DVS'33 Ermelo opent seizoen met winst op SteDeCo (wedstrijdverslag)

Het seizoen openen met een overwinning; dat is altijd meer dan prettig. DVS’33 Ermelo deed dat voor eigen publiek tegen SteDoCo.

De Hoornaars brengen elk seizoen een sterker elftal op de been, maar door een zestal namen kon een rode streep voor het wedstrijdformulier van de seizoensouverture vanwege een schorsing en vijf blessures.

De thuisclub trof SteDoCo dus in een voor haar gunstige fase. Richard Plug kon anderzijds ook niet over een geheel fitte ploeg beschikking. Soufyan Mora moest alles gelaten aanzien vanaf de tribune. Daarentegen konden Olivier Pilon en Enrico Patrick wel aantreden voor de eerste competitiewedstrijd. Hij stond op zijn vertrouwde plek als rechtsback met de bedoeling veel over de flank op te komen.

Na een aarzelend begin kwamen de geelzwarten steeds beter in de wedstrijd met een verdiende voorsprong tot gevolg. Een beter voetballend DVS bracht die ook over de streep tegen de Hoornaars, die vooral in het laatste deel van de wedstrijd naar lucht hapten.

DVS neemt voorsprong voor rust
Het RIVM had vanwege de hitte nog wel aangeraden om niet te veel energie te gebruiken, maar de bezoekers begonnen toch energiek aan de wedstrijd met zelfs het betere voetbal. De wedstrijd had hal in de 1e minuut een beslissende wending kunnen krijgen, toen oud-DVS’er Hayri Pinarci de pass verzond, waarmee Kyle Doesburg op rechts gelanceerd werd. Aanvoerder Basil Camara kon het gevaar keren met een noodgreep, zodat de topscorer van hsv Hoek van vorig seizoen vanaf rechts niet het strafschopgebied kon ingaan. Scheidsrechter Kuijntjes oordeelde door het meelopen van Enrico Patrick, dat er geen sprake was van een doorgebroken speler. Het bleef dus bij geel voor de captain en een vrije trap buiten de ‘zestien’, maar het moment zou nog voor de nodige discussies zorgen.

Aan de andere kant dook Olivier Pilon tweemaal dreigend op en bezorgde doelman Mark Smith in de 5e minuut met zijn schot de nodige moeite. SteDoCo antwoordde met een aanval over links, waar Joran Schröder vanaf links het strafschopgebied in ging. Zijn voorzet ging echter aan vriend en vijand voorbij. In de 8e minuut was een pass van Benjamin van Wanrooij te scherp en een minuut later ontstond er op de linkervleugel weer dreiging, nadat Jorran van Santen en Joran Schröder tijdens een persoonlijk duel geblesseerd raakten. Vincent Verheul kon zodoende vanuit lastige hoek in, die zeker richting verre hoek ging. Doelman Daan Huiskamp stompte het leer uit het doel. Daarmee was het eigenlijk voor rust ook wel gedaan met de Hoornaarse dadendrang.

Zonder dat de Ermeloërs vooralsnog tot groots voetbal kwam, creëerde, maar Benjamin Roemeon zorgde wel voor veel dreiging. Zo veroverde hij op links na een kwartier de bal en bracht het speeltuig met zijn pass bij Joshua Patrick. Zijn schot werd geblokt, waarna een hoekschop resteerde. Oktay Öztürk kwam hierop gevaarlijk in, maar een verdedigend hoofd zorgde voor een nieuwe corner. Daarbij moest ook Kyle Doesburg zijn verdedigende taak doen. De wedstrijd kantelde dus wel in het voordeel van DVS. De geelzwarten waren nu wel het meest aanvallend en waar Olivier Pilon in de 20e minuut moest toezien, hoe Wesley Pollemans met een terugkopbal verdere dreiging kon voorkomen, zorgde Benjamin Roemeon een minuut later voor nog meer dreiging. Binnen de beruchte lijnen kreeg hij een duwtje in zijn rug, waarna hij niet meer tot een beslissende eindpass of doelpoging kon komen.

SteDoCo-trainer Frans Adelaar zag dat na afloop van het duel wellicht ook als goedmakertje voor de situatie in de 1e minuut. Na de drinkpauze bleef DVS de wat betere ploeg en kreeg in de 32e minuut de voorzet te zien van Enrico Patrick, zoals verwacht, maar vooralsnog zat daar een Hoornaars hoofd tussen. In de 37e minuut nam DVS, dat gezien het wedstrijdbeeld daar ook het meest aanspraak op mocht maken, een voorsprong. Joran van Santen kwam op de Hoornaarse helft goed voor zijn man, passte op rechts op Olivier Pilon, die de juiste assist in huis had. De verdediger, die goed doorgelopen was, tikte het leer onder doelman Mark Smith binnen, 1-0. Twee minuten later had DVS’ topscorer van vorig seizoen opnieuw een afgemeten voorzet in huis, maar Joshua Patrick raakte het leer niet goed.

