DVS'33 Ermelo verspeelt dure punten in derby bij VVOG (wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo is er niet in geslaagd om op “De Strokel” de derby tegen VVOG in winst om te zetten. Bekijk de video. en de foto's gemaakt door Theo Aalten.

In de tweede helft lieten de geelzwarten zien over meer voetballend vermogen te beschikken, maar zij moesten al wel een achterstand wegwerken.

Op de gelijkmaker volgde een fase, waarin het voor de Harderwijkers buigen of barsten was, maar zij konden in de strijd tegen DVS een uiteindelijk punt koesteren. Op basis van de tweede helft verdienden de Ermeloërs meer, maar zij moesten het verlies van twee punten slikken. Dat kostte tevens de tweede plaats. DVS werd gepasseerd door ODIN’59. De achterstand op koploper Sparta Nijkerk liep wel terug tot tot zeven punten, maar het verschil in verliespunten bedraagt weer tien. De lijstaanvoerder was immers vrij in deze ronde.
Simon Ouaali voerde een wijziging door in de basis. Hij koos voor Christiaan van Hussen in plaats van Lars Dekker. Dat had vooral met fysieke kracht te maken, waar de oud-speler van IJsselmeervogels meer van heeft dan de jongeling uit de eigen school.

Weinig vuurwerk voor rust
Het meeste vuurwerk voor de rust kwam van buiten het veld, waar het verbod niet gold. De gastheren lieten het spel graag aan DVS, dat vooral veel geduld oefende. Achterin was het natuurlijk makkelijk rondspelen, maar het middenveld bereikte de voorste linie maar moeizaam. Christiaan van Hussen en Soufian Moro stonden ver van Coen Vloedgraven vandaan en VVOG kon zodoende de ballen op het middenveld makkelijk oppikken. Daardoor werd het ondanks meer balbezit van de Ermeloërs een open eerste helft. De thuisclub tekende in de 6e minuut voor eerste mogelijkheid met de rush van Rihairo Meulens. Doelman Daan Huiskamp lag goed in de weg. Aan de andere kant had Joshua Patrick graag een strafschop gezien na een liefdevolle omarming net binnen de ‘zestien’ bij zijn poging op vanuit de draai tot een schot te komen. Scheidsrechter Oosting vond het niet ernstig genoeg. In de 18e minuut kreeg dezelfde aanvaller de bal in het strafschopgebied aangespeeld na een goede interceptie van Benjamin Roemeon. Joshua Patrick schoot meteen, maar verdediger Finn Kluiver gooide zich voor het schot en voorkwam de openingstreffer voor de runner up. Perspectief lag er ook na het afslaan van een Harderwijkse hoekschop; de voorwaartsen van DVS probeerden dat ideaal uit te spelen, maar kwamen niet tot een schot. Het was een van de weinige keren voor de rust, dat het de frontlinie goed bediend werd. De eerste helft vorderde dus zonder veel vuurwerk voor beide doelen. Bij VVOG moest Thomas Vossebelt met groen bloed als geboren Harderwijker, telg van opa Egbert Vossebelt, die ooit in het eerste elftal van DVS speelde en een goede marathonschaatser was, en vader Bert, die in Ermelo de jeugdselecties doorliep, zich laten vervangen. Natuurlijk wilde juist hij deze derby spelen, maar toonde zich van begin af aan al niet fit. Na zijn derde blessurebehandeling moest hij zwaar tegen zijn zin in de 32e minuut het veld gedwongen verlaten. In zijn schaduw worstelde ook Roald de Vries met een blessure, maar hij moest nog even door. De organisatie in de Ermelose verdediging was even weg en de linksback had niet meer de kracht om te corrigeren, nadat Finn Kluiver de bal hoog in had gebracht. Rihairo Meulens profiteerde van de ontstane ruimte en kon aanleggen voor een schot. Zijn inzet in de 34e minuut was niet hard, maar wel geplaatst. Daan Huiskamp had geen reactie, 1-0. Vervolgens kwam Enrico Patrick de linksback vervangen. Frank van der Burg wisselde zodoende van flank; hij ging naar de linkerkant met nu Enrico Patrick op rechts. Het niveau van de voorzetten nam met zijn komst wel toe. De beste mogelijkheid voor de rust voor de bezoekers kwam echter uit een assist van Benjamin Roemeon. Daaruit schoot Soufian Moro over. Mike Ahrens claimde nog een penalty na een te zachte terugkopbal van Frank van der Burg. Het contact daarop ontstond, toen de oud-DVS’er voor de verdediger kruist en te gewillig naar het gras ging. Evenals bij Joshua Patrick geen overtreding volgens de leidsman uit Niekerk. De ruststand ging dus met een nipte voorsprong in voor de rodelantaarndrager.

