Een hypotheek zonder werkgeversverklaring

Bij De Hypotheker kan je bij een aantal hypotheekverstrekkers zonder werkgeversverklaring een hypotheek aanvragen. Dit is mogelijk als resultaat van het project Handig

Hierbij leveren huizenkopers een digitaal document met salarisgegevens van UWV aan in plaats van de vaak foutgevoelige werkgeversverklaring

Pilot hypotheek zonder werkgeversverklaring
Steeds vaker regelen we voor onze klanten een hypotheek zonder werkgeversverklaring via project Handig!. Klanten downloaden hun arbeidsverleden via de website van het UWV (met digid) en dat geeft ons direct inzicht in het toetsingsinkomen voor de hypotheek. Een werkgeversverklaring is dan niet meer nodig. Dit scheelt veel tijd, omdat een werkgeversverklaring vaak verschillende keren opnieuw moet worden aangeleverd, omdat informatie op het formulier ontbreekt of niet correct is ingevuld. De hypotheek is dus sneller rond met het UWV bericht.

Verschil tussen loonstrook en werkgeversverklaring
Ook als je onregelmatig werkt biedt het UWV bericht grote voordelen. Als je loonstrook niet precies klopt met je werkgeversverklaring omdat je wisselende uren werkt, geeft dat vaak problemen met je hypotheekaanvraag. Dat los je op met het UWV bericht. Ook kan je soms meer lenen met het UWV bericht dan met je werkgeversverklaring. En dat kan net wat extra ruimte bieden om de hypotheek te financieren voor je droomhuis.”

Over Project Handig!
Project Handig! is een initiatief van HDN, NHG, UWV en Vereniging Eigen Huis in samenwerking met hypotheekverstrekkers ING, Florius, ABN AMRO en Rabobank. De Hypotheker is vanaf het begin betrokken bij Handig! en heeft inmiddels honderden hypotheekaanvragen afgerond met gebruik van het UWV Verzekeringsbericht. Inmiddels zijn er nog meer geldverstrekkers aangehaakt. Wil jij ook profiteren van dit initiatief? Maak een afspraak bij één van onze vestigingen en de hypotheekadviseur bekijkt wat de mogelijkheden zijn voor jouw persoonlijke situatie. 
 
Meer weten? Of een afspraak maken? Bel 0341-422724 tijdens kantooruren of via de Hypotheker
 

De Hypotheker Harderwijk

Adresgegevens

Luttekepoortstraat 136
3841 AX Harderwijk

Telefoon

T. 0341-422724

Openingstijden

Ma 9.00 - 21.00 uur
Di 9.00 - 21.00 uur
Wo 9.00 - 21.00 uur
Do 9.00 - 21.00 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info