DVS'33 Ermelo weer ruim langs Eemdijk (wedstrijdverslag)

Een 9-0 overwinning, zoals in de eerste ontmoeting met de “Diekers”, zou het volgens DVS-trainer Bert van Hunenstijn niet worden en interim-trainer Ruud van der Geest van Eemdijk hoopte, dat zijn ploeg net als in de vorige wedstrijd tegen koploper Noordwijk lang in de wedstrijd zou blijven.

DVS Ermelo had de degradatiekandidaat al snel op de knieën en halverwege lagen de geelzwarten weer op koers voor een monsterzege

Na de rust werd er echter nog maar eenmaal gescoord door de Ermeloërs, maar wel heel fraai, en de debutant kon daar in de hele wedstrijd niets tegenoverstellen.

Eemdijk had op “De Vinken” nog het excuus, dat het zwaargehavend was en ook geen bank had om de veldbezetting nog te verbeteren. Nu waren de sterkhouders wel aanwezig, maar ook met die spelers waren de “Groenen” niet in staat om de revanchegedachten bij de DVS’ers na de grote nederlaag in Groningen te stoppen. Naast het ontbreken van de centrale verdedigers Basil Camara en Joran van Santen, waren in dit duel ook Oktay Öztürk en Olivier Pilon afwezig; de eerste vanwege een schorsing naar aanleiding van zijn twee gele kaarten in Groningen en de topscorer van de Derde Divisie door een blessure. Daniël van Warven en Soufyan Moro begonnen zodoende in de basis.
De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte vanwege het overlijden van Gert Nijeboer. Het gewaardeerde DVS-lid was een van de mensen, die de supportersvereniging Geel-Zwart nieuw leven inblies endaar ook erelid van was.

DVS riant de rust in

DVS ging de rust in met een riante voorsprong de rust in, hoewel de “Diekers” dapper openden met aanvallende bedoelingen. Dat leverde zelfs in de 3e minuut twee voorzichtige doelpogingen op. Uit de eerste ontstond de hoekschop, waaruit Klaas de Graaf niet hard genoeg inkopte en Paul Eppink simpel kon redden. Het was zijn enige noodzakelijke handeling tot de slotminuut in het eerste bedrijf. Zonder nog tot groots voetbal te komen zouden de geelzwarten makkelijk tot een overwicht komen.

De eerst echte goede en langdurige combinatie bracht ook de 1-0 op het scorebord. In de 8e minuut speelde Daniël van Warven het ruilobject voor Maurice de Ruiter, Soufyan Moro aan, die met succes zijn slof onder de bal zette. Of doelman Gerben Jan Ruizendaal de bal tijdig zag aankomen, was wellicht de vraag en zo ja, dacht hij mogelijk, dat die over zou gaan. De bal viel echter prachtig net onder de lat. De illusie om lang in de wedstrijd te blijven vervloog dus al snel. De openingstreffer kreeg zeven minuten later al een even mooie opvolger, toen Dennis Hollart de bal vanaf het middenveld de Bunschoter ‘zestien’ in schoot. Wouter Bout kon niet ver genoeg wegkoppen, waarna Berry Powel de afvallende oppikte. Hij had toen al gezien, dat Eemdijker keeper te ver voor zijn goal stond, omspeelde Klaas de Graaf en deponeerde het leer met een prachtige boog ver in de linkerhoek.

De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld. Het tempo in de wedstrijd was wellicht wat te laag om het verschil in kwaliteit tussen de twee ploegen verder in een score uit te drukken. De 3-0 viel halverwege de eerste helft, toen Soufyan Moro met zijn voorzet Daniël van Warven vond. Die zette in een keer zijn schoen ertegenaan en versloeg doelman Ruizendaal voor de derde keer. Het overwicht bleef voor DVS en in de 33e minuut deed de uitgelezen mogelijkheid zich voor om de stand verder op te krikken. Christiaan van Hussen werd de beruchte lijnen onderuitgehaald en belastte zichzelf met de strafschop. Die schoot hij makkelijk houdbaar op de goalie in en kreeg Daniël van Warven nog de kans in de rebound.

