Eerste seizoenzege voor DVS'33 Ermelo thuis tegen SV Kampong (wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo heeft, die dagen voor de bekerwedstrijd tegen IJsselmeervogels, de eerste zege van het seizoen behaald.

Voor eigen publiek leken de geelzwarten tegen sv Kampong op weg naar een grote overwinning, maar na een 3-0 voorsprong hielpen de Ermelo de debutant uit Utrecht zelf weer in de wedstrijd

Verder dan de aansluiting kwamen de blauwwitten echter niet meer. Door die overwinning klom DVS met 5 uit 5 over de Domstedelingen heen naar de twaalfde plek. Het verschil met het linker rijtje bedraagt nog steeds drie punten. Kampong volgt de Ermeloërs een plaats lager met twee punten minder.

Benjamin Roemeon keerde terug bij de eerste elf op het wedstrijdformulier, waardoor Sam Crowther op de bank begon. Ook Maarten van Dijk ontbrak, waarvoor Owen Muller in de basis stond. Die maakte zijn officiële debuut in de basis van DVS. Ook Sem de Wit was nog niet fit genoeg voor deze wedstrijd. Zijn plaats in het hart van de Ermelose defensie werd opgevuld door Tarik Evre. Frank Olijve vervulde de rol van controleur weer in plaats van Hilal Ben Moussa.

VS comfortabel de rust in
De thuisclub startte fel, maar toch kwam sv Kampong tweemaal het eerste in de vijandelijke ‘zestien’ Bij de eerste, een vrije trap, die Milan Maintz (een van spelers dien in 2016 nog die memorabele beslissingswedstrijd van de A1-elftallen, nu JO19-1, van DVS en Kampong speelde) de bal goed achter de verdediging van de geelzwarten, maar Tarik Evre werkte die bal met een omhaal goed weg. De gastheren grepen de wedstrijd in handen tegen de energieke Utrechters en namen vroeg in de wedstrijd een 1-0 voorsprong. Met een boogbal achter de verdediging bereikte Nicky van Hilten in de 11e minuut Owen Muller, die een perfecte balaanname doelman Job Peeters met een schuiver in de linkerhoek kansloos liet. Drie minuten later ontstond er gevaar in het Ermelose strafschopgebied na een inschattingsfout, waardoor Merijn Muskens dreigen kon worden. Door goed uitkomen voorkwam doelman Dean Bredewolt erger. Na riskant terug te spelen kon Tarik Evre opruimen. In de 19e minuut verdubbelde DVS de voorsprong, toen Nicky van Hilten inspeelde op Benjamin Roemeon en na de kaats de ruimte had voor een schot van buiten de ‘zestien’. Ook die sloeg met een stuitje laag binnen in de linkerhoek, 2-0. Daar kon sv Kampong vooralsnog niet veel tegenover stellen. Zeker doordat de geelzwarten ook veel energie in de wedstrijd staken. De 3-0 leek er dan ook eerder aan te komen dan de aansluiting. Met eenzelfde goede aanname was die er wellicht in de 23e minuut  ook geweest na de uitstekende inspeelpass van Roland Baas op Owen Muller. De bal sprong echter te ver van zijn voet. Die was echter weer goed in dezelfde minuut, maar het lobje ging net naast. Nicky van Hilten kreeg de bal nog wel weer voor, maar Thijs Ditvoorst werkte weg. DVS was in die fase ook nadrukkelijk op zoek naar die voorsprong en even daarvoor probeerde Owen Muller het met een hakballetje op Frank Olijve na een voorzet van Stef Nijland. Thijs Ditvoorst stak daar net een voetje voor, zodat Frank Olijve niet tot een schot kon komen. Na de volgende aanval verzond Stef Nijland een geplaatst schot vanaf links naar de verre hoek; echter net iets te ver. In de 36e minuut kwam sv kampong pas tot de eerste kans na een goede aanval over rechts. Siemen Eijkemans kon daardoor recht voor het doel uithalen, maar hij had het vizier veel te hoog staan. Het was ook de laatste doelpoging voor de bezoekers voor de rust. Voor DVS kopte Tarik Evre uit een hoekschop van Stef Nijland nog over. In de extra tijd kwam hij na een pass van Nicky van Hilten van dichtbij tot een schot, maar dat eindigde op het lichaam van de Utrechtse goalie. Toch ging DVS met een comfortabele 2-0 aan de thee.

