DVS'33 ondanks zege op Odin'59 verder weg van overname periodetitel (wedstrijdverslag)

De uitslagen van DVS’33 Ermelo leken veel minder relevant voor deelname aan de nacompetitie dan die op de andere velden. (bekijk ook de video)

Daarvoor waren de resultaten van Noordwijk, Quick Boys en ASWH veel belangrijker. Met de winst op ODIN’59 komt de derde plaats als eindresultaat in de Derde Divisie A steeds dichterbij, terwijl ook nog een vierde plaats volstaat voor overname. Het moet nog wel blijken, hoeveel deze eindpositie waard is.

Dezelfde elf spelers als een week eerder in Noordwijk kwamen in het veld. Bij ODIN’59 waren nog wel wat afwezigen, waaronder doelman Barry van Dijk. De goalie, die na dit seizoen afscheid neemt van de hoofdmacht op “Assumburg” kreeg een schorsing van drie wedstrijden opgelegd, maar die werd na beroep teruggeschroefd tot twee. Zo kan de belangrijke sluitpost van de Heemskerkers volgende week in ieder geval in een thuiswedstrijd van het Heemskerkse publiek afscheid nemen. Zijn vervanger tegen DVS deed het overigens uitstekend.

DVS met voorsprong de rust in
Eigenlijk leek een zege voor de geelzwarten gezien de veldverhouding een logische zaak, maar ODIN’59 nam in de 3e minuut vrolijk de leiding. Even daarvoor ging Olivier Pilon bij een passeerbeweging nog over de over de voet van de Heemskerkse keeper, maar scheidsrechter Sahiner welde niets weten van een overtreding. In plaats van een strafschop kwamen de Heemskerkers door een grote fout op een 0-1 voorsprong.

Frank van der Burg veroorloofde zich een te zachte terugspeelbal, waar Thom de Vries wel met succes om doelman Paul Eppink heen ging. Hij kon vervolgens simpel de voorsprong voor de bezoekers binnen schuiven. Normaliter zat ODIN’59, dat zich bij voorkeur bedient van de omschakeling en na twee experimentele wedstrijden koos voor een defensie met vijf man achterin, in een zetel. De geelzwarten raakten er niet van van de leg en een minuut, nadat doelman Mike van Vliet in de 9e minuut een schot van Coen Vloedgraven over de lat had getikt, werd hij alsnog verslagen. Frank van der Burg maakte zijn fout goed en kopte een voorzet van Benjamin Roemeon vanaf rechts goed binnen, 1-1.

Het overwicht bleef voor DVS, maar de gasten kwamen er bij tijd en wijle gevaarlijk uit, zodat het vooralsnog een open wedstrijd was. Voor ODIN’59 was er een aantal spelhervattingen, waarbij het in de buurt van het Ermelose goal kon komen, maar de serieuze doelpogingen waren vooralsnog voor de thuisclub. Soufyan Moro beproefde in de 14e minuut de tweede doelman met een schot van zo’n dertig meter, op aangeven van Benjamin Roemeon trof Olivier Pilon drie minuten later de sluitpost tevergeefs met zijn schot en halverwege het eerste bedrijf zorgde Roald de Vries met een hoekschop voor dreiging. Die werd hard ingebracht, maar kon door het balcontact van Dennis Hollart bij de eerste paal niet tot treffer gepromoveerd worden. In de 27e minuut scoorde Mart Willemse bijna in eigen doel na een voorzet van Roald de Vries. Het laatste kwartier voor rust ging in met een enorme kans voor ODIN’59, toen Jim Hulleman op links op snelheid over Christiaan van Hussen heenging en vervolgens goed aflegde op Thom de Vries. De clubtopscorer raakte het leer ineens, maar vond Paul Eppink van dichtbij op zijn weg.

In de 36e minuut zorgde een uitstekende assist van Jorran van Santen voor de 2-1. Hij zette Christiaan van Hussen vrij in het Heemskerkse strafschopgebied en op zijn strakke schot had doelman Mike van Vliet geen verweer. In de 42e minuut kwam ODIN’59 er weer gevaarlijk uit via Thom de Vries, maar die vond zijn ploeggenoot Jeffrey Klijbroek niet. In de voorlaatste minuut voor de thee had Jorran van Santen niet alleen een nuttige interceptie in huis, maar lanceerde hij ook Benjamin Roemeon. Uit zijn voorzet schoot Olivier Pilon net naast. Voor de gasten kwam Jordi Tiktak nog tot een schot, wat een prooi werd van Paul Eppink. DVS ging dus met een nipte voorsprong rusten.

