Einde seizoen voor amateurvoetbal

​Amateurcompetitie 2019/2020 wordt niet hervat en start in het nieuwe seizoen in dezelfde samenstelling vanaf nul.

Op 31 maart jl kon iedereen de bevestiging van de overheid horen dat rondom gedrag en omgaan met je medemens de periode verlengd is tot 28 april en dat er o.a. geen voetbalactiviteiten kunnen plaatsvinden tot 1 juni 2020.

In haar persbericht stelt de KNVB:

‘Nederland heeft een uniek verenigingsleven dat inmiddels geruime tijd stilligt. Sommige mensen zijn ziek, sommigen helaas zelfs overleden en velen zitten verplicht thuis. Het gaat bij ons om vrijwilligers en amateurvoetballers voor wie de vraag ‘hoe nu verder?’ steeds zwaarder gaat wegen. Vandaag kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven’

‘Voetbal is voor ons belangrijk maar gezondheid staat daar altijd ver boven. Zeker nu. Mocht Nederland voor de zomer toch weer veilig kunnen voetballen en de overheidsmaatregelen worden om die reden afgeschaald, dan ondersteunt de KNVB de verenigingen graag met het organiseren van activiteiten zoals toernooien en oefenwedstrijden. Daar willen we ons nu op gaan richten, dat het verenigingsleven als eerste weer op gang komt zodra dat safe is.’

Enkele praktische punten die nu de aandacht vragen:

Contributie
Financiën is altijd een gevoelig onderwerp en zeker als je ervaart dat er momenteel niet gevoetbald wordt. Voor u en ouder is het goed om te weten dat contributie berekend wordt naar de totale jaarlasten van een vereniging in een komend verenigingsjaar. Dat betekent dat leden per jaar en per half jaar en per kwartaal kunnen betalen. De jaarbetalers en half jaarbetalers hebben al hun bijdrage gedaan en eind maart zijn de kwartaalbetalers weer geïncasseerd. Dit is ook noodzakelijk omdat vaste kosten zoals o.a. gebouwenbeheer, veldmateriaal, bankrente (geen aflossing), eigen risico vast personeel, verzekeringen doorgaan in tegenstelling tot variabele kosten die sterk dalen, echter de netto kantineopbrengsten zijn er per 15 maart 2020 ook niet meer.
Velen onder ons begrijpen dat ook en voelen zich betrokken en verantwoordelijk voor de vereniging. Ook ná de corona crisis willen we bij een gezonde vereniging verder voetballen en DVS heeft altijd ambities en dat vraagt offers.

Sponsoren
Voor de vereniging maar ook bij de BC zijn ondernemingen die het in deze periode financieel lastig hebben. Iedereen heeft er last van. Ook met de sponsoren wordt regelmatig contact onderhouden en via hun eigen platvorm wordt verbindend gewerkt om elkaar ook zoveel mogelijk het werk of de omzet te gunnen. Als leden van de vereniging kunnen wij daar ook bij helpen om zoveel mogelijk lokaal de spullen te kopen. Laten we ook hierin laten zien dat we Door Vereniging Sterk zijn.

Kaderleden en allerlei commissies binnen de club
Ook op u en jullie doen we een beroep om zoveel mogelijk via de apps, mails en sociale media betrokken te blijven bij je club en je ook beschikbaar te stellen voor het nieuwe seizoen. We hebben elkaar nodig om er weer iets moois van te maken waarin ieder weer plezier vindt in het vrijwilligerswerk en bij het voetbal verbindend bezig te zijn.

Tenslotte
wil ik alle mensen in de zorg, maar ook andere vitale beroepen sterkte wensen bij de uitoefening van hun werk. Respect en complimenten voor jullie inzet, kennis en kunde! We leven in een welvarend land waarbij de zorg nog verleend kan worden.

Maar ook de spelers groot en klein o.a. onze kinderen wil ik sterkte toewensen in deze stille periode waarbij ouders en grootouders als ondersteunende leerkrachten behulpzaam zijn. Dank jullie wel voor jullie hulp!

Valt niet altijd mee, maar als we proberen de overheidsmaatregelen te volgen zijn we allemaal bezig om deze stille tijd zo kort mogelijk te houden.

Volg dagelijks de website omdat er allerlei nieuwtjes zijn of filmpjes gemaakt worden om de feeling met je club te houden, om zelf thuis fit te blijven en voor een stukje afleiding omdat je je teamgenootjes mist.

Namens bestuur DVS’33 Ermelo
Aart Goossensen, voorzitter