Zege na rust moeizaam binnen gehaald
Trainer Frank Bruijnis bracht twee wissels binnen de lijnen na de rust. Berend Witteveen maakte in de spits zijn rentree na zijn blessure voor Merijn Muskens, die al strompelend de rust had gehaald. Milan Maintz werd vervangen door Johannes Noothoven van Goor. De bezoekers begonnen weer even enthousiast aan het tweede bedrijf, maar DVS zou in de 53e minuut de voorsprong vergroten naar 3-0. Een minuut eerder gebeurde dat nog niet na de goede actie van Jorick Priem, doordat zijn voorzet vanaf de achterlijn net geen ploeggenoot bereikte. Vervolgens ging hij bij zijn volgende actie buitenom en legde het speeltuig afgemeten af op Stef Nijland, die de bal met het linkerbeen simpel voor het inschieten had, 3-0. Normaliter is de wedstrijd dan in het slot en er lonkte een nog grotere overwinning voor de ploeg van Patrick Loenen, maar in plaats daarvan zou de voorsprong nog bijna verdampen. Al twee minuten later waren de gasten dichtbij de 3-1, toen Otto van der Loo uit een corner con inkoppen, maar hij kopte ook als een verdediger; dus over.

In de 56e minuut was het wel raak. Tarik Evre kon de rush van Siemen Eijkemans nog wel stuiten, maar de Utrechters bleven daarna in balbezit. Dat bood Pim Janssen de mogelijkheid om schuin vanaf het doel van zo’n 20 meter te schieten. Het ogenschijnlijk houdbare schot ging er nat bij de paal in, 3-1. Daarmee werd sv kampong weer in het zadel gehesen. In de 60e minuut verdedigden de blauwwitten iet alleen goed uit, maar kon Marc Visser gevaarlijk penetreren. Hij kwam daarmee ook tot een vrije schietkans. Zijn inzet ging nipt voorlangs. In de 76e minuut schatte Nicky van Hilten een bal verkeerd in, waardoor er in de omschakeling weer gevaar dreigde, maar hij herstelde het zelf. DVS kwam niet meer tot een goede opbouw toe, zodat de bezoekers in die fase domineerden. Niettemin creëerde Benjamin Roemeon in de 73e minuut nog zelf de schietkans. Na de kapbeweging zocht hij de juiste hoek, maar met het scheenbeen keerde Job Peeters de inzet. In de rebound schoot Stef Nijland nog ruim naast.

