Eerste lammetje geboren bij Ermelose kudde

​Vrijdagavond 24 januari is het eerste lammetje bij de schaapskudde van Ermelo geboren; zes dagen te vroeg. ‘Het is een ooitje en moeder en dochter maken het goed’, aldus herderin Marion Derks. Het was een verrassing tijdens de laatste avondronde van de herderin. Het zal niet lang duren tot de geboortegolf op gang komt. 

Stichting Schapedrift verwacht zo’n 200 lammetjes dit jaar.

Een drukke tijd breekt aan voor de herderin en haar helpers.

Bezoekers welkom
Bezoekers zijn tijdens de openingsuren van harte welkom om bij de schaapskooi te komen kijken. De schaapskooi is niet toegankelijk, maar bezoekers kunnen wel naar binnen kijken. Het terrein van de schaapskooi en het bezoekerscentrum is geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.30-16.00 uur en zondag van 12.30 -16.00 uur. In de voorjaarsvakantie, van 15 februari t/m 1 maart, is het dagelijks geopend.

Adopteer een lammetje
Iedereen die dat wil kan ook een lammetje adopteren! Dat is mogelijk in het bezoekerscentrum of via de website www.schapedrift.nl. Adoptie van een lammetje  kost € 20,00. Je krijgt hiervoor een knuffeltje en een kleurplaat en je mag een naam verzinnen voor een lammetje. Exclusief voor adoptieouders is er een fotomoment bij de lammetjes in de schaapskooi; de uitnodiging hiervoor ontvang je na adoptie per e-mail. De inkomsten uit deze (symbolische) adoptie dragen bij aan het behoud van de Ermelose kudde.
 
28 maart Lammetjesdag
Op zaterdag 28 maart is de jaarlijkse lammetjesdag van 10.00-16.00 uur. Dan is de schaapskooi open en kunnen de lammetjes en moederschapen van dichtbij bekeken worden. Ook zijn er deze dag demonstraties schapen drijven, knutselactiviteiten, poppenkastvoorstellingen, een verhalenverteller, een nostalgisch draaimolentje en huifkarritjes. De toegang is gratis. 
                          
Bereikbaar
De schaapskooi en het bezoekerscentrum Ermelosche Heide staan aan de Postweg, alleen bereikbaar via de Drieërweg tussen Ermelo en Speuld. Tel. 0577-407254. Meer informatie op www.schapedrift.nl.

Eerste lammetje Ermelo