DVS'33 Ermelo ongelukkig in topper tegen koploper Noordwijk

Had Noordwijk nu het geluk van de koploper of dwingt een lijstaanvoerder het geluk af? Feit is, dat DVS’33 Ermelo voor eigen publiek ongelukkig was in de topper.

De geelzwarten waren net op tijd naar de tweede plaats geklommen om als runner up de koploper te mogen ontvangen en met winst het gat terug te brengen tot drie punten. En er stond ook een ploeg vol zelfvertrouwen in de wedstrijd tegen Noordwijk.

Maar die club straalde ook zelfbewustzijn uit. Heel anders dan Quick Boys twee weken daarvoor, dat na de eerste seizoensnederlaag in Ermelo als een aangeslagen bokser in de ring stond. Niet Noordwijk, dat wist dat de ongeslagen status sinds mei 2018 er toch een keer aan zou gaan en scherp aan de aftrap stond. De topper werd ook op het scherp van de snede uitgevochten. In de eerste helft gingen daarbij de spelers nauwelijks over de schreef; in de tweede helft werd dat pittiger. Dat had natuurlijk ook veel te maken met het scoreverloop, waar DVS meer en betere kansen kreeg en die niet verzilverde en de bezoekers vroeg in de tweede helft met wat fortuin op voorsprong kwamen, de marge zelfs verdubbelde en de voorsprong na de aansluiting op het tandvlees over de streep trokken.

Bert van Hunenstijn stuurde dezelfde elf de wei in als in de twee voorgaande duels, terwijl zijn collega van Noordwijk, Kees Zethof, wat spelers zag terugkeren, waaronder Maurice van der Neut en doelman Roy Rondeltap, die zijn waarde maar weer eens bewees.

DVS niet met voorsprong de rust in
Duidelijk werd, dat er deze middag drie partijen op het veld waren, want naast DVS en de bezoekers blies ook Aeolus een stevig partijtje mee. Er stond een stevige wind schuin over het veld en voor zover daar voordeel uit viel te halen, had dat voor de geelzwarten moeten zijn. De wedstrijd mocht het predicaat topper zeker dragen en de twee clubs waren goed aan elkaar gewaagd.

Het leek erop, dat scheidsrechter Smit uit Huizen in deze wedstrijd veel toe wilde staan en Benjamin Roemeon en Olivier Pilon merkten dat al snel in de openingsfase, waar zij rekenden op een fluitsignaal vanwege een overtreding. Geen vrije schoten op de rand van de ‘zestien’ dus voor DVS, waar de leidsman aan de andere kant de touwtjes toch wat strakker aantrok. Kort nadat Tjeerd Westdijk voorlangs geschoten had, dacht Christiaan van Hussen in de 9e minuut met zijn omhaal vooruit. De vrijgelopen Olivier Pilon kwam echter niet om doelman Roy Rondeltap heen. Twee minuten later verlengde Nick van Staveren met het hoofd een voorzet van Tjeerd Westdijk, waardoor er een schietkans voor Sabir Achevay ontstond. Dat ging hoog over. In de 12e minuut raakte Christiaan van Hussen geblesseerd en het leek erop, dat hij zich moest laten vervangen. Dat weigerde hij en de middenvelder kon de wedstrijd ook uitspelen. Hoewel beide ploegen weinig voor elkaar onder deden, waren er meer mogelijkheden voor de gastheren. DVS dacht zelfs in de 15e minuut op voorsprong te komen, toen Soufyan Moro tussen twee Noordwijkers tot een uitstekend schot kwam. Dat trof ook doel, maar viel in het fluitsignaal van de arbiter.

De Huizer had hands geconstateerd. Een minuut later bood Benjamin Roemeon hem met zijn voorzet opnieuw een schietkans, maar nu raakte de middenvelder het leer niet lekker en was het schot een makkelijke prooi voor de Noordwijker sluitpost. Echt uitgespeelde kansen deden zich tegen de hechte, fysiek sterke defensie van Noordwijk niet voor, maar daar hadden de Ermeloërs zich met de schoten op ingesteld. En dat soort mogelijkheden kreeg de koploper vooralsnog niet. Wel een aantal corners.

Zo’n hoekschop in de 23e minuut werd door Roald de Vries weggekopt, waarna Sabir Achefay onder druk gezet door Benjamin Roemeon verkeerd terugspeelde en Olivier Pilon de ruimte kreeg en op avontuur ging. Zijn schot miste het venijn om doelman Rondeltap te verslaan. Hoewel het in deze wedstrijd voor DVS moeilijk was om de ballen achter de vijandelijke defensie te krijgen, lukte dat Soufyan Moro in de 27e minuut wel, waardoor Benjamin Roemeon vrij kon uithalen. Zijn volley eindigde ook in de handen van de Noordwijker goalie. Pas na een half uur voetbal rok de koploper pas weer eens aan een kans.

