DVS’33 Ermelo wint tijdens trainingskamp van Wooter Academy

DVS’33 Ermelo heeft de oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Heemskerk gewonnen van Wooter Academy. De wedstrijd werd gespeeld in het stadion van Telstar in Velsen-Zuid.

Oorspronkelijk zouden de geelzwarten oefenen tegen VVSB, maar de competitiegenoot zegde kort voor tijd af, zodat Floor Grootenboer op korte termijn op zoek moest naar een andere sparringpartner.

De nijvere wedstrijdsecretaris van de selectie vond al snel een nieuwe tegenstander in Wooter Academy en de voetbalopleiding oud-Ajacied Nordin Wooter vormde een verrassend leuke opponent. De Academie leverde afgelopen seizoen in de winterstop een aantal spelers aan FC Lienden in een vergeefse poging om aan degradatie uit de Tweede Divisie te ontsnappen.

Hoewel met weinig wedstrijdritme waren de talenten vooral in de eerste helft een sterke tegenstander. Juist in dat deel van de wedstrijd bracht Richard Plug op papier een sterkere ploeg in het veld dan na de rust. Jorran van Santen trad na zijn blessure na de thee aan. Coen Vloedgraven, in het eerste oefenduel tegen OFC nog geblesseerd afgehaakt, stond wel aan de aftrap. Alle drie de doelmannen van DVS kregen speeltijd. Thodorie Velanas verdedigde in het eerste bedrijf het doel van de oefentegenstander en bleef in de tweede helft in hetzelfde doel staan.

DVS met voorsprong de rust in
Technisch waren de pupillen van Nordin Wooter misschien wel beter dan de DVS’ers en zij toonden zich met name in het begin van de eerste helft ook balvaster. Dat verklaarde ook, dat de openingsfase voor Wooter Academy was. Naarmate de eerste helft echter vorderde, hadden de Ermeloërs meer balbezit en werd het veldoverwicht steeds groter. In die fase bouwden de geelzwarten een 0-1 achterstand ook om in een 2-1 voorsprong bij rust.

Dat de broers Patrick elkaar makkelijk vonden, zal niemand bevreemden, maar Olivier Pilon zocht Joshua Patrick een aantal keren goed op. Helaas leverde dat nog geen treffer op voor de topscorer uit de Derde Divisie in het afgelopen seizoen.

Het openingsoffensief van de wedstrijd gaf de verzameling talenten nog geen score. Die ontstond wel in de 11eminuut, toen de buitenspelval van DVS niet dichtklapte en Adham El Idrissi weliswaar nog gehinderd met succes afrondde, 0-1. Daarna nam het aantal mogelijkheden om te scoren voor DVS steeds meer toe en bracht Christiaan van Hussen zijn ploeg na een half uur voetbal langszij. Dit na een goede combinatie met een dito steekpass van Benjamin Roemeon. Met de 1-1 was het nog niet op in de eerste helft en in de eerste helft bereikte Joshua Patrick met zijn crosspass op links Olivier Pilon. Die soleerde naar binnen en liet doelman Thodorie Velanas kansloos, 2-1. Dat werd ook de ruststand.

Na vele wissels ook na rust sterker

Na de rust bleef Thodorie Velanas in hetzelfde doel staan en verdedigde Melvin van der Beeten de goal van Wooter Academy. Aan Ermelose zijde bleef alleen Coen Vloedgraven staan en traden er dus negen andere geelzwarten aan, waaronder ook de jongelingen Thierry van den Bergh en Anass Ghadari. Op papier minder spelers, die vorig seizoen veelal de basis vormden. De talenten beschikten slechts over drie wisselspelers, waarvan er een werd ingebracht.

De verversing bij DVS zorgde voor een nieuw overwicht. De lat na een kopbal van Mark Bouwman voorkwam in de 58e minuut nog een grotere voorsprong, maar die kwam er halverwege de tweede helft wel, toen Julian de Ruiter in de ‘zestien’ onreglementair gestopt werd. Daniël van Warven schoot de strafschop onberispelijk in, 3-1. Kort hierna zag Julian de Ruiter zijn schot via de lat het veld weer ingaan. Een vierde Ermelose treffer viel ook niet in de 83e minuut, toen eerst Anass Ghaddari en in de rebound Julian de Ruiter de vuisten van Van der Beeten troffen. Hoewel Wooter Academy nagenoeg geen kansen kreeg in de tweede helft, vond het in de slotfase toch nog de aansluiting. Adham El Idrissi mocht na een lichte overtreding eveneens een penalty nemen en benutte die ook, 3-2. Daar bleef het ook bij tegen deze verrassend leuke tegenstander. Voor een oefenmeester prettig te weten, dat hij over een brede selectie beschikt.