DVS'33 Ermelo omzeilt bij Eemdijk lastige klip (wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo heeft in Bunschoten-Spakenburg in speelronde 9 een lastige klip omzeild. Eemdijk had zich als promovendus aardig omhoog gewerkt met tot twee ronden terug nog een gedeelde tweede plaats samen met plaatsgenoot IJsselmeervogels, maar had daarna toch wat punten gemorst.

Anderzijds stonden de “Diekers” er op positie vijf toch een stuk florissanter voor dan de Ermeloërs tien plaatsen lager en zes punten minder

Toch wilde de thuisclub niet aan een favorietenrol gezien de selectie van de geelzwarten. Waar DVS een week eerder nog de wedstrijd besloot met een wereldgoal, werd de pot op “De Vinken” nu beslist door een frommeldoelpunt. Het betekende de tweede uitzege op rij. De equipe van Patrick Loenen heeft nu samen met nog vier andere clubs in de Derde Divisie A elf punten en steeg twee plaatsen naar de dertiende. De “Groenen” bleven op veertien punten staan en zakten twee plaatsen naar de zevende. Op 21 oktober is er geen programma en dan vervolgt DVS de competitie thuis tegen IJsselmeervogels.

Trainer Patrick Loenen begon de wedstrijd in dezelfde opstelling als een week eerder in Haaksbergen tegen HSC’21, dus met drie centrale verdedigers. De eerste tien minuten kenden overigens weinig gevaar voor een van de doelen. Dat had in de 8e minuut anders kunnen zijn, toen Rick Blokhuis aan de noodrem moest trekken om de rappe aanvaller Benjamin Roemeon af te stoppen. In de 12e minuut was er de eerste goede schietkans voor Nicky van Hilten uit een voorzet van Benjamin Roemeon. Dat leverde slechts een hoekschop op. Daaruit kopte Tarik Evre op de lat.

Wisselend spelbeeld voor rust

Voor de rust was er een wisselend spelbeeld, waar de Ermeloërs in het eerste kwartier een overwicht hadden, de thuisclub het tweede kwartier en in het laatste voor de thee kon het alle kanten op. Over de gehele eerste helft dwong DVS toch wat meer af en had de rust in moeten gaan met een voorsprong. Het eerste gevaar van de thuisclub ontstond na een kwartier voetbal, toen een pass van Rick Blokhuis wat doorschoot en Zeger Beukers rechts in de ‘zestien’ voor doelman Dean Bredewolt opdook. In zijn tweede poging om de bal voor te krijgen blesseerde hij de sluitpost, die gelukkig wel verder kon. De voorzet werd weggewerkt door Sem de wit, zoals de gehele Ermelose verdediging alert was en geen halve maatregelen nam. Als het niet mooi kon, dan maar rücksichtslos. Rond de 17e minuut was DVS twee keer dichtbij een openingsdoelpunt. Een uitstekende lange trap van doelman Dean Bredewolt bereikte op links Benjamin Roemeon. Zijn voorzet werd een speelbal in een duel tussen Owen Muller en Peter van de Groep. Wie de bal raakte, was niet duidelijk, maar de inzet was nu te zacht om binnen te gaan. Vervolgens bracht Roland Baas vanaf links voor, maar aaide Owen Muller de bal.

Het was voor een kwartier het laatste gevaar van Ermelose zijde. Aan de andere kant creëerde Eemdijk ook geen kansen. De ballen, die er in gepompt werden, waren in de lucht steeds een prooi voor de kopsterke verdedigers. Wel ging in de 24e minuut een corner via de voet van Nicky van Hilten net over het eigen doel. DVS mocht voor de rust nog twee keer denken aan een voorsprong. Het schot van Nicky van Hilten in de 32e minuut ging maar eenhalf metertje naast. De grootste kans was echter in de extra tijd. Stef Nijland was ook in deze wedstrijd de man van de slimme balletjes en bereikte Benjamin Roemeon. Met een wippertje versloeg hij de uitgelopen doelman Beukers, waarna Owen Mullen vervolgens de bal niet vol raakte en deze voorlangs hobbelde.

Vroege treffer na rust beslissend

De allereerste kans in de tweede helft was voor de gastheren. Zij beproefden het hele tweede bedrijf de verre inworp en in de 47e minuut bijna met succes. Jordy Hilterman verlengde zo een inworp, waarna Yannick bouw dicht voor de Ermelose goalie kon uithalen. Met een reflex hield Dean Bredewolt de bal uit zijn doel. DVS antwoordde met een schot van Owen Muller uit een voorzet van Benjamin Roemeon, dat over ging. In de 50e minuut kopte Frank Olijve uit een voorzet van Stef Nijland eveneens over, maar een minuut later was het raak. De voorzet vanaf links bereikte Nicky van Hilten bij de tweede paal. Hij schoot in een keer, maar die inzet werd nog door doelman Wouter Beukers met de voet gekeerd, maar zijn tweede poging ging wel binnen, 0-1.