De 1-0 zou de ruststand worden, doordat Olivier Pilon in de 41e minuut het schot van Benjamin Roemeon na een goede actie van richting veranderde., maar helemaal doordat de mooiste aanval voor de rust door een uitstekende redding van Mark Smith redde. Een combinatie met ondermeer Olivier Pilon zette Benjamin Roemeon geheel vrij voor het doel. Het schot was hard, had richting de verre hoek, maar werd met een katachtige reactie gekeerd door de Zuid-Hollandse goalie.

DVS houdt voorsprong vast na rust
De tweede helft was het overwicht voor DVS duidelijk en de eerste mogelijkheid na de rust was ook voor de thuisclub. Joshua Patrick legde na zijn aanname goed breed op Olivier Pilon, maar de voorzet van de spits werd net een prooi voor de goalie, voordat Benjamin Roemeon eraan kon zitten. In het eerste kwartier kwamen beide clubs nog wel voor het vijandelijke doel, maar een kopbal van Kyle Doesburg was te zacht en kopte Joran van Santen uit een hoekschop via een tegenstander over.

Een schot van Joran Schröder werd aan de overkant van richting veranderd en ging naast, waarna Benjamin Roemeon met veel dreiging het strafschopgebied van SteDoCo in soleerde. Zijn assist was te hard voor zijn medespelers, maar in het vervolg bracht Olivier Pilon het leer opnieuw voor het doel. Daaruit kopte Benjamin Roemeon naast. De voorzet was de laatste handeling van Olivier Pilon, waarvan al bekend was, dat hij geen hele wedstrijd zou spelen. Na een uur voetbal verving de enthousiaste Julian de Ruiter hem. Direct hierop bereikte Oktay Öztürk Benjamin Roemeon in de ‘zestien’ maar na zijn kapbeweging kwam hij niet meer tot een doelpoging.

Hoewel SteDoCo aanvallend niet veel liet zien, kwam het in de 62e minuut wel tot een gevaarlijk schot van Vincent Verheul, dat in het zijnet verdween. Frans Adelaar wisselde bij de gasten zijn rechtsback voor Jason Wall. Hierna was DVS dichtbij de 2-0, toen Julian de Ruiter teruglegde op Oktay Öztürk. Zijn verwoestende schot spatte op de lat. Een minuut later legde Joran Schröder aan voor een schot, maar dat ging voorlangs. Halverwege de tweede helft moest Richard Plug een gedwongen wissel plegen vanwege de blessure van Enrico Patrick. Frank van der Burg nam zijn plaats over. Met nog een goed kwartier op de klok moest er nogal wat geschoven worden bij de wissel van Jorran van Santen, die plaats maakte voor Daniël van Warven. Coen Vloedgraven schoof zodoende een linie terug, Oktay Öztürk ging voor de verdediging spelen en Van Warven op zijn positie.

Bij de bezoekers kwam vervolgens Wesley Meeuwsen in het veld voor Vincent Verheul. Ook nu bleven de betere mogelijkheden voor DVS. Helaas kreeg Joshua Patrick het leer op aangeven van Julian de Ruiter in de 76e minuut langs de Hoornaarse sluitpost. Toch was SteDoCo in de 82e minuut heel dicht bij de gelijkmaker. Door miscommunicatie mochten de gasten een hoekschop nemen. Uit het vervolg kon invaller Wesley Meeuwsen een vernietigende volley loslaten en had Daan Huiskamp zijn meest noodzakelijke redding nodig. Dat deed hij ook met een uitstekende reflex. In de hieropvolgende corner torende Joran Schröder nog wel hoog boven iedereen uit, maar ging zijn kopbal naast. De accu was nu ook wel leeg bij de bezoekers, die geen goede voorbereiding kende met al die blessures.

DVS had nog de bevrijdende tweede kunnen maken in de slotfase. Julian de Ruiter kwam rond het slot van de wedstrijd nog tot twee schietkansen; de eerste nog net binnen de reguliere speeltijd richting de verre hoek was te slap en de tweede in de extra tijd ging strak net over. De invaller ging bovendien nog neer in de ‘zestien’, maar de leidsman zag geen overtreding. Geen penalty dus. Het slotakkoord was op aangeven van Benjamin Roemeon voor Joshua Patrick. Zijn inzet smoorde onder het lichaam van de doelman. Het bleef dus 0-0, waarmee DVS het seizoen in ieder geval opende met een overwinning op een lastige tegenstander, die de juiste vorm en samenstelling nog moet vinden.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Enrico Patrick (68’ Frank van der Burg), Jorran van Santen (74’ Daniël van Warven), Basil Camara, Jeremy Jonker, Roald de Vries, Oktay Öztürk, Coen Vloedgraven, Benjamin Roemeon, Joshua Patrick, Olivier Pilon (60’ Julian de Ruiter).
Opstelling SteDoCo: Mark Smith, Marlon Pereira, Wesley Pollemans, Bryan Jongeneel, Bram van Eijk (65’ Jason Wall), Benjamin van Wanrooij, Hayri Pinarci, Jesse Wielinga, Joran Schröder, Kyle Doesburg, Vincent Verheul (75’ Wesley Meeuwsen).

Scheidsrechter: dhr. W.H. Kuijntjes uit Brakel

Scoreverloop:
37’ Jorran van Santen 1-0