DVS gedrevener na rust naar gelijkmaker
Na de rust speelden de geelzwarten veel feller, waardoor ook het middenveld weer in Ermelose handen kwam. De gelijkmaker in de 51e minuut bood nog volop tijd om ook de winst te zoeken. Toch ontging dat doelpunt de meeste toeschouwers. Enrico Patrick, goed vrijgespeeld aan de rechter zijlijn, legde de bal bij de tweede paal op het hoofd van Christiaan van Hussen. Doelman Paul Eppink leek de bal onder controle te hebben, maar had dat volgens de assistent-scheidsrechter pas, toen het speeltuig de doellijn al in zijn geheel gepasseerd was. Dat was niet het geval, toen de ex-goalie van DVS de rechterhand op de bal legde, maar mogelijk wel tijdens het contact met de linker elleboog. Vanuit menig positie was dit niet te constateren. Na de toegekende 1-1 na langdurig Harderwijkse protesten voerde DVS de druk op de veste van de groenwitten goed op en leek de winnende treffer een kwestie van tijd. Christiaan van Hussen maakte in de 62e minuut plaats voor Oktay Öztürk, die na zijn blessure nog op de bank begon. In de drie minuten daarop waren er drie mogelijkheden. Het schot van Soufian Moro werd een prooi van Paul Eppink, een kopbal van Benjamin Roemeon uit een voorzet van Enrico Patrick ging net voorlangs, maar de derde kans was de grootste. Na een goede combinatie met Benjamin Roemeon stond Olivier Pilon bijna op de doellijn. Er lag een klein gaatje, waarna de niet zelfzuchtige aanvaller koos voor een meest zekere oplossing. Daarbij kwam het niet tot een raak schot van dichtbij van Benjamin Roemeon. Zo’n grote kans zou DVS niet meer krijgen. Voor even kon VVOG het accent na de 70e minuut verleggen. De groenwitten kwamen er met dreiging uit, maar Jeremy Jonker kon zijn voet er nog tussen krijgen, voordat Rihairo vrij voor Daan Huiskamp kon komen. Vervolgens leek een terugkopbal binnen te gaan, maar bleef de schade beperkt tot een corner. Daaruit kopte Jan Jurrien Hop naast. De wil om te winnen was vervolgens bij de geelzwarten groter dan bij de thuisclub. Dat bleek ook wel bij het inbrengen van de balvaste aanvaller Rafael Uiterloo voor middenvelder Soufian Moro. Hij kon een indraaiende voorzet van Frank van der Burg in de 78e minuut net niet afronden; hij kwam centimeters tekort. De aanvallende wissel bood DVS nog drie schietkansen. Dat van Joshua Patrick in de 83e minuut op aangeven van Benjamin Roemeon ging echter hoog over, dat van Oktay Öztürk na een goede rush van Enrico Patrick en dito voorzet was al strakker, maar nog steeds buiten de palen en de lat. Zijn schot uit een afvallende bal na een goede aanval bezat onvoldoende kracht. Daartussendoor had Mike Ahrens het nog geprobeerd met een schot uit de draai, dat over ging.

Interim-coach Simon Ouaali kon na afloop ook niet gelukkig zijn met de 1-1: “We hebben twee punten verloren in een teleurstellende derby. We hadden een wijziging in vergelijking met vorige week. Ik verwachtte meer strijd en begon daarom met Christiaan voor Lars. Oktay begon op de bank, want hij kwam net terug van een blessure. Hij begreep dat ook wel. We speelden in een normaal systeem met twee controlerende middenvelders en Soufian wat dieper. Het voetbal was van onze kant niet om aan te zien. We waren veel te veel met ons zelf bezig. VVOG zakte in, dan moet je geduld hebben en in een veel hoger tempo de bal van de ene naar de andere kant verplaatsen, maar wij speelden in een te laag tempo. Het scoreverloop was niet in ons voordeel. Na die 1-0 zakten zij nog meer in. Zij maakten de wedstrijd dood door overtredingen en het vragen om blessurebehandelingen. Dat wij uiteindelijk niet gewonnen hebben kwam door het niet benutten van de kansen. In de tweede helft speelden in een hoger tempo we met een open rechterkant, waardoor Enrico kon opkomen. Ik heb het ook omgezet, omdat ‘Ollie’ voor de rust constant twee man bij zich had en zo meer steun kreeg. We konden in de tweede helft ook hoger druk zetten. Dat pakte wel goed uit. Uit die druk ontstond ook het doelpunt. Ik heb ook niet kunnen zien, of die bal over de doellijn was. We hebben daarna nog kansen gehad; Olivier had die bal er bij de paal gewoon in moeten punteren. Met de wissel van Rafael voor Soufian wilde ik nog meer pressing hebben. We staan na het gelijkspel, waar we horen te staan. Als je voor de titel mee wil doen, moet je ook dit soort wedstrijden winnen.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Frank van der Burg (83’ Rafael Uiterloo), Mark Bouwman, Jeremy Jonker, Roald de Vries (35’ Enrico Patrick), Soufian Moro (75’ Rafael Uiterloo), Coen Vloedgraven, Christiaan van Hussen (62’ Oktay Öztürk), Olivier Pilon, Joshua Patrick, Benjamin Roemeon.
Opstelling VVOG: Paul Eppink, Zakaria Fadili, Jan Jurrien Hop, Tim Muller, Fin Kluiver, Thomas Vossebelt (32’ Jeffrey Snijders), Caifano Latepereissa, Dean van Ooijen (90+2’ Mark Bottenheft), Mike Ahrens, Rihairo Meulens, Harrie Kersten.