DVS'33 Ermelo verzuimt thuis te winnen van VVSB (wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo heeft tijdens de seizoenopening verzuimd om voor eigen publiek te winnen van VVSB.

De nummer twee van de Derde Divisie Zondag in het vorige seizoen voetbalde wel degelijk goed, maar de geelzwarten hadden grotendeels het overwicht en creëerden beduidend meer kansen; zowel voor als na de rust

De Ermeloërs moesten na een kwartier echter een achterstand wegwerken en kwamen uiteindelijk niet verder dan de gelijkmaker. Daar mochten de bezoekers het meest gelukkig mee zijn.

Gaston Salasiwa, Lars Huber, Frank Olijve en Joram Bakker waren niet inzetbaar. Rick van Nuenen was de eerste keus voor een plaats onder de lat. Nicky van Hilten stond op de voor hem zo vertrouwde plek rechts achter, terwijl Sem de Wit en Marciano van Leijenhorst het hart van de Ermelose defensie vormden. Tarik Evre vulde de linksbackpositie aan. Maarten van Dijk, Hilal Ben Moussa en Stef Nijland bezetten het middenveld, terwijl Jorick Priem, Sam Crowther en Benjamin Roemeon de frontlinie vormden.

DVS met achterstand de rust in
Beide ploegen toonden in de beginfase aanvallende bedoelingen, maar gaandeweg was de thuisclub het meest bepalen. Dat leidde al in de 3e minuut tot de eerste grote kans voor DVS. Uit de voorzet vanaf rechts bracht de kopbal van Stef Nijland het speeltuig bij Sam Crowther, die het probeerde met een omhaal. Die ging via de hand van doelman Ruben Valk via de lat over. Een minuut later moest Rik van Nuenen handelend optreden op een als voorzet bedoelde bal. Die tikte hij net over de doellat. In de 10e minuut stak Stef Nijland op rechts de beweeglijke Sam Crowther goed weg, maar bij de achterlijn zag hij geen mogelijk tot een voorzet en besloot tot een schot in de korte hoek. Dat werd gestopt door de Noodwijkerhoutse sluitpost. Wat dat betreft deed VVSB het in de 20e minuut beter. De opgekomen linksback Tim de Rijk had de keuze tussen een scherpe voorzet en iets terugleggen op Ian van Otterlo. Die was weggelopen van zijn opponent en kon vrij de 0-1 binnenschuiven. Een tegenvaller voor het betere DVS.

Ook daarna bleven de geelzwarten kansen krijgen. Het viel in de wedstrijd op, dat Sam Crowther vaak aan de zijkant opdook, maar dat was ook de opzet. Daardoor zou er ruimte moeten komen voor Benjamin Roemeon en die kwam er ook in de 20e minuut. Na een listig passje van Stef Nijland kwam hij vrij voor Ruben Valk. Zijn schot was echter niet venijnig genoeg en kon gekeerd worden door de goalie, maar hij kreeg een herkansing. De rebound ging echter over. Dit waren echt ballen, die erin moeten. Twee minuten later bediende Stef Nijland hem weer met een hakballetje. Zijn voorzet ging net aan Sam Crowther voorbij. Na eenhalf uur voetbal combineerde DVS door de verdediging van Sint Bavo, maar was de assist net te hard voor Nicky van Hilten om de bal langs of over de uitgekomen keeper te krijgen. Na een mislukt hakje van Stef Nijland kreeg VVSB de tweede kans van de wedstrijd. Jesse van Nieuwkerk schoof de bal achter de Ermelose verdediging, waar Hilal Ben Moussa allereerst de snelheid uit de voorzet haalde en Tarik Evre met een sliding voorkwam, dat Mounir Mounji doeltreffend kon uithalen. De laatste goede aanval voor rust was ook voor de gasten, maar Nicky van Hilten voorkwam, dat de voorzet van Mounji zijn ploeggenoot Ian van Otterlo bereikte. Zo was het halverwege 0-1.

DVS na rust op zoek naar winst
Maarten van Dijk en Jorick Priem bleven in de rust in de kleedkamer achter voor Adriaan Kruisheer en Jarno Westerman. DVS ging direct op zoek naar de gelijkmaker. De voorzet van Sam Crowther vanaf links was uitstekend, maar Jarno Westerman, die ook nog eens op de keeper stuitte, stond buitenspel. In de 52e minuut legde Nicky van Hilten de bal breed op de mee opgekomen Adriaan Kruisheer, die na zijn goede loopactie de ‘zestien’ inging. Daar ging hij over het voetje van Victor van der Linde, waarna scheidsrechter Kieft gedecideerd naar de stip wees. Sam Crowther voltrok het vonnis. Doelman Ruben Valk koos een hoek en was vervolgens kansloos, 1-1.

Twee minuten na de gelijkmaker leek ook de Ermelose voorsprong eraan te komen, toen Nicky van Hilten de balperfect op de stropdas van Adriaan Kruisheer neerlegde. Zijn aanname was goed, maar een verdediger werkte het leer weg, voordat de invaller kon uithalen. Na een uur voetbal lanceerde Stef Nijland met zijn pass Sam Crowther, maar die had niet de snelheid om los te komen van zijn tegenstander. Pas halverwege de tweede helft hadden de paasgelen, nu in het paarswit een combinatie met perspectief, maar plukte Hilal Ben Moussa de bal van de voet van Ian van Otterlo. Het zou in het restant van de reguliere speeltijd het enige gevaar van de bezoekers zijn. DVS zou nog wel voor gevaar zorgen. De voorzet van Benjamin Roemeon in de 72e minuut ging echter net aan Sam Crowther voorbij. Intussen slopen bij beide ploegen de krachten weg, waardoor er meer ruimtes tussen de linies ontstond. Een kwartier voor tijd moest Tarik Evre zich vanwege een blessure laten vervangen. Joël Kramer was zijn vervanger. Patrick Loenen gebruikte het wisselmoment tevens om Lars van Wetering als verse kracht in te brengen voor Sam Crowther. Daarvoor had Wilfred van Leeuwen de behendige Mounji al naar de kant gehaald voor de robuustere Gyliano van Velzen. Ook nu nog bleven de mogelijkheden voor de thuisclub.

