DVS'33 Ermelo morst punten tegen Ter Leede (wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo heeft in de strijd om de derde periodetitel of overname daarvan punten voor eigen publiek gemorst tegen Ter Leede. (Foto Theo Aalten).

De ploeg uit Sassenheim staat wellicht niet bekend als de beste tegenstander, maar levert altijd veel arbeid in een hecht team

De geelzwarten hadden met name in de eerste helft veel moeite om zich door de organisatie van de roodgelen heen te spelen en gingen zelfs rusten met een achterstand. Na rust waren er kansen genoeg om de drie punten thuis te houden, maar bleef het bij een gelijkmaker. De voorsprong van de leider in de derde periode, tevens de koploper in de reguliere stand, bedraagt nu samen met nog twee andere gegadigden vier punten met nog vier duels te geen. Daarboven nog een club met drie punten achterstand. Voor overname is de situatie niet veranderd en heeft DVS een punt achterstand op de vierde plaats. Die opponent komt nog op bezoek in Ermelo.

In vergelijking met de wedstrijd hiervoor in Assen had Peter Wesselink een wijziging aangebracht in zijn ploeg. Ali Akla was niet geheel fit, waardoor Adriaan Kruisheer in de basis startte. Ter Leede miste met Mike Bekooij een belangrijke speler.

DVS moet voor rust tegentreffer toestaan
De thuisclub probeerde meteen de trend te zetten in dit duel met hoog druk zetten en dat leverde al in de 1e minuut een goede schietkans op. Quincy Veenhof leidde het balverlies in bij Mounir Darrazi, waarna Maarten van Dijk in alle vrijheid de assist kon geven op Adriaan Kruisheer. Zijn vizier stond echter veel te hoog in uitstekende schietpositie. Een vervolg liet lang op zich wachten, terwijl de bezoekers wel degelijk tot tweemaal toe gevaar stichtten. In de 13e minuut trok Thijs Haarman op aangeven van Tomas Arroyo naar binnen trekken en loste een strak schot, dat over ging.

Vier minuten later zette Dirk Hoekstra de aanval op, waaruit Steven Wajer de bal uiteindelijk vanaf links goed voorlegde en Hoekstra zelf een teenlengte tekort kwam om de het beslissende tikje te geven, hoewel Tarik Evre nog wel in de buurt was. DVS was dus gewaarschuwd. In de 21e minuut was er de tweede goede mogelijkheid voor de gastheren, toen de voorzet van links van Stef Nijland met het hoofd door Jeremy Jonker en daarna door Adriaan kruisheer afgelegd werd op Benjamin Roemeon. Op zijn schot had doelman mark de Vries geen verweer, maar hij kreeg op de doellijn assistentie van Daan Walraven. DVS bleef met een aantal hoekschoppen druk houden, waarbij Adriaan Kruisheer uit een indraaiende corner van Quincy Veenhof net te veel onder de bal kwam en over kopte. In de 26e minuut vond Hayri Pinarci met en uitstekende diagonale pass het hoofd van Benjamin Roemeon, die koppend de verre hoek zocht. Net niet ver genoeg, want de Sassenheimse sluitpost plukte de bal uit de hoek.

Daarna was het drie minuten later weer de beurt aan de bezoekers, toen Dirk Hoekstra het leer met een boog het Ermelose strafschopgebied in bracht. Het balcontact van Melvin van Stijn dwong doelman Daan Huiskamp tot een save, maar al gaandeweg zijn redding zag hij al dat de bal naast zou gaan. Hoewel DVS mee balbezit had zorgden de roodgelen in het laatste kwartier voor de rust vooralsnog voor meer gevaar. Zo ging een vrije trap voorlangs en kon Adriaan Kruisheer verder wegwerken. De volgende vrije schop werd door Jeremy Jonker tot corner verwerkt. Daaruit drukte Stijn van Biezen zijn schot goed, maar vormde dat niet echt een probleem voor Daan Huiskamp. Er volgden in die fase nog enkele spelhervattingen voor de bezoekers, waaruit in de 37e minuut indirect ook uit gescoord zou worden. Twee schoten uit een afvallende bal mislukten, maar de attente Melvin van Stijn werkte de bal vervolgens langs Daan Huiskamp in de uiterste hoek, 0-1. DVS kwam voor de rust alleen nog met een vrije trap na een vervelende overtreding op Benjamin Roemeon dichtbij het ‘Sassumse’ doel. Net buiten de ‘zestien’ schoot Nassim El Ablak echter in de muur.

