DVS'33 Ermelo maakt het zich onnodig moeilijk tegen SJC (wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo heeft het zich voor eigen publiek onnodig moeilijk gemaakt tegen de debutant uit Noordwijk.

SJC stak zeker in de beginfase de helpende hand toe, maar de geelzwarten verzuimden daarna verder afstand te nemen en lieten de promovendus, behept met een uitstekende wedstrijdmentaliteit, zelfs terugkomen in de wedstrijd.

Er leek orde op zake gesteld na de wellicht onoverkomelijke voorsprong, maar ook nu kwamen de Noordwijkers naderbij. Uiteindelijk liet de eindstand niets aan onduidelijkheid te wensen over, wie van de twee ploegen de zege verdiende. Tegen een ploeg uit de onderste regionen incasseerden de Ermeloërs toch te veel tegentreffers. Evenals een speelronde eerder noteerde de pot negen doelpunten, waarbij de Ermeloërs nog altijd ruimschoots aan de goede kant van de de score bleef.

Het ontbreken van Maurice de Ruiter deed DVS, evenals een week eerder, geen pijn. Ook Christiaan van Hussen bleef op de bank. Geen wijzigingen in de ploeg van Bert van Hunenstijn in vergelijking met de 0-9 bij Eemdijk. Sjaak Polak had zijn ploeg op één plaats gewijzigd met Strojil in de basis in plaats van Stef van der Zalm.

DVS neemt voor rust geen afstand

DVS kreeg de voorsprong al wel heel snel in de schoot geworpen. Olivier Pilon pikte al binnen twaalf seconden een foutieve terugspeelbal op en passeerde de kansloze doelman Kevin Schelvis met een droge schuiver, 1-0. Die treffer kreeg al heel snel een vervolg, want in de 3e minuut verzond de maker van het openingsdoelpunt de pass, waaruit Oktay Öztürk met een hard, strak schot buiten bereik van de goalie voor de 2-0 zorgde. Daarna stokte de productie toch wat. Wellicht kwamen de geelzwarten te gemakkelijk op een 2-0 voorsprong. Het duurde vervolgens tot de 16e minuut, voordat DVS in de buurt van de 3-0 kwam. Na een goede aanval schoot Olivier Pilon in kansrijke positie over, maar dat was al gedaan vanuit buitenspelpositie.

Dat overkwam de geelzwarten in die fase wel vaker of de eindpass ontbrak. Drie minuten later bracht een goede combinatie Coen Vloedgraven in een goede schietpositie, maar de middenvelder raakt het leer maar half. Pas daarna werd DVS-keeper Thodorie Velanas voor het eerst in de wedstrijd betrokken, toen hij na een vrije trap voor de bezoekers hoog boven Youssef El Baouchi uittorende. Kort na de vroege wissel (Tamimy/Berends) aan Noordwijkse zijde in de 25e minuut kwamen de bezoekers dichterbij.

Een pass door het hart van de Ermelose defensie zette Tom Duinman vrij voor het Ermelose doel en dan heeft een spits van zijn kaliber daar geen moeite mee. Hij schoof de 2-1 in. Dat hoefde nog niet voor problemen te zorgen, want voetballend was de thuisclub beduidend beter dan SJC. In de 34e minuut was ook de mogelijkheid aanwezig om de marge weer op twee te brengen, toen Daniël van Warven na een goede combinatie aflegde op Coen Vloedgraven. Zijn schot was niet hard genoeg.

Drie minuten later leek een Ermelose aanval te stranden, maar SJC kreeg de bal ook niet weg, waarna Daniël van Warven de bal over de Noordwijkse sluitpost lobde; maar ook net over het doel. Daarna had DVS in de 42e minuut maar zo gestraft kunnen worden voor de verslapping in de wedstrijd. Baouchi bracht de bal in, waarna Tom Duindam het leer boven de graaiende vingertoppen van Thodorie Velanas op de lat kopte. Twee minuten later zat Basil Camara er bij een uitval van de gasten nog net tussen, zodat het voor rust niet nog tot een doelrijpe situatie voor de bezoekers kwam. Tot aan de pauze kwam DVS zelf ook niet verder meer dan een geblokt schot van Oktay Öztürk. De nipte voorsprong ging dus mee de rust in.

