DVS'33 Ermelo sluit Harry Hamstra Cup af met verlies tegen DOVO (wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo heeft op “De Ebbenhorst” in Nijkerk het toernooi om de Harry Hamstra Cup afgesloten met een nederlaag tegen competitiegenoot DOVO.

De Veenendalers maakten het verschil in de tweede helft. Door de 3-1 winst nestelden de roodwitten zich voor even aan de kop van de ranglijst

Het duel daarop tussen TEC en IJsselmeervogels eindigde onbeslist, waardoor de Tielenaren op doelsaldo de toernooizege voor zich opeisten. De uitslag van de slotwedstrijd deed er wat dat betreft niet meer toe. Gastheer en organisator Sparta Nijkerk won in de slotfase nog wel door een doelpunt tegen Spakenburg.

Voor de trainers stond het toernooi natuurlijk nog steeds in het teken van de voorbereiding, maar er wordt een week voor de kwalificatieronde voor de KNVB Beker natuurlijk wel steeds meer naar een basis toegewerkt. Bij DVS keerde Stef Nijland wel terug voor vakantie, maar maakte nog geen deel uit van de opstelling tegen DOVO. Tarik Evre en Gaston Salasiwa namen plaats op de tribune

Evenwicht in de eerste helft
Patrick Loenen koos in de basis voor de volgende elf: Rik van Nuenen, Nicky van Hilten, Marciano van Leijenhorst, Sem de Wit, Joël Kramer, Maarten van Dijk, Hilal Ben Moussa, Lars Huber, Jorick Priem, Sam Crowther en Benjamin Roemeon. De opening was voor DVS, maar de eerste doelpoging van de wedstrijd was in de 10e minuut voor de Veenendalers na balverlies. De inzet van Lars Rebergen vormde nog geen probleem voor doelman Rik van Nuenen. De geelzwarten zorgden in de 16e minuut voor de eerste dreiging met een schot van Jorick Priem, dat in het zijnet belandde. Halverwege de eerste helft namen de roodwitten een voorsprong, toen een kopbal van Guido van Dijk op lat kwam, waarna Ebbe Wenting in de rebound van dichtbij raak kopte, 1-0. DOVO heeft nog wel eens de neiging om na een voorsprong wat in te zakken, zodat de ploeg van Patrick Loenen meteen aanzette voor de gelijkmaker. Die kwam er ook in de 29e minuut na een te hoog geheven voet van Lars Rebergen bij Sam Crowther en aangezien het in de ‘zestien’ was ging de bal op de stip. Hij nam de strafschop zelf en liet doelman Nick van Dam geen schijn van kans, 1-1. Kort hierna ging Maarten van Dijk eraf voor Frank Olijve.

Voor de rust zou DVS nog eenmaal aan een kans ruiken na goed gegroepeerd druk zetten op de bal, waarna in de 33e minuut een schietkans ontstond voor Jorick Priem. Zijn inzet ging echter over. De eerstvolgende kans voor de ploeg van Jorian Wolf ontstond een minuut later nog uit een omschakelmoment, waarna het schot van Max den Boer via een Ermelo’s been naast ging. Daarna had DOVO de overhand, wat naast een aantal hoekschoppen in de 42e minuut nog een goede kans opleverde. Uit een goede aanval schoot Anil Mercan de afvallende bal strak in; via de vingertoppen van Rik van Nuenen ging de bal net over. Zo bleef het dus 1-1 halverwege.

DOVO loopt na rust weg
DOVO zou in de tweede helft de bovenliggende partij zijn met twee kansen. De eerste, eens schot van Leonard Chisom Johnson eindigde nog in het zijnet, maar de volgende was raak. Dat was juist, toen DVS bezig was met een goede combinatie op het middenveld, maar na balverlies pikte Max de boer die op en schoot van afstand de 2-1 met een strak, laag schot binnen.  De eerste volgende serieuze kans was wel weer voor de geelzwarten. Uit een corner kopte Sem de Wit in de 53e minuut net naast. Een minuut later kreeg Anil Mercan na Ermelo’s balverlies een schietkans, waarmee hij Rik van Nuenen dwong tot een knappe save in de linkerhoek. Met nog eenhalf uur te gaan kwam Jarno Westerman in het veld voor Jorick Priem en ook bij DOVO vond een wisselplaats. Direct hierna voerden de roodwitten de score verder op na een overtreding Dompig. Nick de Bondt, die alle spelhervattingen nam, zette zich hier achter. Doelman Rick van Nuenen zat er nog aan, maar de strafschop was te goed genomen en sloeg binnen, 3-1.

Hilal Ben Moussa maakte nu plaats voor Maarten van Dijk. Halverwege de tweede helft had Rik van Nuenen nog de grootste moeite met een schot van Raygivano Dompig na een goede combinatie, maar redde wel. Met nog een klein kwartier te spelen wisselde Patrick Loenen aanvallend. Jarno Westerman ging eraf voor Joram Bakker en verdediger Marciano van Leijenhorst voor aanvaller Joram Bakker. Met drie man achterin lag er natuurlijk ruimte voor DOVO, dat in de 85e minuut ook nog met twee man tegenover een verdediger kwam. Joël Kramer onderschepte echter de voorzet ten koste van een hoekschop. Uit de volgende, die daar op volgde kopte Lars Rebergen naast. DVS kwam in de slotminuten nog tot twee corners. Uit de laatste in de extra tijd kopte Sam Crowther net naast. Zo werd het 3-1 voor DOVO, waarmee het virtueel toernooiwinnaar was. De uitslag zette DVS vooralsnog op de vierde plek.

TEC-IJsselmeervogels
Het was duidelijk, dat de toernooiwinnaar na het tweede duel op de slotdag bekend zou zijn. Dat was TEC-IJsselmeervogels. De Spakenburgers hadden in de eerste twee wedstrijden nog niet echt geïmponeerd, maar waren in dit duel meer aanwezig. In een onderhoudende eerste helft tussen de voormalige Tweededivisionisten kregen beide ploegen kansen, maar namen de ‘Vogels’ in de 31e minuut een voorsprong door een kopbal van Robin Eindhoven. Bij die stand zou DOVO toernooiwinnaar zijn, maar TEC besliste na rust anders. In een mindere tweede helft kopte Anderson Lopez de gelijkmaker in. Die 1-1 stand bleef staan, waarmee de Betuwenaren evenveel punten hadden als DOVO, maar wel met een iets beter doelsaldo. IJsselmeervogels kon in punten niet gelijk komen met de Ermeloërs.

Sparta Nijkerk-Spakenburg
Sparta Nijkerk-Spakenburg was weliswaar om des keizers baard, maar het bleef natuurlijk wel een mooi affiche. De “Blauwen” brachten misschien meer kwaliteit binnen de lijnen, maar gaandeweg de wedstrijd deed Sparta Nijkerk niet voor de Tweededivisionist onder. In de slotfase van de wedstrijd schoot Jesse Buitenhuis de gastheren naar een 1-0 zege. Daarmee passeerden de Nijkerkers DVS definitief  in de stand en eindigde Spakenburg als laatste.