DVS'33 Ermelo nog ruim langs hekkensluiter Odin'59 (wedstrijdverslag)

Ook al bivakkeert DVS’33 Ermelo in de onderste regionen van de Derde Divisie A, dit was een wedstrijd bij hekkensluiter ODIN’59, die niet verloren mocht worden.

Hoewel de geelzwarten na een kwartier al wel met 2-0 achter hadden kunnen staan, vertrokken zij nog met een ruime 0-3 overwinning uit Heemskerk

De Ermeloërs verruimden de voorsprong op de rodelantaarndrager tot twaalf punten en hebben met 17 uit 15 weer vier clubs onder zich. Bovendien ziet de stand in de tweede periode er met 6 uit 3 wat zonniger uit. Patrick Loenen had zijn winnende formatie tegen DEM op een plaats gewijzigd. Hilal Ben Moussa nam de plaats in van de zieke Frank Olijve. ODIN’59 kampt met drie langdurig geblesseerden.

DVS neemt 0-1 in matige eerste helft de rust in
Het had maar zo verkeerd af kunnen lopen voor DVS, dat niet sterk aan de wedstrijd begon. De gastheren hadden binnen zes minuten al twee riante mogelijkheden om de score te openen. In de 3e minuut stuurde Taye Lee Patrick Marcelo Boom met een goede pass weg. Hij legde breed op Jarno Vrenegoor, die vrij leek uit te halen. Het voetje van Nicky van Hilten zorgde ervoor, dat de bal naast ging en de schade beperkt bleef tot een hoekschop. Twee minuten later bediende Vrenegoor Timo van der Lugt. Het was moeilijker om te missen dan om raak te schieten, maar de inzet ging over. DVS kwam dus goed weg in dei beginfase. Kennelijk had ODIN’59 nog meer moeite met scoren dan de Ermelose formatie. Hoewel er nog altijd veel onnauwkeurigheid in het spel van de geelzwarten zat, hadden zij wel een overwicht.

Wat de gastheren aan kwaliteit ontbeerden, compenseerden zij wel met duelkracht en daar legde DVS het in de eerste helft vaak op af. De eerste kans voor de bezoekers deed zich in de 13e minuut voor, toen een voorzet van Benjamin Roemeon, dat via Owen Muller Stef Nijland bereikte. Die schoot echter hoog over. Drie minuten later bewees hij zijn goede traptechniek bij een corner. Tussen een mêlee van spelers kopte Sem de Wit gericht de 0-1 in de linker bovenhoek binnen. DVS zou pas in het slot van de eerste helft aan een kans toekomen, terwijl de thuisclub in de 28e minuut naar een kopkans voor Taye Lee toe counterde. Die ging naast. Na goed uitverdedigen met een aantal fraaie driehoekjes legde DVS in de 43e minuut de beste aanval voor rust op de mat. Benjamin Roemeon leverde de assist op Nicky van Hilten, die vanuit riante positie voorlangs schoot. In de extra tijd kwamen beide clubs nog eenmaal in scoringspositie. Na een uitstekende voorzet van Stef Nijland was de kopbal van Benjamin Roemeon te zacht om doelman Mats van der Wijst te passeren en aan de andere kant schoot Medoune Seye van afstand over. Het bleef dus halverwege 0-1.

DVS verruimt score in slotfase
Bij de thuisclub bleef Elton Kusi in de kleedkamer achter voor Niels Jager. Al binnen een minuut had DVS de score kunnen verdubbelen. Waar Nicky van Hilten nog aarzelde met afdrukken, kogelde Hilal Ben Moussa de afvallende bal op de onderkant lat. Ook Benjamin Roemeon had na zijn actie op links twee ploeggenoten voor het uitzoeken om de bal binnen te tikken, maar stuitte op Nathael Verschoor, waarna doelman Mats van der Wijst verder kon redden. De geelzwarten speelden na rust ook beter dan ervoor, maar toch lag er voor de gastheren rond 50e minuut de mogelijkheid op de gelijkmaker. Uit een voorzet van Taye Lee kopte Niels Jager met een boog in. Doelman Rik van Nuenen tikte de inzet over de lat. Een minuut later was de kopper de aangever, waarbij Jarno Vrenegoor de bal op het doel volleerde, maar evenals de kopbal net daarvoor was die inzet te zacht.

In de 63e minuut was DVS weer dicht bij een treffer na een goede voorzet van Benjamin Roemeon. Stef Nijland is echter meer de man van de fluwelen voetbeweging dan van de keiharde kopballen. Nu werd de geplaatste, maar te zachte, kopbal een prooi voor de Heemskerkse sluitpost. Halverwege de tweede helft leidde een goede Ermelose aanval tot een voorzet van Nicky van Hilten vanaf de achterlijn, maar Seth Sarpong voorkwam een doelpoging. DVS was in die fase duidelijk sterker en trainer Mark kranendonk pleegde een dubbele wissel. Jarno Vrenegoor en Taye Lee verlieten het veld voor Frits Kramer en Ismael Adam. In de 71e minuut diende zich voor het eerst weer gevaar aan voor Rik van Nuenen. Die was ver zijn doel uitgekomen na een pass van Patrick Marcelo Boon en was verslagen na de balaanname van Frits Kramer. De attent reagerende Maarten van Dijk onderschepte het leer echter. Het was de laatste dreiging van de thuisclub.

