DVS'33 Ermelo weer naar marge van vijf tegen Achilles'29

Evenals in de thuiswedstrijd tegen Achilles’29 won DVS’33 Ermelo met een marge van vijf. Aan het technische vernuft lag het niet bij de Groesbekers, maar positioneel waren de geelzwarten zo veel beter dan de topclub van weleer.

Halverwege de wedstrijd, die begon in de schemer van het fraaie landschap rond het grensdorp was de voorsprong al drie goals. Ondanks het late aanvangstijdstip en de afstand kwam het merendeel van de 300 toeschouwers weer uit Ermelo (en dat was niet voor het eerst dit seizoen).

Waar Arno Arts van Achilles’29 geen gebruik kon maken van zijn topscorer Kevin Smith, kon Bert van Hunenstijn geen beroep doen op zijn aanvallende middenvelder Soufyan Moro, Hij was geschorst door de twee gele kaarten in de vorige wedstrijd tegen Noordwijk. Daardoor kon Lars Dekker zijn plaats innemen. Verder waren er geen wijzigingen in de basis in vergelijking met de wedstrijden hiervoor.

DVS riant de rust in
De Groesbekers lieten in de wedstrijd wel zien over de nodige technische bagage te beschikken, maar dat was bij verre niet voldoende om zich de geelzwarten van het lijf te houden. Gedragen door een vroege voorsprong liep DVS weg van de gevallen betaaldvoetbalorganisatie. In de 7e minuut leek de bal verloren na de pass van Coen Vloedgraven voor Benjamin Roemeon, maar de ijverige aanvaller heroverde het speeltuig en slalomde tussen drie tegenstanders in naar een nog altijd lastige positie om te schieten.

Hij drukte precies op tijd af om doelman Mike Hauptmeijer (voorheen PEC Zwolle) in de verre hoek kansloos te laten, 0-1. De thuisclub wilde zich nog niet verslagen weten en kende juist hierna de beste fase van de wedstrijd. De Ermeloërs werden wat meer teruggedrongen in het eigen strafschopgebied en rond de 15e minuut was er ook nog de mogelijkheid om langszij te komen. Allereerst kwam Kadir Usta tot een goed schot, dat door Paul Epping gestopt werd en kort hierop trof Lucas Matthew Rapaso vanaf rechts de lat. Balaannames, passing, en dergelijke zag er nog wel goed uit bij de zwartwitten, maar er zat te weinig beweging in de ploeg van Arno Arts. Alle goede bedoelingen leidden nergens naartoe. DVS liet in de 17e minuut nog maar eens zien, waar het wel om ging. Olivier Pilon verlengde een pass van Jorran van Santen en stuurde Benjamin Roemeon op rechts weg.

Doelman Hauptmeijer kon met de voet de schade nog beperkten tot een hoekschop. Daaruit kopte Oktay Öztürk richting rechterbovenhoek, maar Kerem Cifci redde op de doellijn. Tot ongenoegen van Bert van Hunenstijn paste de leidsman onvoldoende de voordeelregel toe, maar reclameren had weinig zin. De verkregen vrije trappen leverden weinig op. In de 26e minuut vergrootte DVS de voorsprong. Benjamin Roemeon legde terug op Oktay Öztürk, toch niet de meest technische speler bij de geelzwarten, toonde wel functionele techniek door verdediger Bart van Dongen door de stokken te spelen en dat met de juiste snelheid, waardoor Olivier Pilon vrij voor het Groesbeekse doel kwam te staan.

Hij wist daar wel raad mee en prikte de bal in de hoek, 0-2. De koers leek na ruim een half uur definitief gelopen na een heerlijke balbehandeling van Dennis Hollart en dito pass op Olivier Pilon, die de Groesbeekse sluitpost met een schuiver voor de derde keer versloeg. DVS toonde zich dus hoogst efficiënt, 0-3. Scheidsrechter Sahiner kende in de 33e minuut wel voordeel toe aan Achilles’29, nadat Dennis Hollart zich vergiste in het druk zetten door Raposo en Usta en kon niet corrigeren met zijn overtreding. Paul Eppink kon half redden, maar in de rebound plaatste Thomas Lonink het leer net buiten bereik van Roald de Vries in de linkerhoek, 1-3. Daarmee kwam de degradatiekandidaat niet terug in de wedstrijd en op slag van rust ging DVS toch nog met een marge van drie de kleedkamer in. Olivier Pilon kopte een uittrap van Paul Eppink door, waarna Benjamin Roemeon opnieuw oog in oog met doelman Hauptmeijer te staan. Opnieuw had hij geen antwoord op het geplaatste schot, 1-4.

DVS na rust weer naar marge van vijf
De riante voorsprong kwam na de rust nooit meer in gevaar. Er deden zich weliswaar minder kansen voor, maar de voorsprong werd wel uitgebreid. Dat Benjamin Roemeon na de 48e minuut nog op het veld stond, was een gelukje. Boris Rasevic raakte de rappe aanvaller met zijn knie laag in de rug. Hij kon na de blessurebehandeling echter verder spelen. De arbiter was dat ontgaan en kende dus ook geen vrije trap toe. Uit een goedlopende aanval over links stuurde Coen Vloedgraven Benjamin Roemeon de diepte en en nu leek doelman Hauptmeijer wel in de weg te liggen. Half, want in de rebound schoot de aanvaller alsnog raak. Zijn derde betekende de 1-5 voor DVS.

Direct hierna werd Lars Dekker gewisseld voor Berry Powel. De kans direct hierop was echter voor Olivier Pilon, die van dichtbij de voorzet van Benjamin Roemeon wilde binnenschieten. Hij raakte de bal helaas niet vol. Ook Oktay Öztürk maakte voor het laatste kwartier plaats voor Jordy van Selm. De middenvelder begreep de wissel niet; hij speelde immers een goede partij, maar de jonge DVS’er werd simpelweg speeltijd gegund. In de 83e minuut bepaalde Benjamin Roemeon de eindstand op 1-6, toen hij uit een prachtige voorzet vanaf links van Roald de Vries via de onderkant van de lat doel trof, 1-6. Dat het daarbij bleef, kwam doordat de lat de Groesbeekse goalie in de slotminuut bijstond. Uit de voorzet van weer Roald de Vries trof Berry Powel het aluminium. Toch weer een marge van vijf tegen de gevallen held.

Opstelling Achilles’29: Mike Hauptmeijer, Kerem Cifci, Boris Rasevic, Julien Clout, Bram van Dongen, Yunus Efe, Thomas Loning, Joey Dekkers, Kadir Usta, Lucas Matthew Raposo, Desire Ruhindwa.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Paul Eppink, Frank van der Burg, Jorran van Santen, Dennis Hollart, Roald de Vries, Oktay Öztürk (74’ Jordy van Selm), Christiaan van Hussen, Coen Vloedgraven, Lars Dekker (66’ Berry Powel), Benjamin Roemeon, Olivier Pilon (83’ Julian de Ruiter).

Scheidsrechter: Dhr. B. Sahiner uit Oss

Scoreverloop: 7’ Benjamin Roemeon 0-1, 26’ Olivier Pilon 0-2 32’ Olivier Pilon 0-3, 33’ Thomas Loning 1-3, 45’ Benjamin Roemeon 1-4, 65’ Benjamin Roemeon 1-5, 83’ Benjamin Roemeon 1-6.