Jacht op gelijkmaker na rust deels succesvol
In de tweede helft kon eigenlijk wel gesproken worden van eenrichtingsverkeer. Adriaan Kruisheer had zich wat meer laten zakken en zocht de ruimte ook wat meer over de flanken. Toch kwam de eerste dreiging ook nu weer uit Sassenheim, toen Thijs Haarman in de 52e minuut na een counter kon voorzetten. Die belandde bij de eerste paal in de handen van Daan Huiskamp. Vanaf de flanken kreeg DVS ook weer mogelijkheden. In de 53e legde Benjamin vanaf de achterlijn terug op Quincy Veenhof, die al zijn kracht in het schot legde, maar Mounir Darrazi stak daar zijn voet nog voor.

De grootste kans ontstond twee minuten daarna, toen Quincy Veenhof vanaf rechts Stef Nijland bediende. Hij trof de doelman, maar in de rebound kon Maarten van Dijk nog uithalen, maar ook hij plaatste de bal te veel; de inzet ging ook net naast. De Ermelose druk bleef en de bezoekers hadden nogal wat overtredingen nodig om DVS van het lijf te houden. Met nog een half uur te gaan kwam Kenneth Aninkora in het veld voor Maarten van Dijk; ook trainer Steef Roodakkers greep in en bracht in de 62e minuut twee wissels in. Wajer en Stijn verlieten het veld voor Bart van der Weijden en Mike van den Steenhoven (in de Bollenstreek nog de maker van het prachtige openingsdoelpunt). Ter Leede zou zich in het verdere verloop moeten beperken tot tegenhouden.

Halverwege de tweede helft kreeg Stef Nijland opnieuw een goede schietkans, toen hij de bal kreeg via Quincy Veenhof van Nassim El Ablak kreeg. Zijn geplaatste schot ontbeerde gif en kon makkelijk gekeerd worden door Mark de Vries. Drie minuten later stuurde Tarik Evre Benjamin Roemeon weer weg op de linkerflank, waarna hij na zijn kenmerkende actie zocht naar een medespeler om af te ronden. Die as er nog niet, zodat hij het zelf probeerde met een schot, dat op het lijf van de goalie eindigde. Die gelijkmaker moest eigenlijk wel vallen, want de volgende kans deed zich alweer voor in de 72e minuut. De steekpass van Kenneth Aninkora zette Stef Nijland vrij voor het doel, maar de hoek was nog steeds lastig. Ook nu trof hij de sluitpost. Met nog een kwartier op de klok wisselde Steef Roodakkers nogmaals.

Thijs Haarman werd eraf gehaald voor Luc de Kruijs. Het deed niets af aan de veld- en kansenverhouding. In de 76e minuut ontstond er weer een goede kans na het inspelen van Jeremy Jonker en de combinatie met Quincy Veenhof, waardoor Kenneth Aninkora in scoringspositie kwam. Met de binnenkant van de schoen kon hij de bal echter niet de juiste richting meegeven. Een minuut later was het echter wel raak. Na de balaanname op de rechtervleugel kapte Kenneth Aninkora zijn opponent goed uit en vond met zijn pass Stef Nijland. Hij prikte de bal laag in de uiterste rechter hoe en tekende daarmee voor de gelijkmaker, 1-1. Ter Leede kon aanvallend al niets meer laten zien, maar ook het aantal kansen voor de thuisclub nam af. Waar de laatste tien minuten bij de bezoekers Feyo Glim nog in de wei kwam voor Stijn van Biezen, maakte Hayri Pinarci plaats voor Lars Dekker.

Met nog enkele minuten op de klok schoof Tarik Evre in en kwam na zijn schot in de 88e minuut niet tot een rebound, omdat de bal daarna tegen zijn hand gekomen was. Slechts een grote kans resteerde, toen de extra tijd al was aangebroken. Na het inspelen door Kenneth Aninkora was er nog een ultieme mogelijkheid om de drie punten aan de Ermelose Sportlaan te houden, maar de inzet van Adriaan Kruisheer hield het midden tussen een schot in de verre hoek en een voorzet. Tarik Evre en Quincy Veenhof zagen de bal net buiten hun bereik voorlangs gaan en zodoende was het dure puntverlies ondanks een groot Ermelo’s overwicht een feit.