In de 72e minuut maakte Owen Muller plaats voor Sam Crowther. In de 79e minuut besliste DVS de wedstrijd. Nicky van Hilten hield een langlopende aanval levend, waarna Joël van Blerk vanaf rechts een uitstekende voorzet verzond. Die ging voorbij de tweede paal net over de kleine Nathael Verschoor heen, waarop Benjamin Roemeon zijn goede balaanname besloot met een laag schot in de korte hoek, 0-2. Daarna werd het krachtsverschil binnen de lijnen nog groter. Waar Nicky van Hilten en Stef Nijland in de 81e minuut plaats maakten voor Lars Huber en Jorick Priem, vond niet veel later ook aan Heemskerk een wissel plaats (Sebastiaan Dooyeweerd erin voor Stan Kleef). Gaston Salasiwa maakte de laatste vijf minuten van de officiële speeltijd nog vol voor Roland Baas. Van Jorick Priem ging ook meteen weer veel dreiging uit. Puur op snelheid liet hij in de 86e minuut zijn opponent staan en leverde ook nog eens een afgemeten voorzet bij de tweede paal af. Sam Crowther dook die å la Beb Bakhuys in de vrije hok, 0-3. Dat is natuurlijk lekker voor een spits, die door het maken van doelpunten kan werken aan zelfvertrouwen. DVS wilde nog wel meer, maar kwam in de slotminuten niet verder dan schoten van Lars Huber en Benjamin Roemeon, die over gingen. Vijf doelpunten en de nul achter in de laatste twee wedstrijden is vanzelfsprekend bemoedigend voor de eerstvolgende wedstrijd thuis tegen Sparta Nijkerk.

“Blij dat we na rust wat anders hebben laten zien”
“Ik vond die twee momenten in de eerste vijf minuten wel tekenend voor onze eerste helft”, analyseerde trainer Patrick Loenen de openingsfase van de wedstrijd, waarin het maar zo 2-0 voor ODIN’59 had kunnen staan: “Daar hebben we het in de rust ook over gehad. Als je ziet, hoe we al weken bezig zijn in de trainingen en de wedstrijden; tegen DOVO en Rijnvogels haalden we voetballend echt wel een goed niveau, maar ik vond ons nu de eerste helft niet goed, in alles niet. In alles was het tien procent te weinig. Verdedigend, afstanden te groot, niet gelijk druk op de bal. Bij die eerste kans voor hun komt er een lange bal, gaan we het duel niet aan, winnen zij de tweede bal. Dat vond ik in de eerste helft echt bedroevend. Wij hielden ons niet aan de afspraken. In alles. In balbezit, als we ‘m niet hebben, als we ‘m verliezen; dat was de eerste helft allemaal ondermaats. We scoren wel die 0-1, maar veel was het niet aan onze kant. In de tweede helft hielden we ons wel aan de afspraken en dan zien alle aspecten er beter uit. We gokken niet meer in de verdediging, de afstanden zijn korter, we zijn beter aan de bal, als we verdedigen, doen we dat vol en creëren we zoveel kansen, dat er wel wat meer in gekund had dan die 0-3. De tweed helft vond ik weer prima. Ik ben heel blij, dat we na de rust wat anders hebben laten zien; dat we ons daar echt wel bewust van zijn. We hebben het omgedraaid.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Rik van Nuenen, Nicky van Hilten (81’ Lars Huber), Sem de Wit, Marciano van Leijenhorst Joël van Blerk, Roland Baas, Maarten van Dijk, (90’ Gaston Salasiwa), Hilal Ben Moussa, Stef Nijland (81’ Jorick Priem), Owen Muller (72’ Sam Crowther), Benjamin Roemeon (86’ Gaston Salasiwa).

Opstelling ODIN’59: Mats van der Wijst, Nathael Verschoor, Timo van der Lugt, Jonathan Richard, Elton Kusi (46’ Niels Jager), Seth Sarpong, Jarno Vrenegoor (68’ Frits Kramer), Medoune Seye, Stan Kleef (83’ Sebastiaan Dooyeweerd), Taye Lee (68’ Ismael Adam), Patrick Marcelo Boon.

Scheidsrechter: Dhr. M.A. de Bruyn uit Nootdorp

Scoreverloop: 16’ Sem de Wit 0-1, 79’ Benjamin Roemeon 0-2, 86’ Sam Crowther 0-3.