël van Blerk onderschepte de bal. Wel moest aanvoerder Nathan Bijl in de 54e minuut aan de noodrem trekken om een rush van Sam Crowther te voorkomen. In de 57e minuut wisselden beide trainers. Bij DVS was dat vanwege een blessure bij Marciano van Leijenhorst, die vervangen werd door Jorick Priem. Daarmee ging DVS in plaats van met drie centrale verdedigers weer 4-3-3- spelen. Lars Vermeulen verliet het veld voor Max Fichtinger. In de 58e minuut vergreep Nathan Bijl zich op het middenveld weer aan Sam Crowther, maar scheidsrechter Henshuijs beoordeelde het niet als een veelbelovende aanval. Toch had de aanvaller na de goede actie van Owen Muller Jorick Priem op rechts de vrije ruimte in kunnen sturen.

De aanvoerder van Hercules ontsnapte zo aan een tweede gele kaart en dus een uitsluiting. De wedstrijd kantelde voorzichtig in het voordeel van de bezoekers en in de 62e minuut kon Oussama Lahri aanleggen voor een schot net buiten het strafschopgebied. De beste schutter op het veld schoot echter naast. In de 64e minuut maakte nieuweling Abdel El Bachir, tussentijds overgekomen van TEC Tiel, zijn opwachting voor Adriaan Kruisheer. Halverwege de tweede helft kreeg de wedstrijd een verkeerde wending voor DVS. In de 66e minuut tikte doelman Dean Bredewolt nog attent een verraderlijk ingebrachte bal door Shanon Carmelia over de lat, maar een minuut later moest hij wel capituleren. Lahri legde de bal met veel gevoel in de Ermelose ‘zestien’, waar Jordi Paulina die in de 67e minuut met de borst goed controleerde en vervolgens met de perfecte timing langs Dean Bredewolt schoot, 0-1. Joël van Blerk moest zich hierna enkele minuten aan een blessure laten behandelen en in die tijd viel ook de 0-2. Sam Crowther was aan de andere kant nog ingesloten door twee Domstedelingen en verloor de bal. Hercules schakelde snel om. De pass Lahri op Tim Pieters was uitstekend en de vleugelaanvaller, die tweemaal scoorde tegen Ajax legde de bal strak voor. DVS miste achterin een pion en de loper van Hercules, weer Paulina, kon de bal binnen lopen. Daarmee was de wedstrijd. Wellicht dat Patrick Loenen nog wat beoogde met het inbrengen van maarten van Dijk en Joram Bakker voor Hilal Ben Moussa en Frank Olijve, maar de aanvallende wissel zette geen zoden meer aan de dijk. Ook bij de gasten werden in het verdere verloop nog drie spelers vervangen, maar het laatste moment in de wedstrijd, waar Sem de Wit in de 88e minuut een voorzet van Pieters nog tot hoekschop verwerkte, veranderde ook niets meer aan de stand. Evenals in de Domstad leed DVS een 0-2 nederlaag.

“Wij moeten nog zes keer winnen”
“De wedstrijd begon, zoals we verwacht hadden” begon oefenmeester Patrick Loenen zijn nabeschouwing voor de microfoon van Maarten Swijnenburg van DVS-TV: “Of ze zetten hoog druk of ze zakken in. Dan willen ze, dat wij heel veel mensen voor de bal hebben. Dat zag je ook twee, drie keer in de eerste helft. Zo verdedigen ze heel vaak en ook Ajax, Cambuur creëerden niet veel kansen. We hadden het op tien minuten na in de eerste helft volledig onder controle. Maar wij maken potentiële aanvallen van ons vaak zelf onschadelijk. Met 0-0 was er nog niets aan de hand, maar zij hebben dan voorin wel een speler lopen, die de handelingen wel goed uitvoert en de 0-1 erin schiet. Wij hebben het zelf ook niet laten liggen en in de laatste lijn goed verdedigd. Wij moeten bijna foutloos zijn, omdat we moeilijk scoren. Voetballen bestaat uit verdedigen, omschakelen en aanvallen en bij aanvallen hoort het creëren van kansen bij en dan nog afronden. Niet groots, maar zij ook niet. Bij ons gebeurt in de eindfase nooit iets verrassends. Dan moet je nog steeds zorgen, dat je niets weggeeft. Een tegendoelpunt voelt bij ons als een nederlaag. Wij moeten nog zes keer winnen en dan kom je een heel eind.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Dean Bredewolt, Nicky van Hilten, Joël van Blerk, Sem de Wit, Marciano van Leijenhorst (57’ Jorick Priem), Roland Baas, Hiilal Ben Moussa (78’ Maarten van Dijk), Frank Olijve (78’ Joram Bakker), Adriaan Kruisheer (64’ Abdel El Bachir), Sam Crowther, Lars Huber (46’ Owen Muller).
Opstelling usv Hercules: Pepijn Vonk, Shanon Carmelia (85’ Youssef El Bouaazzati), Valentijn Beck, Mitchell Zwart, Deveron Fonville, Ousama Lahri, Nathan Bijl (85’ Jasper Goené), Christian van Hussen, Jordi Paulina (81’ Storm Streng), Lars Vermeulen (57’ Max Fichtinger).

Scheidsrechter: Dhr. P. Henshuijs uit Amsterdam.

Scoreverloop: 67’ Jordi Paulina 0-1, 71 Jordi Paulina 0-2.