DVS'33 Ermelo pakt punt in Harkema (wedstrijdverslag)

Gezien het programma in speelronde 24 (eerste ronde in de derde periode), waarin de directe concurrenten van DVS’33 Ermelo het op papier makkelijker troffen dan de geelzwarten, was Ermelose winst geboden. Op bezoek bij kampioenskandidaat Harkemase Boys werd het 0-0.

Voetballend wogen beide clubs goed tegen elkaar op, maar de betere kansen waren voor de thuisclub

Door de 0-0 kwam de ploeg van John Kamphuis op 25 punten, maar zakte wel een plaats op de ranglijst. De Harekieten raakten door het puntverlies wel wat uit beeld voor het kampioenschap.

DVS begon in nagenoeg dezelfde bezetting als een week eerder thuis tegen Hoogeveen. Sem de Wit liep daar tegen een gele kaart op, waardoor hij geschorst was. Joël van Blerk was zijn vervanger. Harkemase Boys miste de behendige Jhurrey Margaritha.

Hoewel beide clubs flink gestreden hebben, kon scheidsrechter Steeg uit Beuningen het af zonder kaarten.

Geen score voor rust
Voetballend deden beide clubs niet voor elkaar onder, maar doordat de gastheren een wat zuiverder eindpass in huis hadden, waren zij wel wat dreigender. Dat zorgde voor wat schiet- en kopkansen, maar de Ermelose verdediging bleef daarin overeind. Na een kwartier verdedigde DVS slecht uit, waardoor Joris Adams vanuit nog altijd een moeilijke hoek kon inschieten, maar doelman Dean Bredwolt keerde het schot. In de 20e minuut bracht Adriaan Kruisheer de bal vanaf rechts in, Hilal Ben Moussa legde die vervolgens met het hoofd breed op Sam Crowther, maar Mart Dijkstra voorkwam, dat de spits ook daadwerkelijk van dichtbij kon inkoppen. Doelman Bredewolt stopte in de 29e minuut op de doellijn na een rebound van Jari Slot. Vier minuten later was DVS dicht bij een treffer, toen de sterk spelende Adriaan Kruisheer na goed doorzetten aflegde op Benjamin Roemeon. Die kreeg de bal van dichtbij net niet in de korte hoek. Met 0-0 ging men aan de thee.

Doelpunten blijven ook na rust uit
Het veldspel zag er na de rust wat minder uit, maar er werd wel door beide partijen gestreden. De grootste kans was weer voor de thuisclub, toen Thomas Prinsen in de 53e minuut na een snelle aanval net naast schoot. DVS kreeg uit de hierop volgende aanval een goede kans, maar Sam Crother miste de bal volledig na een assist van Roland Baas. Voor de laatste twintig minuten maakte Stef Nijland na zijn blessure weer zijn opwachting voor Lars Huber. Twee minuten later moest Marciano van Leijenhorst binnen de ‘zestien’. met een ultieme poging verdedigen op Stefan Deuling, maar deed dat volgens scheidsrechter Steeg correct en zodoende werd het geen strafschop. Beide trainers wisselden volop voor de laatste tien minuten om de drie punten binnen te halen. Youness Mohktar, die Sam Crowther verving, maakte met zijn invalbeurt zijn debuut voor DVS. Hij was de avond hiervoor speelgerechtigd.

De speler zat begin deze eeuw nog in de jeugdopleiding van PSV en kwam meest recentelijk nog uit voor FC Eindhoven en was na juli 2023 clubloos. Gaston Salasiwa en Jorick priem kwamen erin voor Hilal Ben Moussa en Benjamin Roemeon. Bij Harkemase Boys moest invaller Gerbrand Waaksma zich in de 85e minuut weer laten vervangen door Iloba Bachuna vanwege een blessure.  In de opportunistische slotfase bewoog de bal zich het meest op de Ermelose helft, maar de geelzwarten kwamen niet echt in de problemen meer. Aan de andere kant kregen de Ermeloërs zelf ook geen kansen meer. Invaller Melik Ismail noteerde in de 6e minuut van de extra tijd met zijn kopbal richting de rechter bovenhoek voor de laatste doelpoging van de wedstrijd, maar de Ermelose sluitpost stond goed op zijn plaats.

“Dan moet je ook tevreden zijn met een punt.”
Beide trainers zagen in het handhaven van de nul het positieve van deze wedstrijd. John Kamphuis toonde zich tevreden met het gelijkspel: “Met deze uitslag moeten we zeker tevreden zijn. Als je de hele wedstrijd bekijkt gingen beide partijen goed tegen elkaar op. We hielden het redelijk in evenwicht, maar als je kijkt naar de kansenverhouding kijkt en zeker naar de grootte van de kansen, kwamen wij twee keer goed weg. Wij hadden er voor de rust met Benna, die de keeper nog pakt. De grootste kans voor ons in de tweede helft was, toen Sam helemaal vrij over de bal heen trapt. Ik kan wel leven met een gelijkspel. Ik ben ook zeker tevreden, hoe de jongens hebben gestreden als team, hoe ze op het veld hebben gestaan. Dat was net als vorige week een plus. Dat we als team een grote bereidheid hebben en ook de bank de jongens in het veld steunt en als die erin komen ook vol gas gaan.

Dat is de manier om resultaat te gaan halen. Ik heb in de rust nog wel aangegeven, dat we iets rustiger moesten zijn in het geven van de eindpass en soms langer in balbezit moesten blijven. Iets meer geduld om zo nog beter iemand weg te steken of de twee tegen een creëert. Alle twee de ploegen zijn tot het gaatje gegaan en kwamen helemaal kapot van het veld. In de basis moesten we beginnen zonder Sem, maar Joël heeft dat uitstekend ingevuld. Het is prettig, dat je dat soort jongens in kan brengen. Dat heeft hij eerder in het seizoen ook al laten zien. Aan het eind breng je nog frisse aanvallers in in de hoop, dat ze nog iets kunnen creëren, want wij hebben overwinningen nodig. En als dat er dan niet in zit, moet je ook tevreden zijn met een punt.”

DVS zakt een plaats, maar loopt in op de eerste veilige plek

Door de 0-0 liep DVS een punt weg bij de directe degradatiekandidaten, maar zakten de geelzwarten wel een plaats op de ranglijst, doordat directe concurrent Hoogeveen in de extra tijd de enige treffer van de wedstrijd tegen Eemdijk scoorde. Zodoende heeft de Drentse debutant nu twee punten voorsprong op de Ermeloërs. Positief is dan wel weer, dat ploeg van John Kamphuis een punt inliep op Eemdijk, dat nu de plek boven de twee herkansers bezet.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Dean Bredewolt, Nicky van Hilten, Joël van Blerk, Marciano van Leijenhorst, Roland Baas, Maarten van Dijk, Hilal Ben Moussa (80’ Gaston Salasiwa)), Adriaan Kruisheer (88’ Owen Muller), Lars Huber (70’ Stef Nijland), Sam Crowther (80’ Youness Mokhtar), Benjamin Roemeon (80’ Jorick Priem).
Opstelling Harkemase Boys: Thomas Hoekstra, Jolt Postma, Pim Betzema, Jesse Vermaning, Dennis Hoekstra, mart Dijkstra, Thomas Prinsen (85’ Jan Tijtsma), Gerald Postma, Stefan Deuling, Joris Adams (73’ Melik Ismael), Jari Slort (73’ Gerbrand Waaksma, 85’ Iloba Bachuna).

Scheidsrechter: Dhr. A. Steeg uit Beuningen.