DVS'33 Ermelo toch nog ruim onderuit tegen Spakenburg in Harry Hamstra Cup (wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo heeft het toernooi om de Harry Hamstra Cup beëindigd met een toch nog ruim uitgevallen nederlaag. Spakenburg benutte in de tweede helft de mogelijkheden en liep uit naar 3-0. (Foto Theo Aalten)

Daardoor moesten alle drie de Derdedivisionisten op de slotdag op “De Ebbenhorst” op zaterdag 6 augustus hun meerdere erkennen ten opzichte van de Tweededivisionisten

Nadat Kozakken Boys en IJsselmeervogels met 2-0 gewonnen hadden van respectievelijk DOVO en organisator Sparta Nijkerk, was de wedstrijd tussen Spakenburg en DVS het slotstuk van het toernooi.

In vergelijking met IJsselmeervogels was er achterin een wijziging; Tarik Evre sloot weer aan, waardoor Sem de Wit op de bank begon. Op het middenveld speelde Lars Huber voor Ali Akla en voorin begon Lars Miedema voor Lars van Wetering. Bij Spakenburg stond Maurice de Ruiter in de spits. Dat kon omdat zijn voorlopige schorsing naar aanleiding van een voorval op het Van Wijnen-toernooi was opgeheven.

Met goed voetbal met 0-0 de rust in
DVS liet in het eerste bedrijf goed voetbal zien en deed daarin niet onder voor de Tweededivisionist. De eerste dreiging was in de 5e minuut wel voor Spakenburg met een schot voorlangs. Anderzijds zorgde Benjamin Roemeon met een actie in de 18e minuut voor gevaar. Twee minuten later hield Tarik Evre Vince Gino Dekker met een overtreding van een doelpoging of assist af. Na de drinkpauze halverwege de eerste helft leken de “Blauwen” het heft in handen te nemen, aar dat overwicht duurde maar kort. Met listige lob versloeg Stef Nijland in de 32e minuut wel de Spakenburgse sluitpost, maar de bal ging net over. Kort daarna gingen aan beide kanten een bal net voorlangs. In de 40e minuut combineerde DVS goed door de Spakenburgse verdediging, maar stond Lars Huber net de te kort voor de keeper om hem nog te kunnen passeren. In de extra tijd kopte Tim van de Berg na een vrije trap geplaatst naar de bovenhoek, maar die bal werd nog een prooi voor de doelman. DVS voetbalde dus goed in die eerste helft en kreeg ook wat meer mogelijkheden.

Ondanks goed veldspel in tweede helft naar ruime nederlaag
Tarik Evre maakte plaats voor Sem de Wit en Rik van Nuenen verving doelman Daan Huiskamp. Aan het veldspel van DVS lag het niet; dat was ook in de tweede helft goed, maar de Tweededivisionist benutte de mogelijkheden. In de 72e minuut leek het gevaar uit een Spakenburgse aanval, maar met een kluts kwam het leer voor de voeten van Maurice de Ruiter. De oud-DVS’er prikte de bal precies in de verre hoek, 1-0. Drie minuten later zag Stef Nijland zijn schot naast gaan. De Tweededivisionist liet daarna nog ongegeneerd een middenvelder terugzakken, waarna het voor DVS moeilijker werd om zich er doorheen te voetballen. Voor de laatste twintig minuten kwamen Finn Kluiver, Ali Akla, Lars van Wetering en Omar El Ghazouani nog in de wei voor Eren Turan Yavuz, Adriaan Kruisheer, Lars Miedema en Stef Nijland.  In de 73e minuut stond DVS niet goed bij een ingooi voor de “Blauwen. Vince Gino Dekker kon daarna ongehinderd zijn voorzet afleveren, waaruit Wimilio Vink à la Lars Miedema tegen IJsselmeervogels de bal met een hakje in de 73e minuut over de doellijn werkte, 2-0. DVS kwam met twee doelpogingen van Tim van de Berg in de 79e minuut en Omar El Ghazouani nog dicht bij een treffer, maar wederom Vink scoorde na een diepe bal in de slotseconden de 3-0 binnen. De uitslag was groter dan de veldverhouding, maar het gaf ook de mate van effectiviteit aan.

IJsselmeervogels winnaar Harry Hamstra Cup
Al voor de wedstrijd tussen de “Blauwen” en DVS was de winnaar van het toernooi al bekend. Kozakken Boys won met 2-0 van DOVO en leidde de ranglijst even met 6 punten (de gemaakte doelpunten telden niet mee als punt). De Werkendammers waren in de eerste helft duidelijk sterker dan de Derdedivisionist, die in de tweede helft beter in de wedstrijd kwam, maar weinig afdwong. De 2-0 ruststand kon niet meer ongedaan gemaakt worden. IJsselmeervogels opende sterk met een snelle treffer tegen gastheer Sparta Nijkerk en vond pas in de tweede helft de 2-0, wat ook de eindstand werd. Daarmee kwamen de “Vogels” op 7 punten en waren niet meer te achterhalen. Spakenburg kwam door de zege op de geelzwarten ook op 6 punten, zodat de drie Tweededivisionisten hun opponenten uit de Derde divisie onder zich lieten.