In de 74e minuut maakten Jorick Priem en Frank Olijve aan Ermelose zijde plaats voor Stan Beune en Hilal Ben Moussa. Direct hierop leed DVS balverlies, wat leidde naar een hoekschop na een van richting veranderd schot van Berend Witteveen. De inkomende Johannes Noothoven van Goor had genoeg ruimte om raak te koppen, 3-2. Dat zijn dan toch weer momenten, die DVS zelf weggeeft en waarmee het zichzelf moeilijk maakt. Met nog een klein kwartier te gaan zette Bruijnis zijn laatste drie wissels in; Siemen Eijkemans, Nies van Raalten en Pim Janssens gingen eruit voor Thomas Bruijnzeels, Machiel Kadijk en Robin Boots. Nog tweemaal zou de debutant aanzetten voor een doelpoging, maar de eerste, een voorzet van Berend Witteveen in de 79e minuut werd weggekopt door Nicky van Hilten en de tweede van Thomas Bruijnzeels in de 82e minuut werd met een sliding goed onderschept door Tarik Evre ten koste van een corner. Die kopte verdediger Otto van der Loo nu wel goed in, laag in de linker hoek, maar daar lag doelman Dean Bredewolt met een snelle reactie op de doellijn goed voor. Bij DVS werden in de 82e minuut Owen Muller en Adriaan Kruisheer nog gewisseld voor Sam Crowther en Gaston Salasiwa. Zeven minuten daarna mocht ook Stef Nijland naar de kant voor Lars Huber. Hoewel de blauwwitten daarna nog wel het meeste balbezit hadden, kregen zij geen mogelijkheden meer. DVS daarentegen nog wel. De extra tijd was net ingegaan, toen Nicky van Hilten na een combinatie met Stan Beume voor kon zetten. Die kwam niet goed uit voor Sam Crowther. Na afspelen door Benjamin Roemeon werd Sam Crowther in de volgende aanval toch nog wat teveel naar buiten gedwongen, maar hij kwam nog wel tot een schot, dat door Job Peeters in de korte hoek op de doellijn gestopt werd. De laatste was niet eens een echte kans, maar Hilal Ben Moussa schoot een afvallende bal van afstand goed in. De Utrechtse sluitpost had daar alle moeite mee, maar stopte die bal wel. Het bleef dus bij 3-2. Genoeg voor de eerste overwinning van het seizoen. Tevredenheid ook over de eerste helft en genoeg na te praten over de tweede.

“Genieten van de goede dingen en aan het werk met de mindere”
“We hebben in de eerste helft heel veel goede dingen laten zien”, verklaarde na afloop van de zege voor DVS-TV. “Tegen wie je ook speelt, het blijft altijd lastig als een tegenstander 5-3-2 speelt. Dat hadden we 45 minuten lang toch onder controle. Er lag veel ruimte tussen hun centralen, waardoor Nicky veel vrij kwam en Owen goed in de ruimtes dook. Het is voor dat ventje natuurlijk geweldig, dat hij die goal maakt.  Na rust waren we slordig en brengen hen terug in de wedstrijd, wat helemaal niet nodig was. Het zijn allemaal goeie gasten, maar we moeten met z’n allen nog wat stapjes maken. De jongens doen allemaal hun stinkende best, de sfeer is goed, de dynamiek is goed. Wat ik vorige weel geroepen heb, is niet gebaseerd op een wedstrijd. Nu komen we met 3-0 voor en we maken er weer een wedstrijd van. Dat had niet veel met hun te maken. We maakten in de tweede helft zo veel slechte keuzes; voor hetzelfde geld maken ze nog 3-3. We hebben gewonnen, doordat we heel veel dingen goed gedaan hebben. Het helpt ook, dat we het vandaag wel over de streep trekken. Het lijntje is nog dun en het is belangrijk, dat dat lijntje niet doorbroken wordt. We genieten van de dingen, die we goed gedaan hebben en we gaan aan het werk met de mindere dingen.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Dean Bredewolt, Nicky van Hilten, Tarik Evre, Marciano van Leijenhorst, Ronald Baas, Owen Muller (82’ Sam Crowther), Frank Olijve (Hilal Ben Moussa), Adriaan Kruisheer (82’ Gaston Salasiwa), Stef Nijland (89’ Lars Huber), Jorick Priem (74’ Stan Beume), Benjamin Roemeon.

Opstelling sv Kampong: Job Peeters, Pim Janssens (76’ Machiel Kadijk), Maurits Gersen, Thijs Ditvoorst, Otto van der Loo, Marc Visser, Jort de Zeeuw, Nies van Raalten (76’ Thomas Bruijnzeels), Milan Maintz (46’ Berend Witteveen), Merijn Muskens (46’ Johannes Noothoven van Goor), Siemen Eijkemans (76’  Robin Boots).

Scheidsrechter: Dhr. J.G. Ordelmans uit Borne

Scoreverloop: 11’ Owen Muller 1-0, 19’ Nicky van Hilten 2-0, 52’ Stef Nijland, 56’ Pim Janssen 3-1, 76’ Johannes Noothoven van Goor 3-2.