DVS'33 Ermelo uitgespeeld na nederlaag tegen de beloften (wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo is uitgespeeld na de thuisnederlaag in de slotronde van de reguliere competitie tegen Jong FC Groningen

Er waren drie scenario’s, waarin de Ermeloërs de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie kon bereiken. Bij één daarvan mocht zelfs verloren worden, maar dan moest Quick Boys ten koste van ASWH direct de derde periode winnen.

Bij de andere twee moesten de geelzwarten winnen en moesten de Katwijkers of Ambachters punten verspelen. De ploeg van scheidend trainer Bert van Hunenstijn slaagde er zelf niet in om te wonnen van de noorderlingen, die door het terugtrekken van het beloften team uit de voetbalpiramide hun laatste wedstrijd in de Derde Divisie speelden. Dat wilden zij graag doen met een overwinning. De Ermelose formatie was in vergelijking tot de vorige competitiewedstrijd op één plek gewijzigd. Coen Vloedgraven keerde terug na zijn schorsing, waardoor Basil Camara naar de bank verwezen was.

Groningers nemen voor rust voorschot op zege
Jong FC Groningen begon uitermate gretig aan het laatste optreden in de Derde Divisie. Trainer Alfons Groenendijk had DVS na de nederlaag tegen SteDoCo nog betiteld als best voetballende ploeg in deze competitie, wat ook nog eens onderstreept werd door een imposante score. Als enige club ooit in de Topklasse, Tweede- of Derde Divisie doorbraken de geelzwarten de barrière van honderd. De oefenmeester van de BVO zag zijn pupillen echter beter voetballen in Ermelo dan de thuisclub. In hoog tempo bepaalden de groenwitten het wedstrijdbeeld. Door een hogere handelingssnelheid werden veel persoonlijke duels gewonnen en was het overwicht voor de bezoekers. Dat resulteerde al vroeg in een Groningse voorsprong. Jorran van Santen kon in de 3e minuut nog wel een gevaarlijke vrije trap van Daniël van Kaam met het hoofd tot hoekschop verwerkten, maar daaruit hinderden doelman Paul Eppink en Coen Vloedgraven elkaar dusdanig, dat het leer niet goed weggewerkt kon worden. Daniël Bouman schoot de afvallende bal binnen, 0-1.

De Groningers bleven ook gevaarlijk met dat soort assists, maar Jorran van Santen kon een dergelijke bal in de 12e minuut wel goed wegwerken. Bij de beloften speelde centrale verdediger Kelian van der Kaap een hele sterke partij en werkte alles weg. Eén grote fout maakte hij, waardoor Olivier Pilon vrij op het vijandelijke doel kon afgaan. Waar hij eerder in soortgelijke situatie soepel het net vond, stuitte jij nu met zijn inzet op doelman Pelle Hoevink. Het zou ook niet de wedstrijd worden van DVS’ topscorer, ondanks zijn enorme ijver.

In plaats van 1-1 vergrootte Jong FC Groningen in de 2e minuut zelfs de voorsprong. Nu verzond Ayoub Haddad de voorzet vanaf rechts achter de Ermelose defensie en bereikte de bal Mathijs Hardijk, die van dichtbij scoorde, 0-2. Bert van Hunenstijn zag dat het niet goed ging en greep na een half uur in. Daniël van Warven kwam in het veld voor Lars Dekker. Die aanvallende wissel zette vooralsnog geen zoden aan de dijk. Pas in de slotfase van de eerste helft was DVS dichtbij de aansluiting, toen Frank van der Burg uit een goede voorzet van Benjamin Roemeon in de 43e minuut zijn hoofd tegen de bal kreeg. De kopbal ging echter over. Direct hierop voorkwam Christiaan Hussen met het hoofd, dat Daniël Bouwman uit een voorzet van links bij de tweede paal met een kopbal voor zijn tweede treffer kon zorgen. Met een 0-2 achterstand bleef het een moeilijke opgave voor DVS, terwijl de tussenstanden in Katwijk aan Zee en Hendrik-Ido-Ambacht niet in het voordeel van de Ermeloërs werkten.

Groningers lopen na rust verder weg.
Aan de goede wil en de inzet lag het niet bij DVS, dat na de rust meer balbezit had. Met een doelpoging van Olivier Pilon uit een zeer moeilijke hoek na tien seconden en een schot van Benjamin Roemeon in de 48eminuut lukte het niet om de aansluiting te vinden. Toen Frank van der Burg drie minuten later de bal verkeerd raakte in een poging deze weg te werken ontstond er zelfs een goede kans voor de bezoekers. De volley van Hardijk ging echter naast. Direct hierna maakte Soufyan Moro plaats voor Berry Powel.

