DVS'33 wint met 5-0 van Achilles'29 (video)

DVS’33 Ermelo heeft de nare nasmaak van de 5-0 nederlaag in Noordwijk weggespoeld met een ruime zege in het thuisduel tegen Achilles’29.

Herstellen kun je zo’n nederlaag niet meer, maar de geelzwarten lieten zich mentaal van een betere kant zien. Nu was de juiste agressie wel aanwezig.

Anderzijds gebood de eerlijkheid te zeggen, dat de gewezen landskampioen bij de amateurs niet van het hoge kaliber waren als Noordwijk. Bert van Hunenstijn kon na afloop niet helemaal tevreden zijn over het vertoonde spel en vond, dat de score hoger had moeten zijn dan de 5-0.

Op één plaats na had de coach zijn formatie intact gelaten; Yannick van Zwam was buiten de selectie gelaten en Berry Powel startte voor het eerst in de basis. De Groesbeekse oefenmeester Marck Cieraad telde drie afwezigen. Achilles’29 was met deze selectie geen schim van de ploeg, die als regerend landskampioen en aanstaande zondagkampioen in april 2013 voor de districtsbeker naar Ermelo kwam en ook toen al verloor met 1-0.

DVS beslist wedstrijd al voor rust

De vergelijking met de vorige thuiswedstrijd van DVS drong zich op. Achilles’29 en De Dijk kenden zo hun financiële- en of organisatorische problemen en moesten beide met een zo goed als nieuwe, sterk verjongde selectie een verder verval zien te voorkomen. In de aanvangsfase toonde Achilles’29 zich wellicht meer als team en legde ook meer strijd in de wedstrijd dan de Amsterdamse degradant uit de Tweede Divisie. Dat was ook merkbaar in het hogere aantal vrije trappen. Het was ook een teken, dat de thuisclub wat moeilijker uit de persoonlijke duels kon blijven. Desalniettemin was het Ermelose overwicht de hele wedstrijd aanwezig.

De eerst goal liet ook wat langer op zich wachten dan twee weken daarvoor. Die had er in de 10e minuut al kunnen zijn, toen Benjamin Roemeon uit een voorzet van Maurice de Ruiter de bal van dichtbij over de doellijn probeerde te duwen, maar het leer daarbij tegen zijn hand kreeg. Overigens waren de vrije schoppen aardig verdeeld. Een daarvan werd veroorzaakt door Roald de Vries met een sliding op Luis Giovanny Annett op de Groesbeekse helft. Het toonde aan, dat hij zijn verdedigende taken serieus oppakte, zoals al zijn ploeggenoten deden. Helaas waren zijn spelhervattingen ondermaats, maar ook hierbij deden de geelzwarten het beter dan een week eerder; met een gezonde agressie werd balverlies steeds makkelijk weer hersteld. Na een langlopende aanval kwamen de Ermeloërs in de 16e minuut op voorsprong.

Benjamin Roemeon legde het leer breed op Maurice de Ruiter en hij krulde dat prachtig in de rechter kruising. De volgende treffer liet bijna twintig minuten op zich wachten en ondertussen kwam Achilles’29 in de 29e minuut twee keer dichtbij het Ermelose doel; de tweede keer dreigender dan de eerste. Bij de eerste zat Roald de Vries er na een goede pass op Anett goed tussen en bij de tweede combineerden de witzwarten zich door de verdediging van DVS. Thomas Loning zette Kevin Schmidt daarbij vrij voor de Ermelose goalie, maar Thodorie Velanas won oog in oog met de aanvaller. De 34e minuut bracht de 2-0 op het scorebord, toen Benjamin Roemeon na een goede actie Berry Powel met een steekpasje vrij voor het doel zette. Hij had geen enkele moeite om doelman Nick van Doorn te verslaan met een schuiver. Met Benjamin Roemeon was wellicht de meest dreigende aanvaller aan Ermelose kant genoemd, maar hij zou niet aan scoren toekomen.

Kort na de 2-0 had Powel ook de volgende treffer op zijn schoen liggen na een uitstekende pass van Basil Camara, die achter de Groesbeekse defensie landde; de goede volley wed gekeerd door keeper Nick van Doorn. Uit de corner, die resteerde, kreeg Roald de Vries de bal nu wel goed voor. De kopbal van Mark Bouwman kwam via een verdediger bij hem terug, waarna hij in het zijnet schoot. Twee minuten later stuitte Maurice de Ruiter na een goede steekpass van Oktay Öztürk op de keeper. Deze corner werd weer slecht genomen, maar Oktay Öztürk onderschepte en legde de bal op het hoofd van Berry Powel. De kopbal bleek de perfecte assist voor Basil Camara, die de 3-0 maar voor het intikken had. Al die tij kon Achilles’29 aanvallend niets meer laten zien, maar de Ermeloërs kwamen in de resterende minuten van de eerste helft ook niet meer gevaarlijk voor Nick van Doorn, zodat de thee genuttigd werd met een 3-0 stand.

