DVS'33 Ermelo vervolgt Harry Hamstra Cup tegen IJsselmeervogels

DVS’33 Ermelo vervolgt de strijd om de Harry Hamstra Cup tegen IJsselmeervogels. Dat wordt dan wel een achterhoedegevecht, want de geelzwarten verloren hun eerste wedstrijd van organisator Sparta Nijkerk met 1-3.

De Tweededivisionist uit Spakenburg deed het wat dat betreft beter en won het duel van DOVO in een aantrekkelijke wedstrijd met 5-4, scoorde daarna vier strafschoppen en gaat zodoende aan de leiding met 12 punten. Sparta volgt met 10 punten. DOVO verzamelde er 9 en de Ermeloërs sluiten de rij met 5 punten.

De wedstrijd tussen DVS en de “Vogels” vormen het slotstuk van het toernooi en begint om 17:30 uur. Die wedstrijd wordt met de aftrap om 15:00 uur voorafgegaan door de ontmoeting tussen Sparta Nijkerk en DOVO; beide competitiegenoten van de geelzwarten. Beide wedstrijden worden gespeeld op sportpark De Ebbenhorst in Nijkerk. Wat de Spartanen en DOVO in hun eerdere wedstrijd al lieten zien, belooft dat een aantrekkelijke wedstrijd te worden. En dat een duel tussen DVS en IJsselmeervogels altijd een mooi affiche is, behoeft geen betoog. 
Waar de eerste twee wedstrijden van het toernooi gratis bezocht konden worden, bedraagt de entree op zaterdag 10 augustus 5 euro, waarvan een deel naar het goede doel zal gaan.

Oefenen met prestige en weerstand

Als DVS tegen streekgenoten als Sparta en IJsselmeervogels speelt, staat er altijd prestige op het spel. Toch moeten die wedstrijden toch vooral als veredeld oefenen gezien worden. Trainer Richard Plug heeft wel een duidelijk spelconcept voor ogen, maar experimenteert nog volop met de invulling van de posities, naast het feit, dat alle spelers speeltijd krijgen. Dat bleek ook in de eerste ontmoeting tegen de oranjehemden uit Nijkerk, die een hoog DVS-gehalte hebben. Mohammed Al Haydar, Frank Heus en Maurice de Ruiter droegen immers eerder al het geelzwarte shirt, terwijl Berry Powel ook al als invaller meespeelde met Sparta. Een wat onwennig DVS was zeker niet minder dan de Nijkerkers, maar liet zich wel twee keer verrassen. De 0-2 achterstand kwam men niet meer te boven, ondanks een sterkere veldbezetting in het laatste half uur. Het werd zelfs nog 0-3, voordat Olivier Pilon in eendrachtige samenwerking met Joshua Patrick de enige Ermelose treffer maakte. Het mocht duidelijk zijn; experimenteren ging voor prestige.

Dit is de tweede maal, dat DVS deelneemt aan dit toernooi van Sparta Nijkerk. In de jaren daarvoor schreven de geelzwarten het toernooi van SDC Putten op hun naam, maar was te weerstand eigenlijk te laag. Vandaar de overstap naar de Harry Hamstra Cup met hoger spelende deelnemers. Vorig seizoen troffen de Ermeloërs de twee Westmaat-bewoners. De eerste ronde tegen Spakenburg werd met 1-3 gewonnen en op de slotdag won IJsselmeervogels met 2-1 van DVS.

Harry Hamstra sr.

Als verdediger van Sparta Nijkerk genoot Harry Hamstra sr. al grote bekendheid en als voetballer droeg hij nooit een ander shirt dan het oranje van de Nijkerkers. In de trainersstaf verbond hij zich na Sparta ook nog aan Veensche Boys en Spakenburg om als technisch directeur terug te keren naar “De Ebbenhorst”. Zijn bekendheid betrof niet alleen het voetbal, maar ook zijn schrijverskwaliteiten. Harry Hamstra was tevens een zeer gewaardeerde columnist. In 2012 kreeg een slopende ziekte hem in de greep; daar overleed hij zo’n twee jaar geleden aan.

Sinds vorig seizoen draagt het prestigieuze toernooi van Sparta Nijkerk zijn naam, wat voorheen de Salentijn Cup heette. Een groot Spartaan wordt met de naamswijziging van het toernooi op gepaste wijze herdacht.

Zijn zoon Harry Hamstra jr. zal tijdens de slotdag zeker nog aandacht vragen voor een collecte voor de stichting Vrienden van Meander.