Zes treffers na rust

Na de thee leek DVS orde op zaken te stellen. In de 54e minuut kon Olivier Pilon na een steekbal van Lars Dekker de achterlijn halen Na een uitstekende actie legde hij af op Benjamin Roemeon, die met succes met zijn harde schot het doel vond, 3-1. Vier minuten later legde Olivier Pilon na zij actie weer goed af; nu op Daniël van Warven, maar zijn schot ging over. Na een kwartier leek de wedstrijd helemaal gespeeld, toen Olivier Pilon na een pass van Coen Vloedgraven vrij voor doelman Schelvis kwam, hem omspeelde, maar vervolgens door de sluitpost aangetikt werd. De goalie vreesde rood, maar mocht met geel blijven staan om daarna te proberen de strafschop te stoppen.

Welhaast een onmogelijke opgave met de schotkracht van Oktay Öztürk, die laag binnenschoot, 4-1. Die score had drie minuten later ook al een goed vervolg kunnen krijgen, toen Julian de Ruiter, enkele minuten daarvoor ingevallen voor Daniël van Warven de bal perfect op het hoofd van Olivier Pilon legde. Die kopte goed in de hoek, maar doelman Schelvis lag goed in de baan van het schot. Ook op de rebound van Benjamin Roemeon had hij een antwoord. Sjaak Polak wisselde direct hierna zijn nummer tien, Rick van Dijk voor Dario Delvecchio. Vooralsnog was er niets aan de hand.

In de 65e minuut kopte Mark Bouwman een vrije trap net naast, maar halverwege de tweede helft was het wel weer raak. Julian de Ruiter stuurde Olivier Pilon op links de hoek in en uit zijn voorzet scoorde Benjamin Roemeon de 5-1. Gezien de veldverhouding van dat moment lag eigenlijk alleen een hogere score voor de geelzwarten in het verschiet, maar weer lieten de gastheren SJC terugkomen in de wedstrijd. Of de wissels aan Ermelose zijde daarbij debet waren, blijft de vraag. Haico Epe kwam in het veld voor Frank van der Burg.

Hij verloor al meteen zijn eerste duel, waarna Youssef El Baouchi door de geelzwarte defensie naar binnen trok en doelman Thodorie Velanas met zijn schot verschalkte, 5-2. Het was pas de eerste keer in de tweede helft, dat de zwartwitten in de buurt van de Ermelose goalie kwamen. In de 79e minuut maakte aanvaller Benjamin Roemeon plaats voor Dennis Hollart.

De Noordwijkers bezitten dan wel de mentaliteit om zich terug te knokken in de wedstrijd en de 5-3 kwam dan ook op het scorebord na drie eerdere dreigende situaties voor de bezoekers. Het was eigenlijk in de 79e minuut geen eens een kans. Verdediger Mike van Toor kopte een vrije trap van Baouchi met een boog in. Wellicht dacht Velanas, dat de kopbal over zou gaan, maar hij mocht wel de 5-3 uit het net halen. Dezelfde verdediger kreeg vier minuten later weer de kans om uit een corner in te koppen, maar miste nu. Vier minuten voor tijd kreeg invaller Lovecchio een schietkans, terwijl zijn ploeggenoot Strojil geblesseerd op de grond lag, maar doelman Thodorie Velanas lag in de baan van het schot. Het was de laatste mogelijkheid voor de promovendus.

DVS besliste de zaak in de slotminuut, toen Olivier Pilon diep gestuurd was, de doelman verslagen was door zijn stiftballetje en Julian de Ruiter voor alle zekerheid het beslissende tikje gaf, 6-3. Alleszins nog een duidelijke uitslag. Oktay Öztürk en Coen Vloedgraven probeerden dat met hun schoten in de extra tijd nog wat op te voeren, maar de nochtans ruime zege was al een feit.