Hij koos onvoldoende voor de hoek en trof opnieuw de doelman. Het bleef dus nog bij 3-0 en bij die stand kwam kwam Eemdijk met een goede combinatie nog dicht bij het Ermelose doel. Paul Eppink hoefde niet in actie te komen, want onder leiding van Dennis Hollart verdedigde DVS makkelijk uit. De score werd voor rust toch nog op 4-0 gebracht. Soufyan Moro had na zijn rush over rechts de mogelijkheid om af te leggen op Powel of zelf te schieten. Doelman Ruizendaal moest rekening houden met beide en werd verslagen door een schuiver in de verre hoek van Moro. Dat het ook bij die stand bleef halverwege, kwam doordat Sjohn van Gulik in de slotminuut in kansrijke positie recht op doelman Paul Eppink schoot.

Na rust nog één treffer

Coen Vloedgraven bleef in de rust in de kleedkamer achter en zijn plaats werd ingenomen door Lars Dekker. Ook nu bleef DVS de betere ploeg. Eemdijk probeerde nog wel wat in de tweede helft, zoals het schot van afstand van de nieuwe kracht Rafik El Hamdi, maar dat ging naast. Eén van de sterkhouders, Jasper Bolland werd in de 63e minuut gewisseld voor de snelle Syrano Morrison. Het zette vooralsnog geen zoden aan de dijk voor de groenwitten. Anderzijds creëerde DVS ook weinig kansen tot Moro halverwege de twee helft een bal handig liet lopen en Daniël van Warven kon schieten.

Het schot draaide naast het doel. Bij DVS verliet Christiaan van Hussen in de 69e minuut geblesseerd het veld en Julian de Ruiter kwam er voor hem in, bij de tegenpartij gevolgd door het inbrengen Klaas Bout voor Renco van Eeken. Waar Soufyan Moro in een op snelheid uitgevoerde aanval een minuut eerder nog naast schoot, tekende hij in de 73e minuut fraai voor de 5-0. Berry Powel leegde het leer met de juiste snelheid terug, waarna de nieuweling in het geelzwart strak in de rechterbovenhoek binnenschoot. Bij die 5-0 bleef het, mede doordat een kopbal van Berry Powel uit een hoekschop in de 80e minuut net naast ging en Paul Eppink twee minuten later aan de andere kant zijn enige serieuze redding verrichtte.

De doelman kwam goed zijn goal uit, toen Syrano Morrison laag inschoot. Dat smoorde onder het lichaam van de Ermelose sluitpost. Soufyan Moro kreeg als ‘Man of the Match’ zijn publiekswissel, waardoor Jordy van Selm nog kon opdraven. De laatste mooie combinatie van de wedstrijd in de 85e minuut werd besloten met een schot van Roald de Vries in het zijnet. Het slotakkoord was Benjamin Roemeon; zijn schot in de laatste minuut eindigde in de handen van doelman Gerben Jan Ruizendaal.

Opstelling DVS’33: Paul Eppink, Frank van der Burg, Mark Bouwman, Dennis Hollart, Roald de Vries, Soufyan Moro (84’ Jordy van Selm), Coen Vloedgraven (46’ Lars Dekker), Christiaan van Hussen (69’ Julian de Ruiter), Benjamin Roemeon, Berry Powel, Daniël van Warven.
Opstelling vv Eemdijk: Gerben Jan Ruizendaal, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Wouter Bout, Klaas de Graaf, David van de Groep, Sjohn van Gulik, Rafik El Hamdi (76’ Zakaria el Bennay), Renco van Eeken (70’ Klaas Bout), Jasper Bolland (63’ Syrano Morrison), Yannick Bouw.

Scheidsrechter S. Veekamp uit Enschede

Scoreverloop: 8’ Soufyan Moro 1-0, 13’  Berry Powel 2-0, 22’ Daniël van Warven 3-0, 43’ Soufyan Moro 4-0, 73’ Soufyan Moro 5-0.