DVS'33 Ermelo loopt twee punten mis in Genemuiden (wedstrijdverslag)

De druiven waren voor DVS’33 Ermelo op “De Wetering” in Genemuiden uitermate zuur na het 1-1 gelijkspel. In de reguliere speeltijd stond er nog een 0-1 voorsprong op het scorebord, maar ‘Sportclub’ kwam door een zeer discutabele strafschop in de extra tijd nog langszij.

De geelzwarten voelden zich bestolen; temeer omdat de bal even daarvoor aan de andere kant niet op de stip ging

Een gelijkspel was wellicht te billijken gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd, waar de thuisclub in de eerste helft merendeels een overwicht had en de Ermeloërs na rust grotendeels de betere waren. Om uit de onderste regionen weg te komen, was een driepunter meer dan welkom, terwijl de ploeg van Patrick Loenen nu tevreden moesten zijn op voorhand een bonuspunt bij de nummer 4 van de ranglijst. Dat waren de geelzwarten achteraf natuurlijk niet.

Met een zege was DVS van de vijftiende plaats afgekomen, maar bleven daar nu staan met 20 uit 20. Waar sc Genemuiden geen personele problemen kende, reisde DVS gehavend af naar de Tapijtstad. In de bus bleek Owen Muller nog te ziek om te kunnen spelen, waarvoor Lars Huber alsnog in de basis stond. Dean Bredewolt verdedigde nu weer het doel, terwijl er in de achterste linie geen veranderingen waren. Sam Crowhter stond eveneens aan de aftrap; Benjamin Roemeon was geblesseerd. De eveneens geblesseerde Stef Nijland werd vervangen door Adriaan Kruisheer.

DVS houdt de nul voor rust
Hoewel DVS de eerste hoekschop in de wedstrijd afdwong, was de eerste kans voor de thuisclub. In de 4e minuut gooide Hilal Ben Moussa zich in de baan van het schot van Mike Reuvers. De volgende kans voor de gastheren was groter. Berwoud Beimer kwam in de 13e minuut nog knap tot een voorzet, die niet door de gelzwarte verdediging onderschept kon worden en Mik Reuvers van dichtbij een scoringskans bood. Hij raakte het leer niet of nauwelijks, waardoor de bal naast ging. Drie minuten later leek de voorsprong er voor de gastheren toch echt te komen na een voorzet van opnieuw Beimers. Nu vanaf links. Marc Magan kopte gericht naar de hoek, maar zag zijn inzet op de paal belanden. Bijna was de bal er alsnog in gegaan via het been van Roland Baas, maar doelman Dean Bredewolt reageerde attent. De druk van sc Genemuiden bleef nog even en nadat Sem de Wit in de 19e minuut een indraaiende voorzet van Magan nog weggekopt had en een overtreding op Sam Crowther niet gezien werd, ontstond daarop de schietkans voor Berwout Beimers, die via de hand van de Ermelose sluitpost nog net naast ging.

De twee hoekschoppen, die erop volgden werden goed verwerkt door de Ermeloërs en uit de laatste kon Sam Crowther na de pass van Adriaan Kruisheer met veel ruimte voor hem op het Genemuidense doel afgaan. Net op het moment, dat hij aanlegde voor een schot, voorkwam een sliding van Jur van Dalfsen de riante doelpoging. Een verlengde inspeelpass bood Marc Magan in de 25e minuut een schietkans net buiten de ‘zestien’; dat goede schot werd gepareerd door Dean Bredewolt. Twee minuten later nam Adriaan Kruisheer een vrije trap, die bijna resulteerde in een eigen doelpunt van de thuisclub. Daarop volgde een periode met heel veel intense persoonlijke duels. Uiteindelijk kreeg sc Genemuiden daarin nog een mogelijkheid. De verre inworpen van Bart Jan Brouwer bij bijna de tweede paal zijn dan zeker een wapen. De kopbal van centrale verdediger Jur van Dalfsen was echter te zacht om Dean Bredewolt te verontrusten. Daarna kantelde het overwicht toch om in Ermelo’s voordeel. Bijna was DVS nog met een voorsprong de rust in gegaan, maar in een vol strafschopgebied kreeg Roland Baas de bal na een voorzet van Adriaan Kruisheer van heel dichtbij niet over de doellijn. Nu bleef het bij 0-0.

Ermelo’s overwicht na rust leek beloond
Twee ongewijzigde ploegen betraden het Edelgras voor de tweede helft en nu was DVS de bovenliggende partij. Waar Dean Bredewolt in de eerste helft de paal nog als medespeler had, was dat in de 50e minuut ook het geval voor Hidde Streutker. Sam Crowther kopte de voorzet van Lars Huber goed in, maar via de hand van de goalie belandde die op de paal. Meteen schakelde sc Genemuiden om, maar Joël van Blerk beperkte de schade tot een hoekschop. Kort hierna probeerde Mike Reuvers met kappen en draaien een schietkans de verwerven en schoot uiteindelijk naast. In de 63e minuut vond de eerste wissel aan Ermelose kant plaats. Hilal Ben Moussa verliet het veld voor Maarten van Dijk. In de 69e minuut legde Nicky van Hilten de indraaiende voorzet van Lars Huber af op Frank Olijve, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Hidde Streutker. In de tegenaanval kwamen twee spelers van sc Genemuiden tegenover een Ermelose verdediger te staan, waardoor Mike Reuvers op Dean Bredewolt kon afgaan, maar de terugsprintende Roland Baas verijdelde met een sliding een schietpoging.

