Ermelose Graveltocht

Op zaterdag 18 september organiseert de Veluwse Wieler Vereniging de Ermelose Gravel Tocht. Het is de eerste keer dat de vereniging deze tocht organiseert als aanvulling op de inmiddels bekende MTB tochten, die in oktober en november volgen.

De directe omgeving van Ermelo kent fantastische mogelijkheden om een graveltocht te rijden. De organisatie heeft een tweetal routes uitgezet van 60 en 100 km. De verzorging is weer zoals u van hen gewend bent

Corona en toertochten
Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen rond de Corona maatregelen op de voet, waarbij de adviezen van de NTFU van grote waarde zijn. Met de gemeente Ermelo en de beheerder van de startlocatie heeft een goede afstemming plaatsgehad. Het laatste nieuws voor buitensport vindt u hier:

Startlocatie en tijd
De start is vanaf de Muzenhof, Leuvenumseweg 66 in Ermelo. Daar is voldoende parkeerruimte beschikbaar. Starten kan tussen 09:00 en 10:30.

Belangrijke spelregels!

Er geldt een aantal belangrijke spelregels bij deze tocht:
- Deelname uitsluitend via voorinschrijving via Fietssport - Ermelose Gravel Tocht, zaterdag 18 september 2021
- Het aantal deelnemers is gemaximeerd op 500 (vol is vol)
- De tocht wordt gereden op GPS en is niet uitgepijldDe route is geschikt voor MTB, crosser of gravelbike

Houd u aan de aanwijzingen op de startlocatie

60 km route: 290 hm en 95% onverhard/half verhard

Deze route voert je over de Ermelose heide langs Kasteel Staverden en door het indrukwekkende Kroondomein naar Hoog Soeren waar de verzorging wacht. Terug via Uddel en het Speulderveld naar Garderen en door het Speulder en Sprielder bos langs het Solsche Gat terug naar Ermelo.

100 km:  465 hm en 85% onverhard/half verhard

Wie de 100 km route rijdt wordt eerst door het Leuvenumse bos en langs het indrukwekkende Beekhuizerzand naar de Veluwemeer kust geleid. Langs kasteel de Essenburgh en over de Liesberg met een prachtig uitzicht sluit deze route aan op de 60 km route zoals hierboven beschreven. Deze route kent mooie hoogtemeters!

GPX bestanden
De GPX bestanden worden na inschrijving in de week voorafgaand aan de tocht aan de deelnemers beschikbaar gesteld.

Graag zien we je op zaterdag 18 september bij de Ermelose Gravel Tocht!

Houd de website van de Veluwse Wieler Vereniging in de gaten voor het laatste nieuws: www.vwv-ermelo.nl