EFC'58 voorzitter Wim Peter van Panhuis spreekt ..

We zijn nog steeds in het ongewisse of en wanneer we verder invulling kunnen geven aan ons voetbalplezier. De jeugd kan straks voorzichtig starten met de trainingen, een kleine beweging naar echte voetbal plezier.

Het bestuur en de verschillende commissies maken op basis van allerlei scenario’s plannen om het voor de club maar ook zeker voor onze spelers c.q. leden zo aantrekkelijk mogelijk te maken als we er weer klaar voor zijn.

Onderwijl zitten we allemaal al een tijdje thuis. De wifi en PS4 maken overuren in vele gezinnen, maar eigenlijk willen we naar buiten helemaal nu het ook nog lekker weer is geworden Samen leuke dingen doen maar dat zal nog even duren, vrees ik. Eind van de maand, te weten 20 mei weten we meer is de boodschap van de Overheid. Op basis van die informatie activeert EFC ‘58 meteen het toepasbare scenario en hoor je verder van ons.

Er ontstaan ook mooie dingen als gevolg van Corona, vind ik. De saamhorigheid is hoog. Een brede groep harde werkers heeft de kantine een enorme schoonmaak en opknapbeurt gegeven. 

Er is zelfs een nieuwe geluidsinstallatie geplaatst welke een geluidje geeft waar je van achterover slaat. Tegelijkertijd ontstaan er nieuwe ideeën en plannen om andere onderwerpen bij de kop te pakken. Op veld 2 wordt het kunstgras vernieuwd, er is groot onderhoud aan de grasvelden, etc. Geweldig allemaal. We hebben niet overal geld voor en zullen keuzes maken, maar de dynamiek die ontstaan is om met elkaar dingen te doen is heel mooi. Veel dank aan eenieder die al zo hard heeft gewerkt!

Er hebben zich nieuwe leden gemeld die willen bijdragen aan EFC ’58 in een commissie. Hopelijk melden zich er meer personen zich aan. Denk niet dat je daar dan voor 4 jaren aan vast zit of zo want je bent voor alle tijd die je kunt en wilt besteden van harte welkom. We denken en werken heel taakgericht. Het is heel belangrijk dat er nieuwe leden zich aanmelden voor een rol binnen onze vereniging. Want we moeten zorgen voor continuïteit door kennis van de een naar de ander over te dragen. Daarnaast is samen iets uitvoeren leuker dan in je eentje. Ik ben dus heel blij met de ontstane dynamiek binnen onze club maar we zijn er nog niet!

Ons jeugdbestuur is al geruime tijd op zoek naar invulling van de trainers rol voor de Dames 1 mocht je dit iets vinden laat het dan weten en meld je aan bij [email protected]. Ook wordt er nog gezocht naar een assistent-trainer bij ons vlaggenschip. Hier zoeken we iemand die ervaren is of iemand die in opleiding wil voor TC2.

Maar we zijn ook op zoek naar versterking van de sponsorcommissie. Wie heeft een netwerk en wil die namens EFC ‘58 benaderen? Wie heeft leuke ideeën om die te verpakken in sponsorpakketten? Doe dit samen met een groepje, dan is het leuk en de club heeft die inkomsten hard nodig.

Voor het wedstrijdsecretariaat zoeken we nog versterking, hier gaat het om een functie die tussen de 1 uur en 4 uur per 2 weken telt en verstand van voetbal is hier niet nodig alleen een vriendelijke lach om de bezoekers te verwelkomen.

Zo zoeken we ook leden voor de activiteitencommissie. Deze commissie heeft tot doel leden te enthousiasmeren voor een bijdrage binnen onze club. Zij organiseert activiteiten en avonden om mensen te bedanken voor hun bijdragen en anderen te werven. Wie o wie wil dit samen gaan oppakken?

Andere commissies zoals de TC, wedstrijdsecretariaat, onderhoudscommissie, communicatie, maar zeker ook de kantine hebben vrijwilligers nodig. Heb je interesse om eens kennis te maken met die commissies, laat het me weten.

Door lid te worden van EFC ‘58 kun je je aanmelden als vrijwilliger. We zijn een vereniging die functioneert vanuit het principe dat leden zich met elkaar inspannen om de club te laten draaien. Ik begrijp ook dat de inspanning niet gelijkmatig is verdeeld. Dat is normaal, maar mijn actieve lidmaatschap heeft mijn leven in Ermelo veel plezier gebracht en verrijkt. Ik heb veel nieuwe, leuke mensen leren kennen. Het maakt het leven mooier en zinvoller.

We hebben een medewerkers-avond gepland op zaterdag 13 juni. Het doel is iedereen te bedanken voor alle inspanningen gedurende het afgelopen seizoen. Maar laten we de regelgeving goed in de gaten houden. Dus heb je interesse om actief bij te dragen aan de mooiste club in Ermelo, meld je dan aan. Dat kan natuurlijk ook bij mij ([email protected]). Ik pak dat dan verder op.

 

Wij zijn EFC ’58 en wij zijn Trots op ons clubje!



Groet Wim Peter van Panhuis