DVS'33 kan in Hoornaar niet profiteren van nederlaag Sparta (wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo heeft in de uitwedstrijd tegen SteDoCo niet kunnen profiteren van de nederlaag, die koploper Sparta Nijkerk leed in Barendrecht.

De wedstrijd in Hoornaar leek uit te draaien op een 0-0, maar in de extra tijd zorgde een defensieve fout voor een 1-0 zege voor de thuisclub.

De Ermeloërs liepen dus niet in op de lijstaanvoerder; het gat bleef tien punten. Daarentegen voerden de twee naaste concurrenten de druk op DVS goed op. Harkemase Boys kwam naast de de geelzwarten en ODIN’59 naderde tot op een punt.

Voor de zieke Basil Camara gaf trainer Simon Ouaali de voorkeur aan Mark Bouwman in het hart van de verdediging boven Jorran van Santen. Verder waren er geen wijzigingen in de ploeg in vergelijking met de vorige wedstrijd tegen ODIN’59. Frans Adelaar zijn spits Kyle Doesburg tussentijds naar Hoek verkassen, maar kon voor deze wedstrijd wel twee nieuwe spelers verwelkomen; Steven Edwards en Charlton Vicento. De eerste verdreef oud-DVS’er Hayri Pinarci uit de basis.

Beide clubs houden elkaar voor rust in de greep
In de drie voorgaande ontmoetingen waren de twee clubs erg aan elkaar gewaagd, maar won DVS wel met minimaal verschil. Soms viel de winnende treffer in de extra tijd. Nu ontspon zich een duel, waar geen van beide clubs de wedstrijd echt naar zich toe kon trekken. In balbezit van de tegenstander trok men zich terug op de eigen, goede organisatie, zodat de eerste helft weinig tot geen uitgespeelde kansen telde. Het veldspel was overigens zeker niet slecht, maar in de eindfase produceerden de twee ploegen nagenoeg niets. De openingsminuten waren voor de thuisclub, die in die fase wel de bal eenmaal achter de Ermelose verdediging kregen, maar Oktay Öztürk voorkwam, dat Joran Schröder kon afwerken.

DVS namen daarna de wedstrijd even over en creëerde in de 7e minuut ook een serieuze schietkans. Joshua Patrick legde een diagonale pass van Coen Vloedgraven met het hoofd breed op Oktay Öztürk, die net naast schoot. Twee minuten later legden Vincent Verheul en Charlton Vicento een goede combinatie op de mat in het Ermelose strafschopgebied, maar mark Bouwman stak daar met succes nog een voetje tussen. Vervolgens kopte hij de hoekschop weg. Daarna gebeurde er een kwartier niets voor beide doelen. DVS had in die fase wel meer balbezit, maar door een verkeerd passje van Benjamin Roemeon ontstond er wel een dreigende situatie. Benjamin van Wanrooij verzond direct de diepe bal op de nieuwe spits, maar door ver uit zijn goal te komen redde Daan Huiskamp. De enige keer, dat de geelzwarten een splijtende pass in huis hadden was in de 253 minuut. Daarmee zette Lars Dekker Joshua Patrick vrij voor doelman Mark Smith. Het schot was onhoudbaar, maar werd door de lat gekeerd.

Het was de beste kans voor de Ermeloërs om te scoren. Na ruim een half uur kon de topscorer van vorig seizoen in de Derde Divisie nog een keer aanleggen voor een schot, maar dat ging over. Een minuut later bereikte een indraaiende bal van Van Wanrooij wel Jorran Schröder vlak op de achterlijn, maar het was ondoenlijk voor hem om die nog richting het doel te krijgen. Dat kreeg Vincent Verheul nog wel in de slotminuut van de eerste helft. Van dichtbij vond hij net rechts voor de goal de korte hoek, maar Daan Huiskamp ranselde de bal uit het doel. De vleugelspits bracht het leer op nieuw in op Joran Schröder, maar nu redde Oktay Öztürk op de doellijn. Joshua Patrick deed vervolgens zijn verdedigende werk goed door de bal uit die corner weg te koppen. Voorin zou hij veelal werkloos zijn door het ontbreken van goede aanvoer. De rut ging dus met 0-0 in.