Uit de vrije trap van Achefay kopte Tjeerd Westdijk in en doelman Paul Eppink keerde de inzet maar half. Jorran van Santen voorkwam, dat Brayen Bröcker zijn voet tegen de bal kon zetten ten koste van een corner. Uit die hoekschop ontstond aan de andere kant via Christiaan van Hussen weer een schietkans voor Oktay Öztürk, dat ook koers zette naar de rechter kruising. Of de wind daar net te veel vat op kreeg of niet, het schot ging rakelings naast. Twee minuten later was het schot van Soufyan Moro na afleggen door Benjamin Roemeon wel binnen de palen, maar ranselde Rondeltap het leer uit zijn doel. Intussen verdedigde DVS goed met ondermeer interventies van Frank van der Burg en een sliding van Coen Vloedgraven, zodat Noordwijk nog niet aan kansen kon denken tot de 43e minuut, toen Paul Eppink een vrije trap van Achefay wegwerkte en Denis Hollart niet kon voorkomen, dat Rob Overvliet kon inschieten. Naast. De eerste helft werd zodoende afgeloten met de brilstand, waar een Ermelose voorsprong zeker gerechtvaardigd was.

Noordwijk vroeg na rust fortuinlijk op voorsprong
Na een zwak schot van Sabir Achefay in de 47e minuut was de eerste kans in de tweede helft ook weer voor DVS. Uit een corner kopte Oktay Öztürk een minuut later knap in richting kruising. Noordwijks topscorer Tjeerd Westdijk had daarbij al zijn lengte nodig om de bal uit het doel te koppen. In de 50e minuut kreeg de middenvelder uit een afgeslagen corner van Noordwijk via Benjamin Roemeon weer de kans om te schieten, maar de inzet draaide naast het doel.

Ook Soufyan Moro zag zijn schot in de 54e minuut net naast gaan. Waar DVS dus geen geluk had met de schoten, had Noordwijk dat in diezelfde minuut wel. Aan het schot ging een goede actie van Denzel James vooraf, die afspeelde op Sabir Achefay. Doelman Paul Eppink had alle zicht op zijn schot, dat via de hak van Coen Vloedgraven van richting veranderd werd en de Ermelose keeper verslagen was, 0-1. Vanaf de aftrap zetten de geelzwarten aan en keken smekend naar de arbiter voor een strafschop, nadat Olivier Pilon bij de achterlijn neerging, die niet gegeven werd. Soufyan Moro kreeg vanwege zijn reactie het geel voorgehouden.

Het werd in de 62e minuut nog erger voor DVS toen Sabir Achefay na een omschakelmoment met een afgemeten passje Nick van Staveren vond. Christiaan van Hussen kwam net te kort om te verhinderen, dat de middenvelder met een verwoestend schot voor de tweede keer deze middag het net vond. Natuurlijk had dat invloed op de thuisclub, die zich moest zien te herpakken. Bert van Hunenstijn pleegde een aanvallende wissel door Berry Powel direct na de 0-2 in te brengen voor Coen Vloedgraven. Veel verder dan een aantal vrije trappen op de rand van ‘zestien’ kwam DVS vooralsnog niet en die werden ook nog eens slecht ingeschoten. Een inzet van Benjamin Roemeon uit een hoekschop werd in de 70e minuut nog wel gekeerd op de doellijn. Het perspectief op de aansluiting nam toe, nadat Rob Overvliet met nog een kwartier in de officiële speeltijd zijn tweede gele kaart ontving.

Nog voordat Kees Zethof een verdedigende wissel had ingebracht, kwam DVS dichterbij. In de 78e minuut zag Benjamin Roemeon zijn schot nog wel gestopt worden door doelman Rondeltap, maar in zijn rebound (via de hak van Brayen Bröcker was het nu wel raak, 1-2. De jacht op de gelijkmaker werd ingezet. Natuurlijk vertraagden de drie wissels aan Noordwijkse kant in een tijdsbestek van zeven minuten en was natuurlijk legitiem, maar het echte tijdrekken was allang begonnen.

Daar deed ook de verzorgster nog aan mee, maar dat hoort er allemaal bij. Jorran van Santen was toen al doorgeschoven naar het middenveld en zag de bal uit een vrije trap nog bij de paal belanden, maar kon het leer niet de gewenste richting geven. Was het toch de wind, waardoor de met veel opportunisme spelende geelzwarten Berry Powel probeerden te bereiken. Los daarvan hadden de roodwitten zoveel lengte achterin, dat het hoofd van de invaller nooit bereikt werd voor een assist of een doelpoging. Kansen kreeg DVS dan ook niet meer. Daarentegen kreeg Noordwijk in de 86e minuut wellicht nog de grootste kans op een treffer, toen Emiel Wendt langs de achterlijn zijn actie inzette. Zijn doelpoging was echter uit een te moeilijke hoek en evenmin bereikte hij een medespeler.

Dat de koploper de nipte voorsprong op het tandvlees verdedigde, bleek wel uit de gele kaarten in de slotfase. Soufyan Moro kreeg echter ook in de voorlaatste minuut zijn tweede kaart en hij zijn slechtgenomen vrije trap compenseerde in een poging opnieuw aan de bal te komen met gevaarlijk spel. DVS verloor de numerieke meerderheid en kwam in de extra tijd ook niet meer tot mogelijkheden. Het eerste thuisverlies was daarmee een feit, maar zeker niet verdiend. Het geluk was met de koploper.