In de 71e minuut ging ook Lars Huber naar de kant voor Jorick Priem. DVS ging steeds meer aandringen. Sem de Wit probeerde in de 76e minuut de goalie met een afstandsschot te verrassen en een minuut later dwong Nicky van Hilten Hidde Streutker tot een redding met een schot in de uiterste hoek. In de 81e minuut viel de Ermelose treffer wel. Uiteindelijk bereikte de voorzet van Jorick Priem vanaf links Sam Crowther. Ook nu werd de spits “liefdevol” omarmd door de centrale verdediger, zoals ook bij elke spelhervatting gebeurde, maar hij draaide zich goed vrij en schoot de 0-1 in. In de slotfase wisselden beide trainers;

Nadat Rene van der Weij met Sijmon Eenkhoorn voor Matthias Breman aanvallend wisselde en vier minuten later Gerben Kok en Jasper Tuinman voor Rens van Benthem, bracht Patrick Loenen in de 87e minuut Gaston Salasiwa voor Frank Olijve in. De wedstijd had in de 88e minuut definitief in Ermelo’s voordeel beslist kunnen worden, toen Sam Crowther binnen de beruchte lijnen neergehaald werd, maar scheidsrechter Winkel toonde in gebaar aan, dat de bal gespeeld werd. Nick Buitink was in de slotminuut de laatste invaller voor sc Genemuiden voor verdediger Jur van Dalfsen. DVS leek de 0-1 over de streep te trekken, maar de leidsman uit Leermens besloot anders. De bal werd er nog maar weer eens ingepompt en kwam al dan niet via de eigenhand bij Bart Jan Brouwer, die meer gehinderd werd door zijn medespeler Sijmen Eenkhoorn. De ploeggenoot had ook het contact, waarna hij makkelijk neerging. Rutger etten mocht dus nog proberen om een punt te redden voor zijn ploeg. Doelman Dean Bredewolt zat er nog wel met zijn hand aan, maar kon niet voorkomen, dat de bal binnen ging, 1-1. Vanwege commentaar kreeg keeperstrainer Aart Foppen nog rood.

“Aangifte”
“Ik zou aangifte moeten doen, want we zijn hier gewoon bestolen”, reageerde een woedende coach Patrick Loenen na afloop: “Je kan het einde niet los zien van de hele wedstrijd. Ik heb nog nooit een hele wedstrijd zo in de clinch gelegen met een assistent-scheidsrechter. Ik weet niet, wat hij aan het doen was en dat heeft hij de hele wedstrijd zo doorgetrokken. Dan geeft die scheidsrechter op zo’n moment ook nog zo’n cruciale penalty. Het moment daarvoor met Sam Crowther heb ik niet goed kunnen zien, maar dit was een schoolvoorbeeld van een scheidsrechter, die van invloed wil zijn; het moet zijn wedstrijd worden. Het was de hele wedstrijd al kommer en kwel met die assistent, die dan ook nog om een rode kaart moest roepen. En het is niet de eerste keer, hè, dat we een oor aangenaaid worden. Bij VVSB zat het een keer aan onze kant.

Je hoort me nooit over de scheidsrechters, maar nu moet ik kijken, of ik aangifte kan doen; we zijn bestolen.  In de fase, waar we zitten, moeten we knokken voor de punten. Dit was een hele moeilijke uitwedstrijd en dan staan we met 0-1 voor. We verdedigen goed. In de eerste helft hadden we het in het begin moeilijk, maar daarna ook niet meer. In de tweede helft hadden we de wedstrijd onder controle en hebben we ook kansen gehad. Zij speelden alleen nog maar lange ballen. Op een gegeven moment was het een 0-0 wedstrijd en dan maken we nog de 0-1 en dan moet je die koesteren. We hebben niets meer weggegeven. Mijn team heeft keihard gevochten en ik ben trots op ze. Daar zat ‘t ‘m niet in. We hadden ook veel afwezigen en mijn complimenten voor degenen, die het opgevangen hebben. Owen Muller ziek in de bus, Nijland geblesseerd, Roemeon geblesseerd. Die andere jongens hebben het goed ingevuld. Ik wisselde Jorick om nog meer snelheid om Crowther heen te krijgen, maar als ik zo’n goal om de oren krijgt, heeft het geen zin meer om nog meer over de wedstrijd te zeggen.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Dean Bredewolt, Nicky van Hilten, Joël van blerk, Sem de Wit, Marciano van Leijenhorst, Roland Baas, Hiilal Ben Moussa (63’ Maarten van Dijk), Frank Olijve (87’ Gaston Salasiwa), Adriaan Kruisheer, Sam Crowther, Lars Huber (71’ Jorick Priem).
Opstelling sc Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Jur van Dalfsen (90’ Nick Buitink), Bart jan Brouwer, Matthias Breman (84’ Sijmon Eenkhoorn), Rutger Etten, Mike Reuvers, Marc Magan (86’ Gerben Kolk), Berwout Beimers, Rens van Benthem (86’ Jasper Tuinman).

Scheidsrechter: Dhr. T.R. Winkel uit Leermens

Scoreverloop: 81’ Sam Crowther 0-1, 90+3’ Rutger Etten 1-1 (pen.).

Rood: DVS’33 Ermelo; Aart Foppen (keeperstrainer).