DVS loopt naar rust verder uit

Christiaan van Hussen bleef in de kleedkamper achter, waardoor Lars Dekker na zijn blessure en zijn optreden in de gewonnen oefenwedstrijd tegen WHC nu zijn rentree maakte in de competitie. En heel verdienstelijk. Hij valt altijd op door zijn onopvallende maar goede spel. Het oogt vaak zo simpel bij hem. Hij bediende in de 47e minuut ook Oktay Öztürk, die vanaf de rand van de ‘zestien’ een venijnig schot losliet, wat doelman Nick van Doorn met moeite uit de hoek tikte. Uit de ontstane hoekschop kopte Benjamin Roemeon naar de hoek, maar Keani Fairbank voorkwam, dat de bal de doellijn passeerde.

Twee minuten later kopte de kleinste aanvaller van DVS uit een voorzet van Coen Vloedgraven kort voor het doel naast. De kansen waren dus weer voor de geelzwarten. Sterker nog, Achilles’29 zou niet meer aan een noemenswaardige aanval toekomen. Nadat de wedstrijd even onderbroken was door een blessure van doelman Thodorie Velanas, kwam DVS in de 53e minuut op 4-0 uit een prachtige aanval. Een fraaie crosspass van Roald de Vries werd door Coen Vloedgraven afgemeten achter de Groesbeekse defensie gelegd, waar Berry Powel niet op eigen succes uit ging, maar aflegde op Maurice de Ruiter, die doelman Nick van Doorn van dichtbij kansloos liet. Vijf minuten later dwong Oktay Öztürk de Groesbeekse sluitpost weer tot een goede redding na een vlammend schot van ruim twintig meter.

Met nog een half uur op de klok pleegde trainer Marck Cieraad een dubbele wissel; Jarredson Izijk en Yassir Jaaouani verlieten het veld voor Bram van Dongen en Boris Rasevic, maar heel veel zoden zette dat ook niet weer aan de Groesbeekse dijk. Bert van Hunenstijn bracht tegelijkertijd Olivier Pilon in voor Berry Powel. DVS bleef duidelijk de betere ploeg. In de 63e minuut diende het vijfde doelpunt zich al aan, toen Benjamin Roemeon na een goede interceptie van Oktay Öztürk DVS’ topscorer een niet te missen kans bood. Maurice de Ruiter zag echter kans om de bal over het doel te krijgen, waar hij de rechter kruising zocht met zijn inzet. Kort hierna maakte Oktay Öztürk plaats voor Dennis Hollart. Halverwege de tweede helft was Benjamin Roemeon weer de aangever op Maurice de Ruiter, wiens schot nu richting de linker kruising ging, maar uiteindelijk op de lat landde. Het duurde nog tot de 73e minuut, voordat de 5-0 er op heel fraaie wijze in ging.

Een langdurige aanval met het bekende korte combinatiespel van DVS werd nog afgeslagen door de Groesbeekse defensie, maar Lars Dekker, die in deze wedstrijd meer tegen de verdediging van Achilles’29 aan voetbalde dan vlak voor zijn eigen defensie, pikte het leer op, legde na zijn actie af op Basil Camara, die de bal met één voetbeweging bij Maurice de Ruiter bracht. Die lepelde het leer van heel dichtbij over de doelman. De evenaring van de uitslag in de vorige thuiswedstrijd zat er nog alleszins in, maar werd niet meer bereikt. Dat was vooral jammer voor invaller Olivier Pilon. Allereerst bereikte zijn voorzet in 75e minuut net geen medespeler, had de Groesbeekse goalie vijf minuten daarna zicht op zijn schot na een assist van Benjamin Roemeon en ging zijn inzet drie minuten voor tijd voorlangs. Daar tussendoor probeerde Roald de Vries het nog tevergeefs met een schot, dat Nick van Doorn keerde, kopte Benjamin Roemeon uit een vrije trap nog naast en schoot Maurice de ruiter na een combinatie uit de draai nog over. Het bleef dus slechts bij 5-0. Daarmee was de nederlaag tegen Noordwijk natuurlijk niet weggepoetst, maar was de nare nasmaak wel weg. Iedereen in het geelzwart wist natuurlijk wel, dat er met ONS Sneek de weer hierop wel weer een lastiger tegenstander wacht.