Effectief DVS'33 Ermelo wint tweede oefenduel van Kozakken Boys (wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo ontving zaterdag 22 Kozakken Boys voor het tweede oefenduel in aanloop van het nieuwe seizoen en won met 2-1 van de Tweededivisionist uit Werkendam. De geelzwarten gingen met een comfortabele 2-0 rusten en de zege kwam een kwartier voor tijd nog wat onder druk. Een prima prestatie dus van de ploeg van Patrick Loenen.

Twee goede treffers voor rust

De eerstejaars oefenmeester in Ermelose dienst stuurde Dean Bredewolt, Joël Kramer, Marciano van Leijenhorst, stagiair Sam Oonincx van Jong de Graafschap, Adriaan Kruisheer, Hilal Ben Moussa, Stef Nijland, Jorick Priem, Lars van Wetering en Benjamin Roemeon de wei in voor het eerste bedrijf. De Tweededivisionist hanteerde vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Stegeman uit Rijssen een hoog tempo en zette DVS onder druk. Sam moest ook al in de 4e minuut een bal voor het doel wegkoppen na een goed aangesneden voorzet vanaf links. Anderzijds kregen de geelzwarten aan de andere kant een goed kans, toen Jorick Priem zijn tegenstander op rechts  zijn hielen had laten zien en keurig aflegde op Lars van Wetering.

Zijn schot ging echter over. Het schot van Sergio Tremour in de 13e minuut, dat net naast het doel van Dean Bredewolt ging, paste nog in het openingsoffensief van Kozakken Boys, maar nadat het tempo wat zakte, kwamen de geelzwarten steeds beter in de wedstrijd. Een minuut na het schot van Dico Jap tong, dat een prooi werd van doelman Bredewolt, kwam DVS in de 20e minuut op voorsprong. Nu was het Joël Kramer, die vanaf rechts een puike voorzet afleverde. Doelman Mike van de Meulenhof greep half mis, waarna Niek Hoogveld de bal in eigen doel werkte. Zonder vel verdere noemenswaardige momenten voor de rust verdubbelde DVS de voorsprong in de 31 minuut. Nu kon Benjamin Roemeon op links vrij opkomen en zijn assist was op maat voor de vrijstaande Lars van Wetering, die de 2-0 hard tegen de touwen joeg. Daarna begon aan Ermelose kant al het grote wisselen, waar de maker van het tweede doelpunt, Kruisheer, Kramer, Ben Moussa en Sem de wit plaatsmaakten voor Sam Crowther, Frank Olijve, Nicky van Hilten, Maarten van Dijk en Tarik Evre. Het had allemaal geen effect meer op het scoreverloop voor rust, zodat DVS comfortabel met 2-0 aan de thee ging.

Pas na 2-1 weer kansen
Na rust kwamen Gaston Salasiwa, Lars Huber en Joram Bakker in het veld voor Sam Ooninxc, Stef Nijland en Jorick Priem. Ook Scott Calderwood (nog oud-speler van DVS in ’03-’04) bracht bij Kozakken Boys een aantal nieuwe spelers in, waaronder doelman Bryan Janssen en oud-speler van Feyenoord en Real Madrid Royston Drenthe. Veel gebeurde er vooralsnog niet voor beide doelen. Natuurlijk wilde de Tweededivisionist graag wat aan die achterstand doen, maar DVS bleef verdedigend makkelijk op de been. Pas na het doorwisselen bij de bezoekers met nog ruim een kwartier te gaan, terwijl ook Sem de Wit er weer in kwam voor Marciano van Leijenhorst, werden de bezoekers weer wat dreigender. Met Sergio Hughes en Chahir Eugenia kwamen er ook twee behendige spelers in. Toch was de 2-1 niet echt nodig en was de mogelijkheid op 3-0 onbenut gelaten. Na een uitstekende inspeelpass van Sem de Wit had Jarno Westerman binnen de ‘zestien’ een vrije schietkans, maar zijn inzet ging naast. DVS kreeg in de74e minuut de voorzet vanaf rechts niet goed weggewerkt, waarna Hughes in staat gesteld werd het leer af te leggen op Jordi van Lunteren, die de raak schoot. Kozakken Boys wilde meer en dat maakte het laatste kwartier leuk.

Drie minuten na de aansluiting ging Chahir Eugenia behendig over Sem de wit heen, maar Maarten van Dijk werkte vervolgens de voorzet weg. In de 81e minuut schoot Lowie van Zundert in en doelman Dean Bredewolt zou verslagen zijn, aangezien het leer via Sem de Wit van richting veranderd was. Gelukkig voor DVS ging het schot naast. In de 87e minuut kopte Van Zundert in kansrijke positie naast. DVS bouwde in dezelfde minuut nog aan een fraaie aanval, die echter eindigde op de hak van Maarten van Dijk. In het vervolg schoot Joram Bakker hard in, maar de Werkendamse sluitpost keerde dat schot. De laatste poging was in de voorlaatste minuut weer voor de gasten, maar het schot van Sergio Hughes ging naast. Zo won DVS dus knap met 2-1 van de Tweededivisionist.

Dinsdagavond vervolgen de Ermeloërs de oefencampagne op “De Vinken” in Bunschoten tegen competitiegenoot vv Eemdijk.