DVS’33 Ermelo weer in slotfase langs Stedeco (wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo heeft zich in de slotfase van de uitwedstrijd tegen SteDoCo weer naar winst gespeeld. In de thuiswedstrijd gebeurde dat nog in de extra tijd, maar in Hoornaar werd in de laatste vijf minuten drie keer gescoord.

Genoeg voor een Ermelose zege. Toch leek het er alleszins op, dat de twee ploegen het wederzijds respect voor elkaar, dat in de eerste ontmoeting op De Veluwe ontstond, meegenomen hadden naar het duel aan “De Groeneweg”.

Er zat niet veel risico in de wedstrijd, waardoor het evenals in Ermelo op een 0-0 leek af te stevenen. Toen bracht een gelukkige koerswijziging van de bal de overwinning bij de geelzwarten. Nu scoorde DVS in de slotfase twee keer kort achter elkaar en was de Hoornaarse tegentreffer daarna onvoldoende om nog een punt aan de wedstrijd over te houden.

Was het alleen het wederzijds respect voor elkaar of speelden de laatste resultaten van beide ploegen nog een rol? De Ermeloërs waren de derde periode nog begonnen met een knappe overwinning bij Hoek, maar leverden daarna tweemaal twee punten in. SteDoCo kende een mindere fase met vier nederlagen in zes speelronde na de fraaie winst op koploper Noordwijk. Na nog een gelijkspel tegen VVOG was die ene zege dan nog tegen degradatiekandidaat Achilles’29. Trainer Gijs Zwaan zag weer wat gewaardeerde krachten terugkeren. Zo waren Pollemans en Pereira weer van de partij. Bert van Hunenstijn verraste in zijn opstelling met een basisplek voor Julian de Ruiter, waardoor Daniël van Warven weer naar de bank verwezen werd. Ook Lars Dekker bleef buiten de ploeg, waarvoor Soufyan Moro weer in de basis verscheen.

Logische 0-0 bij rust
De opening van de wedstrijd was voor de thuisclub, zonder dat er kansen gecreëerd werden. Ook daarna was SteDoCo balvaster dan de Ermeloërs, maar van beide kanten was het niet echt overtuigend. Aan inzet ontbrak het niet bij beide ploegen. De Ermelose aanhang, die toch weer zo’n beetje de helft van het aantal toeschouwers vormde, morde. Bij SteDoCo was wat meer lijn in het spel te ontdekken dan bij de gasten. Met name de twee voorwaartsen van DVS werden niet bereikt. Toch was de beste kans in die eerste helft voor DVS na een eerdere kopbal van Vincent Verheul in de 17e minuut. Na de eerste goedlopende aanval verlengde Christiaan van Hussen de inspeelpass van Oktay Öztürk op Olivier Pilon, maar de topscorer van de Derde Divisie schoot naast.

Direct hierop kwam doelman Paul Eppink oog in oog te staan met Benjamin Wanrooij, maar die kon het leer nooit meer op het Ermelose doel krijgen. Veel kansen bood de eerste helft ook niet. Nadat SteDoCo minder hoog druk ging zetten had DVS wel meer balbezit. Beide clubs roken nog aan een openingstreffer. Roald de Vries moest een corner weggeven aan Medhanie Redie Habtemarariam. Daaruit ging de hakbal van Bryan Jongeneel over. In de voorlaatste minuut voor rust leverde de interceptie van Oktay Öztürk een goede schietkans op voor Soufyan Moro, maar zijn inzet ging over. Een logische 0-0 stand halverwege dus, die goed paste bij het spelbeeld.

Onderscheid pas in slotfase tweede helft.
Wellicht was het schot van Oktay Öztürk direct na de hervatting een voorteken van de Ermelose dadendrang, maar de wedstrijd verliep toch lange tijd nog zoals voor de thee. De eerste dreiging voor het doel van Paul Eppink deed zich voor in de 52e minuut, nadat Jesse Wielinga over Frank van der Burg heenging en Benjamin van Wanrooij vond voor een schot. Dat eindigde in de handen van Paul Eppink. DVS tekende pas in de 64e minuut voor de eerstvolgende doelpoging, toen Roald de Vries Oktay Öztürk inspeelde.

In goede scoringspositie schoot de middenvelder echter over. Direct hierna maakte Julian de Ruiter plaats voor Berry Powel. In de 68e minuut beproefde Soufyan Moro doelman Mark Smith met een uitekend genomen vrije trap. Via de vingertoppen van de doelman werd de inzet tot hoekschop verwerkt. Hoewel de tweede helft nog niet overliep van kansen, bood de rush van Habtemariam perspectief voor de thuisclub. Na zijn pass kreeg Guytano dos Santos een goede schietkans, maar hij schoot voorlangs. Nadat een geblesseerde Christiaan van Hussen in de 74e minuut het veld al had moeten verlaten voor Lars Dekker, pleegde Bert van Hunenstijn voor de laatste tien minuten zijn laatste wissel. Soufyan Moro, niet geheel fit meer, maakte plaats voor Daniël van Warven.

De combinaties waren nu ook meer in de frontlinie te zien. De invaller kwam direct al centimeters te kort om te kunnen afronden, nadat Berry Powel het leer na een combinatie met Olivier Pilon voorgebracht had. Het wedstrijdbeeld, dat lang wees op een 0-0 gelijkspel, kantelde nu toch in het voordeel van DVS. Wel wilde alles en iedereen, die het roodzwart van de thuisclub liefhad de bal op de stip hebben na een corner in de 84e minuut. Arbiter Prooi gebaarde echter, dat de bal bij Frank van der Burg op de borst kwam. De waarheid was, dat de bal opstuitte tegen de arm van de verdediger en er van opzet geen sprake kon zijn. In plaats van een gewenste strafschop verplaatste het spel zich naar de andere kant en in het vervolg voetbalde DVS zich naar een 0-1 voorsprong. Daniël van Warven bracht de bal voor, waar Roald de Vries die tussen meerdere verdedigers door in de uiterste rechterhoek deponeerde. Dubbele teleurstelling dus bij de gastheren, die meteen ook op een 0-2 achterstand werden gezet. Bij een een goedlopende aanval over links bezorgde Olivier Pilon de bal bij Berry Powel, die beheerst, maar met succes de vrije, verre rechterhoek vond. Toch konden de Ermeloërs de wedstrijd niet rustig uitspelen, omdat Bryan Jongeneel in de voorlaatste minuut een vrije trap nam, die in de Ermelose muur al dan niet van richting werd veranderd, waardoor Paul Eppink kansloos was. De thuisclub wilde nog wel meer, maar een scenario als tegen VVOG, waarin Schröder fraai de gelijkmaker in schoot, zat er niet meer in.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Paul Eppink, Frank van der Burg, Jorran van Santen, Dennis Hollart, Roald de Vries, Oktay Öztürk, Coen Vloedgraven, Soufyan Moro (80’ Daniël van Warven), Christiaan van Hussen (74’ Lars Dekker), Julian de Ruiter (65’ Berry Powel), Olivier Pilon.

Opstelling SteDoCo: Medhanie Redie Habtemariam, Marlon Pereira, Wesley Pollemans, Bryan Jongeneel, Benjamin van Wanrooij, Hayri Pinarci, Vincent Verheul, Jesse Wielinga, Joran Schröder, Guytano dos Santos.

Scheidsrechter: dhr. C. Prooi uit Hellevoetsluis

Scoreverloop: 85’ Roald de Vries 0-1, 87’ Berry Powel 0-2, 90’ Bryan Jongeneel 1-2