“Een overwinning was wel verdiend geweest”

“Een overwinning was wel verdiend geweest” zag trainer Peter Wesselink, die kort voor aanvang van de wedstrijd toch Ali Akla zag afhaken: “Ali was nog kort voor de wedstrijd getest, maar was niet helemaal fit en we willen met hem niet veel risico nemen om hem voor langere tijd kwijt te raken. En Adriaan zat er weer aan te komen en begon zodoende in de basis. Hij heeft ook een lastige periode gehad en had wat minder getraind. Hij speelde ook nu weer op het middenveld. Maarten met de punt naar voren en Quincy voor op rechts. Ik vond, dat Adriaan nog niet de inhoud had om op ‘tien’ te spelen. Na die kans voor Adriaan in de 1e minuut kwamen we er moeilijk doorheen. We speelden heel veel over de as. Daar was het druk en misten we een beetje het vernuft. Dan moeten echt alle ballen goed zijn om je er doorheen te spelen. Het moet bij ons vanuit de combinatie gebeuren.

Benjamin kan het vanuit een individuele actie, maar voor de rest moet iedereen het bij ons vanuit de combinatie doen. Dat kregen we de eerste helft niet voor elkaar. En bij verkeerd instappen bij ons konden zij doorvoetballen en hadden zij zelfs drie heel gevaarlijke momenten. Bij een van die momenten bleef Maarten staan en hief het buitenspel op en een goal; een incident. Qua voetbal veranderde er niets bij ons, want wij waren als steeds op zoek naar die goal.

Na de rust gingen we meer de buitenkanten benutten. Dat ging beter en overliepen we ze gewoon. Ze konden het niet meer bijbenen en kwamen er niet meer uit. In die tweede helft zaten er bij ons een aantal heel goede voetbalmomenten bij. Wij moeten het allemaal zelf doen; niet vanuit de omschakeling. Ik wisselde nog wel een controlerende middenvelder voor een controlerende middenvelder; Hayri had veel gedaan, dus bracht ik een verse kracht. En Lars kan nog een keer schieten. We hebben toen ook nog twee kansen gehad. Ik had een echte verdediger eraf kunnen halen voor een meer aanvallende speler en meer risico kunnen nemen, maar dan wordt het toch meer toevalsvoetbal en we zaten goed in de wedstrijd. Anders creëer je misschien toch onrust en geef je nog wat weg. En we hadden ook niet meer een echt aanvallende middenvelder op het lijstje staan. Met ons korte combinatiespel hebben we toch een aantal goede kansen gecreëerd. Dan zit het ons niet mee, want ik denk, dat wij de overwinning hadden verdiend op basis van het vertoonde spel en de kansen. Dan blijft net 1-1; doodzonde.

We hebben het voor een goede eindklassering nog allemaal in eigen hand. Ik heb vandaag bij ons een geweldig elftal gezien; echt een team en dat is voor mij bepalend. Dat bleek na afloop ook wel in de kleedkamer. We hebben niks laten lopen. Ik ben ook een trotse trainer, We komen echt van ver en hebben het met elkaar toch weer goed voor elkaar gekregen met goed voetbal; jongens die ervoor knokken. Dat is winst.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Jeremy Jonker, Tarik Evre, Tim van de Berg, Nassim El Ablak, Adriaan Kruisheer, Hayri Pinarci (83’ Lars Dekker), Maarten van Dijk (60’ Aninkora), Quincy Veenhof, Stef Nijland, Benjamin Roemeon.

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Daan Walraven, Tomas Arroya, Mounir Darrazi, Steven Wajer (62’ Bart van der Weijden), Tim Bloemendaal, Melvin van Stijn (62’ Mike van der Steenhoven), Stijn van Biezen (81’ Feyo Glim), Marti Noah, Thijs Haarman (74’ Luc de Kruijs).

Scheidsrechter: Dhr. K.Puts uit Bunde

Scoreverloop: 37’ Melvin van Stijn 0-1, 77’ Stef Nijland 1-1