Het wedstrijdformulier vermeldt echter een eigen doelpunt van Justin van Groen. Een terechte voorsprong. Eemdijk moest nu wel wat doen en pleegde voor het laatste half uur een dubbele wissel. Rick blokhuis en Sjohn van Gulik werden vervangen door Jasper Beekhuis en Jeffrey van den Dikkenberg. Veel zoden zette dat nog niet aan de dijk. De eerstvolgende mogelijkheid was weer voor DVS In de 62e minuut probeerde Roland Baas de bal vanaf links met een boogje over doelman Beukers te spelen, waarna er een vrije kopkans was, maar hij kreeg nog net zijn handje er tegenaan. Kort na de eerste wissel aan Ermelose zijde, waar Lars Huber de plaats van Owen Muller overnam, vond er in de 79e minuut weer een dubbele wissel plaats bij de “Diekers” Justin van Groen en Freek van Belzen maakten plaats voor Sven Deen en oud-DVS’er Dennis Hollart.

Het opportunisme bij de thuisclub nam toe en dan kan een gelijkmaker nog altijd vallen. Dean Bredewolt verwerkte een indraaiend schot van Jesper van Dalen in de 84e minuut nog goed, maar had een minuut later de assistentie van het aluminium nodig. Invaller Jesper Beekhuis raakte de lat en de rebound van Sven Deen kwam op de paal, waarna Dean Bredewolt het leer alert opraapte voordat Jeffrey van den Dikkenberg een tweede rebound kon benutten. Dat was wel het laatste wapenfeit voor de “Groenen”, terwijl DVS in de 88e minuut aan alle onzekerheid een einde had kunnen maken. Benjamin won in de 88e minuut het fysieke duel na een lange bal van de forsere Zeger Beukers en legde af op Stef Nijland. Die probeerde de keeper door de benen te spelen, wat niet lukte. Zodoende bleef het bij 0-1. In de voorlaatste minuut en in de extra tijd benutte Patrick Loenen nog twee wisselmomenten, waardoor respectievelijk Lars van Wetering (voor Benjamin Roemeon) en Jorick Priem (voor Stef Nijland) op het wedstrijdformulier kwamen. De derde seizoenzege voor de Ermeloërs was al een feit.

In de bestuurskamer van zijn oude club was het voor DVS-trainer Patrick Loenen ouwe jongens krentenbrood, maar op het veld was er natuurlijk geen plaats voor sentimenten. Op “De Vinken” bediende hij zich van een zelfde opzet als eerder bij Hoogeveen en HSC’21. De eerste keer was dat ingegeven door personele problemen voorin, maar evenals in Haaksbergen was de keuze voor drie centrale verdedigers met twee hoogstaande backs een tactische keuze: “Met sommige dingen hadden we moeite en hadden niet de kwaliteiten om dat op te lossen. Dan gaan we wat anders spelen en wordt de veldbezetting wat anders en de spelers elkaar meer kunnen helpen. En in balbezit van ons moet de tegenstander kiezen; wel of niet doordekken. Dekken ze wel door, leggen we de bal erachter. Daar ligt nog heel veel winst bij ons. We geven ook niets weg en houden de nul vandaag. We hebben ook wel geluk gehad op momenten, maar we hadden ‘m zelf ook nog kunnen maken. Die bal net voor de rust moet er al in. Die kans voor hun net na rust ontstaat toch weer door balverlies, maar nu kwamen we er mee weg. Nu werkte we achterin veel weg en dat had te maken met een andere organisatie. Zij gaan dan alles of niks spelen en dan kan je nog zo’n situatie krijgen als de bal op de lat en de paal. Dan wil je ze wel uit je ‘zestien’ hebben, maar dat lukt niet altijd. Overall denk ik dat de winst voor ons verdiend is. Ik vond ons gewoon veel meer controle hebben. Zij hadden echt veel meer moeite met onze voorwaartsen. Wij hebben eigenlijk geen echte problemen gekend. Op die verre inworpen kan je geen tactiek op bedenken; die moet je gewoon verdedigen. En Stef had ‘m daarna voor ons kunnen beslissen.”

Bron DVS'33 Ermelo

Opstelling DVS’33 Ermelo: Dean Bredewolt, Nicky van Hilten, Joël van Blerk, Tarik Evre, Roland Baas, Frank Olijve, Stef Nijland (90+2’ Jorick Priem), Adriaan Kruisheer, Owen Muller (76’ Lars Huber), Benjamin Roemeon (89’ Lars van Wetering).

Opstelling vv Eemdijk: Wouter Beukers, Zeger Beukers, Rick Blokhuis (61’ Jasper Beekhuis), Peter van de Groep, Freek van Belzen (79’ Dennis Hollart), Sjohn van Gulik (61’ Jeffrey van den Dikkenberg), Justin van Groen (79’ Sven Deen), Jesper van Dalen, Jordy Hilterman, Yannick Bouw, Argjend Selimi.

Scheidsrechter: Dhr. P.A.J. Weghorst uit Oldenzaal

Scoreverloop: 51’ e.d. Justin van Groen 0-1