DVS'33 Ermelo ook onderuit bij USV Hercules (wedstrijdverslag)

Het is DVS’33 Ermelo niet gelukt om de matige seizoenstart een positieve weending te geven. Met twee rake schoten hield usv Hercules de drie punten op het eigen “Voordorp”.

Na de vroege 1-0 waren er zeker mogelijkheden voor de Ermeloërs; na 2-0 was elk vertrouwen, voor zover aanwezig, definitief weg

De geelzwarten konden de veertiende plaats nog niet verruilen voor een hogere positie. De Utrechters schoven wel door naar boven en zijn met een punt achterstand samen met drie andere concurrenten in achtervolging op drie lijstaanvoerders.

In vergelijking met de basis in de vorige wedstrijd tegen sc Genemuiden kon Patrick Loenen niet beschikken over Benjamin Roemeon en doelman Rik van Nuenen. Dean Bredewolt verdedigde nu het Ermelose doel en Jorick Priem begon in de basis. Nieuweling Roland Baas maakte zijn debuut voor de geelzwarten op de linksbackplaats, wat Eren Turan Yavuz buiten de ploeg hield. Twan Boonen van JO19-1 zat als reservedoelman op de bank. Zijn collega René van deer Kooij miste de geschorste Nsingi en Fichtinger, maar wist verder iedereen in zijn selectie inzetbaar.

DVS weer voor rust in de achtervolging
De Ermeloërs moesten op “Voordorp” weer vroeg in de achtervolging. Voor geen van beide ploegen had zich nog een kans voorgedaan, tot de thuisclub in de 11e minuut een voorsprong nam. Marciano van Leijenhorst en Roland Baas hinderden elkaar na een hoekschop bij het wegwerken, wat dan ook maar half gebeurde. Jordi Paulina nam de afvallende bal goed op de slof en de volley verdween in het Ermelose doel, 1-0. Hercules wilde nu ok doordrukken, maar slaagde daar niet blijvend in. Er brak een fase aan, waarin DVS meer balbezit had en ook een goede kans kreeg. In de 18e minuut verzond Stef Nijland vanaf links de diagonale pass over de grond, waaruit Jorick Priem zonder dralen richting de verre hoek inschoot. Het schot leek ook binnen te gaan en had kennelijk net teveel curve. Nu ging die net naast. Twee minuten later zag Sem de Wit doelman Stilanos Damkalis te vr voor het Utrechtse doel staan en probeerde het met een boogbal van afstand. Die belandde op het dak van het doel. Geen van beide ploegen creëerden veel kansen. Een goede combinatie na eenhalf uur voetbal leverde via een handsbal een vrije trap op een gevaarlijke plaats. Met Stef Nijland daarachter mag dat een kans genoemd worden. Hij zag ook de ruimte in de muur, maar ook dat zijn poging net naast ging. Twee minuten later kwam Hercules er na een corner van DVS snel uit en moest in de achtervolging op Max van Hees. De rossige middenvelder keerde de dreiging op de achterlijn. Verder gebeurde er in de eerste helft niets meldenswaardigs meer.

Wedstrijd een half uur voor tijd gedaan
Patrick Loenen wisselde in de rust twee speler. Sam Crowther en Jorick Priem bleven in de rust in de kleedkamer achter. Lars van Wetering en Joram Bakker waren hun vervanger. De eerste aanval was ook voor de geelzwarten. Of de inzet van Joram Bakker vanaf rechts als doelpoging of als voorzet bedoeld was, zal nooit duidelijk worden. De bal draaide net voor de verre kruising naast. Ook nu waren er weinig kansen. Lars Huber wisselde in de 75e minuut Maarten van Dijk af. Wel trof Nicky van Hilten in de 60e minuut met een afstandsschot de lat. Drie minuten later viel de treffer wel aan de andere kant. Na een slechte inspeelpass kreeg Oussama Lahri de bal aangespeeld. Hij toonde zijn goede traptechniek en versloeg doelman Dean Bredewolt, 2-0. Voor zover er nog enig gevoel van zelfvertrouwen zat bij de Ermeloërs, was dat nu wel helemaal weg. Ook Sem de Wit ging er halverwege de tweede helft af voor Joël van Blerk. Vijf minuten na de eerste wissel bij de thuisclub in de 73e minuut was het ook genoeg voor Roland Baas. Gaston Salasiwa nam het van hem over. Voor de laatste tien minuten bracht Van der Kooij zijn tweede wissel in. DVS rook nog even aan de aansluiting, toen Lars van Wetering na een snelle aanval uit de draai inschoot, maar hij trof de paal. Dat was in ieder geval nog beter dan het indraaiende schot van Tim Pieters twee minuten daarna, dat naast ging. De laatste doelpoging van het duel was de Ermeloërs. Uit een vrije trap kopte Joram Bakker net naast. Daarmee eindigde de wedstrijd in 2-0.

Niveauloos
Trainer Patrick Loenen wilde het na afloop van de wedstrijd niet hebben over de tactiek, de wissels of de kwaliteiten van de tegenstanders. Hij hekelde vooral de instelling van zijn spelers: “Dit was niveauloos. Voetbal is; ik heb de bal en dan moet ik er iets mee doen en als ik ‘m niet heb, moet ik zorgen dat ik ‘m krijg en alles wat daar tussen valt. Als je ‘m niet naar de goede kleur speelt en je kan ‘m niet afpakken, omdat je bijvoorbeeld niet doordekt, terwijl we duidelijke afspraken hebben gemaakt. Zij spelen met het schuim op de mond en daar win je wedstrijden door. Als je daar niet in meegaat, wordt het op voorhand heel lastig. Laat het daar dan ook niet liggen; toon karakter. Hoe kan je nou van jezelf accepteren, dat je drie keer van de bal af gezet wordt door je tegenstander. Dat snap ik niet. Als acht, negen spelers dat doen, ziet het eruit zoals vandaag. Dan wil ik het verder helemaal niet over tactiek, voetbal of de tegenstander hebben. Je speelt vandaag toch niet tegen FC Barcelona.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Dean Bredewolt, Nicky van Hilten, Sem de Wit (66’ Joël van Blerk), Marciano van Leijenhorst, Roland Baas (77’ Gaston Salasiwa), Maarten van Dijk (57’ Lars Huber), Hilal Ben Moussa, Stef Nijland, Adriaan Kruisheer, Jorick Priem (46’ Joram Bakker), Sam Crowther (46’ Lars van Wetering).
Opstelling usv Hercules: Stilanos Damkalis, Shanon Carmelia, Valentijn Beck (79’ Mats Grotenbreg), Mitchell Zwart, Christiaan van Hussen (87’ Youssef El Bouaazzati), Nathan Bijl, Max van Hees, Oussama Lahri, Jordi Paulina (73’ Lars Vermeulen), Tim Pieter.

Scheidsrechter: Dhr. S. van Zuilichem

Scoreverloop: 11’Jordi Paulina 1-0, 63’ Oussama Lahri 2-0.