Even leefde er hoop in de Ermelose harten, toen SJC in Hendrik-Ido-Ambacht 1-1 maakte bij een voorsprong van Quick Boys tegen ONS. Daardoor zou de derde periode direct naar Katwijk gaan en konden de geelzwarten die van de kampioen overnemen. De hoop duurde echter enkele minuten, want ASWH liet het na de 2-1 niet meer lopen. De Ermeloërs drongen Jong FC Groningen bij tijd en wijle wel terug, maar de eerste langlopende aanval van de beloften leverde de 0-3 op, kort nadat Oskari Salinen in het veld gekomen was voor Haddad. Daniël Bouman schoot een assist vanaf links makkelijk binnen. Met nog een kwartier op de klok kreeg Dennis Hollart een publiekswissel en kwam Basil Camara erin. Bij de gasten wisselde Sam Crowther Daniël van Kaam af. Voor DVS was het leed echter nog niet geleden. Het alleszins houdbare schot van Jhurrey Margaritha stuitte net voor de doelman op en verdween in het Ermelose doel, 04. Zo had Paul Eppink zijn afscheid van DVS natuurlijk niet voorgesteld. Een halve omhaal van Margaritha werd nu wel door de sluitpost gekeerd.

De nederlaag was onafwendbaar, maar Berry Powel zorgde in ieder geval nog voor de eretreffer. De altijd goedlachse aanvaller behandelde een assist van Christaan van Hussen in de 84e minuut uitstekend en deponeerde het speeltuig in de verre hoek, 1-4. Toch zou de marge in de slotfase toch weer op vier bepaald worden, toen Sam Crowther zijn balcontact uit een corner tussen twee DVS’ers tot doelpunt promoveerde.
De 1-5 was daarmee het laatste wapenfeit in dit duel en daarna kon er afscheid genomen worden van de vertrekkende spelers; Giovanny Leibbrand, Dean Bredewolt (csv Apeldoorn), Yannick van Zwam, Jordy van Selm (SDC Putten), Dennis Hollart (stopt), Haico Epe (WHC), Paul Eppink (VVOG) en stafleden (Marchel Kamphuis en Bert van Hunenstijn als trainers van de A-selectie,  De bronzen, zilveren en gouden schoen voor het spelersklassement waren toen al uitgereikt aan respectievelijk Jorran van Santen, Dennis Hollart en Benjamin Roemeon. Vervolgens ontvingen Vincent Viester en Jack van Santen de Rinus Michels Award, overhandigd door convenantpartner Vitesse.

“Prachtig seizoen neer gezet”

De nabeschouwing van scheidend trainer Bert van Hunenstijn kon kort zijn kort na afloop van de wedstrijd voor DVS TV: ”We hadden een vreselijk beroerde start. Daar kom je normaal nog wel overheen, maar een cruciaal moment in de wedstrijd was, toen ‘Ollie’ alleen op de keeper afgaat en 1-1 moet maken. Dat gebeurde niet en dan wordt een wedstrijd anders. We maakten achterin onherkenbare fouten en ga je met 0-2 de rust in. Omdat we aanvallend wat moesten gaan doen, wisselden we al na een half uur. Je wilt winnen, dus haal je een verdedigende middenvelder eraf voor een aanvaller.

In de tweede helft zijn we goed gestart, gingen op jacht naar die 1-2, maar gingen we op een ongelofelijke manier die 0-3 in en was het klaar. Die 1-1 stand bij ASWH zie je wel, maar je bent toch vooral met je eigen wedstrijd bezig. Wat wel vervelend is voor een trainer, dat een team, dat het een heel jaar lang goed gebracht heeft, wegzakt. De vermoeidheid neemt toe; de spiertjes gaan blokkeren, want de jongens zijn teleurgesteld, dat ze het in die laatste wedstrijd niet hebben kunnen brengen. Dat vind ik vooral sneu voor de jongens zelf, want ze hebben een prachtig seizoen neergezet.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Paul Eppink, Frank van der Burg, Jorran van Santen, Dennis Hollart (75’ Basil Camara), Roald de Vries, Christiaan van Hussen, Lars Dekker (32’ Daniël van Warven), Coen Vloedgraven, Soufyan Moro (52’ Berry Powel), Benjamin Roemeon, Olivier Pilon.
Opstelling Jong FC Groningen: Pelle Boevink, Tim Riksman, Kellian van der Kaap (78’ Joris Reiziger), Luuk Wouters, Stuart Ritchie, Ayoub Haddad (63’ Oskari Salinen), Marijn Ploem, Daniel Bouman, Matthijs Hardijk, Daniël van Kaam (75’ Sam Crowther), Jhurrey Margaritha.

Scheidsrechter: Dhr. M. Vos uit Warnsveld

Scoreverloop: 4’ Daniel Bouman 0-1, 20’ Matthijs Hardijk 0-2, 65’ Daniel Bouman 0-3, 79’ Jhurrey Margaritha 0-4, 84’ Berry Powel 1-4, 87’ Sam Crowther 1-5.