DVS'33 Ermelo ruim langs gastvrij SJC

Bezoekjes aan de Duin- en Bollenstreek leverde DVS’33 Ermelo dit seizoen tot dusverre weinig plezier op, maar in het gastvrije Noordwijk-Binnen leefden de geelzwarten zich uit.

SJC maakte het de Ermeloërs niet al te moeilijk; de herkanser speelde zeer sportief, zodat ook arbiter Keijl uit Heerde een makkelijke middag had en de  kaarten op zak kon houden.

Wellicht leefde ook het besef aan de Lageweg, dat het lijfsbehoud niet tegen DVS bereikt moet worden en richt men het vizier al op de nacompetitie. Die zekerheid is er nog niet volledig voor de Noordwijkers, maar die is wel waarschijnlijk. Ook de Veluwenaren willen graag de nacompetitie in, maar dan voor een plek in de Tweede divisie, maar zijn daarin wel afhankelijk van het leidende duo. Door de uitslagen in de 31e speelronde is voor DVS die optie reëler geworden.

Waar Tom van Rijn, die hoofdverantwoordelijk werd voor de prestaties van SJC in het reguliere competitieverloop en eventueel de herkansing na het op non-actief stellen van Sjaak Polak, de nodige personele problemen kende, miste bij DVS alleen Oktay Öztürk op het wedstrijdformulier. Lars Dekker startte zodoende in de basis.

DVS halverwege al in zetel
Van meet af aan ontspon zich een wedstrijd analoog aan de stand op de ranglijst. Een in hoog tempo combinerend DVS deelde meteen de lakens uit in Noordwijk en het was aan doelman Bjorn Haggerty te danken, dat de Ermelose voorsprong al niet in de 8e minuut op het (overigens niet werkende) scorebord kwam. Coen Vloedgraven liet vanaf de achterlijn aan de linkerkant een afgemeten voorzet los, die bij de tweede paal door Benjaminn Roemeon in een keer op de slof genomen werd. De Noordwijkse goalie stond met een reflex in de weg en reageerde even alert op de rebound van Olivier Pilon.

De 0-1 viel een minuut later alsnog, toen Roald de Vries eveneens de achterlijn haalde en met zijn voorzet Olivier Pilon bereikte. Nu kreeg de clubtopscorer het leer wel langs de sluitpost. De volgende treffer diende zich drie minuten later aan, toen Frank van der Burg een counter van SJC onderbrak en Soufyan Moro in de voortzetting Olivier Pilon de diepte instuurde. Uit zijn voorzet stuitte Benjamin Roemeon weer op doelman Haggerty.

Een hoekschop resteerde en daaruit slingerde Christiaan van Hussen het leer op het hoofd van Frank van der Burg, de de keeper evenmin kon passeeren. Het bleef dus nog bij 0-1 en bij die stand kwam de thuisclub in de 14e minuut voor het tot een schietkans voor Dario Loveccio. Doelman Paul Eppink hoefde nog niet handelend op te treden. Na een goed kwartier verdubbelde Olivier Pilon de score na een listig passje van Soufyan Moro op Christiaan van Hussen. Uit zijn voorzet vanaf rechts schoot ‘Ollie’ door de benen van de keeper. De 0-2 betekende tevens het 75e competitiedoelpunt in totaal voor de aanvaller.

DVS bleef makkelijk combineren en was zodoende beduidend sterker, maar het duurde tot kort voor de rust, voordat de 0-3 gemaakt werd. In de 42e minuut kopte Benjamin Roemeon, nota bene de kleinste man in het veld, uit een assist van Frank van der Burg goed naar de grond en liet doelman Bjorn Haggerty in de uiterste hoek kansloos. Een minuut later had hij wel weer een passend antwoord op de vrije trap van Roald de Vries, die nog wel door de muur ging. Met slechts vijf vrije trappen kan gerust van eenheel schone eerste helft gesproken worden.

Zelfde spelbeeld en scoreverloop na rust
Na de rust een zelfde spelbeeld. DVS combineerde naar hartenlust, maar het weerwerk van de gastheren was iets feller. In de 50e minuut kreeg DVS de eerste grote kans om de voorsprong verder uit te bouwen, toen Coen Vloedgraven vanaf links Benjamin Roemeon bereikte. Hij nam goed aan, maar het schot werd voor de doellijn met de voet gekeerd door Jelle van Went. Toch kwam die 0-4 er een minuut later wel na een prachtige steekpass van Jorran van Santen door de Noordwijkse defensie op Olivier Pilon.