Veel opportunisme in tweede helft.
Doorgaans speelt DVS na de thee beter, maar nu bakten geen van twee ploegen er veel van. Wel hoopte Benjamin Roemeon in de 48e minuut op een fluitsignaal na een actie, die hem in de vijandelijke ‘zestien’ bracht. Het contact was echter geen overtreding. Rond een uur voetbal kwam SteDoCo wel twee keer in het Veluwse strafschopgebied. Vicento probeerde wel handig weg te draaien van Mark Bouwman, maar de centrale verdediger tikte het leer alert weg. Hij deed het in verdedigend opzicht prima in deze wedstrijd.

De tweede mogelijkheid voor de thuisclub ontstond na een goede voorzet van Benjamin van Wanrooij, die de bal pasklaar op het hoofd van Charlton Vicento legde. De kopbal met een boog ontbeerde elk gevaar en ging over. Het paste in het beeld van de wedstrijd. Halverwege de tweede helft bracht Simon Ouaali Christiaan van Hussen en Soufian Moro in voor Oktay Öztürk (geblesseerd) en Mark Bouwman. Coen Vloedgraven zakte daardoor een linie. Het spelpeil, dat in de tweede helft al minder was, zakte verder en maakte plaats voor veel strijd met felle persoonlijke duels. Van Hussen liep ook al snel tegen een gele kaart op en zat in het verdere verloop dicht tegen een tweede aan. Steeds meer doemde ook een 0-0 eindstand op, hoewel Daan Huiskamp in de 68e minuut nog wel veel moeite had met een tamelijk makkelijke kopbal van Joran Schröder. DVS kwam zelf niet verder dan twee schoten. In de 70e minuut werd dat van Olivier Pilon geblokt en dat van Soufian Moro na een spaarzame goede aanval in de tweede helft trof het hoofd van Bryan Jongeneel, die daarbij geblesseerd raakte, maar wel verder kon spelen.

De beste kans in de reguliere speeltijd kregen de gastheren in de 81e minuut, toen Benjamin van Wanrooij Charlton Vicento vrij voor Daan Huiskamp zette. De voormalige speler van Kozakken boys zocht de verre hoek, maar vond de voet van de Ermelose goalie, zodat deze mogelijkheid voorbij ging. In de laatste minuten van de wedstrijd mocht Rafaël Uiterloo, die deze week weer aanschoof, het nog proberen voor Olivier Pilon, maar de resterende tijd was te kort voor de invaller om zichtbaar te worden. De wedstrijd dreigde op 0-0 uit te draaien. Het schot van Christiaan van Hussen uit een afvallende bal, dat rakelings naast ging, was al in de extra tijd. Die toegift wees ook nu nog een winnaar aan. Daar ging echter wel een grote verdedigende fout aan vooraf. Jeremy Jonker veroorloofde zich een terugspeelbal, die bovendien veel te zacht was. Vincent Verheul pikte het speeltuig dankbaar op, omspeelde doel Daan Huiskamp en legde vervolgens breed op Vincento. Die plaatste de bal tussen twee DVS’ers in het doel, 1-0. Zo kon de oud-Kozak zijn debuut voor zijn nieuwe club toch luister bijzetten.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Frank van der Burg, Mark Bouwman (66’ Soufian Moro), Jeremy Jonker, Roald de Vries, Oktay Öztürk (66’ Christiaan van Hussen), Coen Vloedgraven, Lars Dekker, Olivier Pilon (88’ Rafaël Uiterloo), Joshua Patrick, Benjamin Roemeon.
Opstelling SteDoCo: Mark Smith, Etienne Marianna, Wesley Pollemans, Bryan Jongeneel, Jesse Wielinga, Steven Edwards, Marlon Pereira, Joran Schröder, Benjamin van Wanrooij, Charlton Vicento, Vincent Verheul.

Scheidsrechter: Dhr. T.R. Winkel uit Leemens.

Scoreverloop: 90+2’ Charlton Vicento 1-0.