Zo bereikte Stef van Nijland in de 75e minuut Jarno Westerman, die in een keer uithaalde met zijn zwakke been. Doelman Ruben Valk kon de bal net bij de paal uit het doel houden. Drie minuten later kon Lars Rauws de voorzet van Jarno Westerman net onderscheppen, voordat die Lars van Wetering bereikte. Die kreeg in de 81e minuut een enorme schotkans, nadat Benjamin Roemeon de bal breed legde na een uitstekende pass van Stef Nijland. Hij nam de bal hard op de slof, maar schoot recht op de keeper af. Dat was ook de laatste kans van DVS. Bij de Noordwijkerhouters maakte Ian van Otterlo plaats voor Guus Verver. Nog net in de reguliere speeltijd kwam VVSB er nog dreigend uit met een voorzet van Jesse van Nieuwkerk. Net buiten bereik van invaller Verver. Het overigens sportieve duel eindigde in de 2e minuut van de extra tijd nog in een opstootje. Daarbij liepen Nicky van Hilten en Hilal Ben Moussa bij DVS en Victor van der Linde en Lars Rauws nog tegen geel aan. Het laatste fluitsignaal klonk na de voorzet vanaf links van Joël Kramer.

“Wat kan ik ze verwijten?”
“Ik kan mijn ploeg niets verwijten”, stelde eerstejaars DVS-trainer Patrick Loenen na afloop voor DVS-TV aan: “Zij speelden achterin met drie man en dekten heel snel door. Daar hadden wij al rekening mee gehouden. Daardoor zochten zij eerder diepte, dan we normaal willen. We hadden misschien meer kunnen voetballen, maar anderzijds leverde dat directe ook gevaar op. We creëerden nog zoveel mogelijkheden. We gaven behalve bij die goal eigenlijk niks weg. Ook niet in de tweede helft. Misschien zag het er voor de neutrale toeschouwer iets anders uit, maar het doel van voetbal is niets weg te geven en zelf wat creëren. En het waren geen kleine kansen, die we creëerden. Die kansen kregen we al bij 0-0 en als je voorkomt, moeten zij risico gaan nemen. Uiteindelijk moet dat balletje in dat netje en we hebben daarvoor de uitgelezen mogelijkheden gehad. Ik kan mijn ploeg ook niets verwijten; al de hele voorbereiding niet. We doen er echt alles aan. Soms gaan dingen net iets anders dan afgesproken. Is dat dan onwil, is dat focus, dingen niet herkennen? Daar komt ook die goal uit. We sloten de eerste helft niet snel genoeg terug, waardoor we de tweede bal niet hadden. Zo ook bij die goal. Als het 4-1 voor ons wordt, is dat een normale uitslag, zonder dat het een grootse wedstrijd was. We verliezen vandaag gewoon twee punten. Scoren in de 70e minuut, wanneer je niet meer fit bent, kan je niet trainen.”

Desgevraagd voegde na DVS-TV hij zijn opstelling nog toe: “Zij speelden met drie man achterin en wij hielden Stef aan de zijkant. Als zij dan doordekken, zou er ruimte komen voor onze lopende speler, Benjamin. Dan zag je ook, dat het dreigend werd. Maar zij kregen een half moment en legden ‘m erin; wij kregen er zeven acht, maar maakten ‘m uit een penalty. Adriaan zegt, dat er ook contact was. Het kostte ook heel veel kracht om naar die 1-1 toe te werken en we hebben daarna nog kansen gekregen. Ik wisselde in de rust twee man. Ik vond niet dat Maarten en Jorick slecht speelden, maar ik dacht met Adriaan en Jarno makkelijker te kunnen doorvoetballen. We stonden immers met 0-1 achter en Adriaan is aan de bal een betere speler. En Jorick, dat zat er vandaag niet in. We kregen steeds moeilijker druk op hun. Daarom wisselde ik ook Sam voor Lars. We verloren te veel de bal, waardoor zij nog gevaarlijk konden worden en een frisse jongen kon nog makkelijker een tegenstander aflopen. En hij heeft ook nog een goede kans gehad. Dat Sam (voor de wissel) veel aan de buitenkant kwam te lopen, was ook opzet. Dan trok hij een centrale verdediger mee en kon Benjamin doorlopen. Daar kwamen ook nog grote kansen uit. Ik vind, dat we twee punten verloren hebben.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Rik van Nuenen, Nicky van Hilten, Sem de Wit, Marciano van Leijenhorst, Tarik Evre (74’ Joël Kramer), Maarten van Dijk (46’ Adriaan Kruisheer), Hilal Ben Moussa, Stef Nijland, Jorick Priem (46’ Jarno Westerman), Sam Crowther (74’ Lars van Wetering), Benjamin Roemeon.

Opstelling VVSB: Ruben Valk, Thomas Schaap, Lars Rauws, Tim de Rijk, Richelo Feconda, Victor van der Linde, Ricardo Kuyvenhoven, Ian van Otterlo 83’ Guus Verver), Jermano Lo-Fo-Sang, Mounir Mounji (70’ Gyliano van Velzen), Jesse van NIeuwkerk.

Scheidsrechter: dhr. M. Kieft uit Utrecht
Scoreverloop: 15’ Ian van Otterlo, 53’ Sam Crowther 1-1 (pen.