DVS houdt voorsprong vast na rust

De eerste doelpoging na rust was weliswaar voor ODIN’59 met een schot van Jeffrey Klijbroek dat net over ging, maar vooralsnog kwam de voorsprong van de Ermeloërs niet in gevaar. De eerste wissel van de wedstrijd werd gepleegd door Richard Plug, volgens seizoen hoofdverantwoordelijk bij DVS. Hij bracht Nigel Hardenberg in voor Jordi Tiktak, wat toch een aanvallende wissel was. Prompt daarop was de eerste kans voor de thuisclub, toen Benjamin Roemeon goed doorging, maar het leer in kansrijke positie geheel verkeerd raakte. Naast dus. Natuurlijk was in de wedstrijd merkbaar, dat er nog bijdoelen werden nagestreefd. DVS wil graag de grens van honderd doelpunten in deze competitie doorbreken en de topscorer van de Derde Divisie leveren. Daarom werd ook Olivier Pilon veelal gezocht; zo ook door Benjamin Roemeon in de 63e minuut, maar ‘Ollie’ stuitte wederom op de doelman. Die had in dezelfde minuut geen antwoord op het ziedende schot van Soufyan Moro vanaf zo’n twintig meter, 3-1.

De zege was echter nog niet binnen, want vijf minuten later joeg Jeffrey Klijbroek, ook al gezegend met een uitstekend schot, de 3-2 in de rechterbovenhoek. Voordat de bezoekers echter dachten aan een gelijkspel, was de stand alweer 4-2. Nog binnen de minuut verzond Moro vanaf rechts de voorzet, waaruit Benjamin Roemeon de 4-2 binnenkopte. Eelke de Graaf had een minuut later de mogelijkheid om de marge weer terug te brengen tot één, maar zijn inzet ging van dichtbij naast. Voor het laatste kwartier kreeg Basil Camara nog speeltijd voor Jorran van Santen en ook bij de gasten kwamen nog twee verversingen in het veld. Billy Tavares verving Eelke de Graaf en Jurjen Dikker sterkhouder Milo Cremer. Daniël van Warven mocht de slotminuten volmaken voor Coen Vloedgraven.

De slotminuten kregen nog wat spanning door de toegekende strafschop in de 86e minuut. Thom de Vries benutte die uitgelezen kans. DVS speelde de wedstrijd niet soeverein uit, waardoor Jeffrey Klijbroek in de voorlaatste minuut nog voorlangs kon schieten. Vervolgens zochten Christiaan van Hussen en daarop Lars Dekker hun topscorer nogmaals, maar Olivier Pilon moest het deze middag zonder doelpunten doen. De verdere scoringsdrang bleef ook bij ODIN’59 beperkt tot een schot van Jurjen Dikker zonder gewenst resultaat. De wedstrijd eindigde dus in een 4-3 overwinning voor DVS.

Opstelling DVS’33: Paul Eppink, Frank van der Burg, Jorran van Santen (74’ Basil Camara), Dennis Hollart, Roald de Vries, Christiaan van Hussen, Lars Dekker, Coen Vloedgraven (83’ Daniël van Warven), Soufyan Moro. Benjamin Roemeon, Olivier Pilon.
Opstelling ODIN’59: Mike van Vliet, Mitchel Bormann, Nicky Eekhout, Milo Cremers (79’ Jurjen Dikker), Mart Willemse, Jordi Tiktak, Jeffrey Klijbroek, Ron Scheffer, Jim Hulleman (59’ Nigel Hardenberg), Eelke de Graaf (76’ Billy Tavares), Thom de Vries.

Scheidsrechter: Dhr. B. Sahiner uit Oss

Scoreverloop: 3’ Thom de Vries 0-1, 10’ Frank van der Burg 1-1, 36’ Christiaan van Hussen 2-1, 63’ Soufyan Moro 3-1, 68’ Jeffrey Klijbroek 3-2, 69’ Benjamin Roemeon 4-2, 86’ Thom de Vries 4-3.