Hij slalomde om de sluitpost heen en schoof de bal binnen. Weer een minuut later ontstond er aan de andere kant een goede kopkans voor Rick van Dijk uit een voorzet van links van Dario Loveccio, maar de aanvaller kreeg zijn hoofd er niet vol tegenaan, zodat het leer naast ging. In de 54e minuut was het weer aan DVS; nu stak Coen Vloedgraven de inmiddels weer topscorer van de Derde Divisie goed weg, maar slaagde Olivier Pilon er nu niet in om om de doelman te slalommen. Waar de Ermelose druk nog wel leidde tot een drietal corners op rij, kon Dario Loveccio in de 58e minuut uithalen na een goede crosspass.

De inzet ging echter voorlangs. Een minuut later stompte Paul Eppink een schot van Tom Duindam weg. De club topscorer probeerde weer een minuut later met een hakballetje een medespeler te bereiken, maar zoals de gehele Ermelose verdediging, was Dennis Hollart attent. In de 63e minuut bouwde DVS de voorsprong verder uit, nadat Soufyan Moro en op de achterlijn nog met alle moeite een voorzet uitperste, die door Olivier Pilon op de doellijn binnengelopen werd, 0-5. Loveccio werd bij SJC kort hierop gewisseld voor Chris Hoogervorst. Het wedstrijdbeeld zou er niet door veranderen en in de 66e minuut maakte Benjamin Roemeon de 0-6, toen de bal uit een strakke voorzet van Christiaan van Hussen via het hoofd van de rappe aanvaller met een boog in het Noordwijkse doel verdween.

De dubbele cijfers lonkten misschien, maar die kwamen er niet meer. Halverwege de tweede helft pleegde Bert van Hunenstijn een dubbele wissel. Dat kon hij nu uit luxe doen. Berry Powel, waarvan het rugnummer 38 (analoog aan zijn leeftijd) niet meer klopte sinds zijn verjaardag enkele dagen eerder, kwam in het veld voor Lars Dekker en Jorran van Santen maakte plaats voor Mark Bouwman. Bij de thuisclub verving Mark Turk centrale verdediger Tracy Kapata. Natuurlijk probeerde SJC nog wel de eer te redden en had Paul Eppink in de 25e minuut nog wel de assistentie nodig van Dennis Hollart, toen invaller Hoogervorst na een hoekschop goed inschoot.

Aan de andere kant bleef DVS op zoek naar een zevenklapper, toen Powel uit een voorzet vanaf links van Olivier Pilon over de bal stapte en er ruimte kwam voor een schot van Christiaan van Hussen. Doelman Haggerty beheild het zicht erop en keerde de inzet. Met nog een klein kwartier te spelen pleegden beide coaches hiun laatste wissel. Basil Camara kwam erin voor Dennis Hollart en Rick van Dijk ging er bij de Noordwijkers uit voor Aaron Koeman. Op de score had het allemaal geen invloed meer, hoewel Paul Eppink nog wel moest redden op schoten van Hoogervorst. In de slotfase werkte Olivier Pilon uit een goed uitgespeelde aanval nog wel af, maar deed dat in buitenspelpositie, zodat een vijfde persoonlijke treffer er niet kwam. In de voorlaatste minuut liet Soufyan Moro nog een uitstekend schot lost, die fraai uit het doel gedoken werd door Bjorn Haggerty, zodat hij met een aantal knappe reddingen toch nog een beetje met een goed gevoel van het veld stapte; als dat nog kan bij een 0-6 nederlaag. Bij DVS zat de schwung er in ieder geval weer goed in.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Paul Eppink, Frank van der Burg, Jorran van Santen (67’ Mark Bouwman), Dennis Hollart (76’ Basil Camara), Roald de Vries, Soufyan Moro, Lars Dekker (67’ Berry Powel), Coen Vloedgraven, Christian van Hussen, Olivier Pilon, Benjamin Roemeon.
Opstelling SJC: Bjorn Haggerty, Emin Vllasaku, Jelle van Went, Tracy kapata (68’ Mark Turk), Jordy Groot, Demir Strojil, Melvin van Stijn, Dario Loveccio (64’ Chris Hoogervorst), Stef v.d. Zalm, Tom Duindam, Rick van Dijk.

Scheidsrechter:
dhr. G. Keijl uit Heerde

Scoreverloop: 6’ Olivier Pilon 0-1, 16’ Olivier Pilon 0-2, 42’ Benjamin Roemeon 0-3, 51’ Olivier Pilon 0-4, 63’ Olivier Pilon 0-5, 66’ Benjamin Roemeon 0-6.