Expositie Wereldwinkel Stichting Blessed Home

Van 26 juni t/m 29 juli 2023 is er een expositie van Stichting Blessed Home in de wereldwinkel in Ermelo. Op de bovenverdieping kunt u meer lezen over de achtergrond van de jonge moeders en kunt u artikelen kopen die door hen in Ghana zijn gemaakt. U bent van harte welkom!

Stichting Blessed Home zet zich in voor jonge moeders en hun kinderen die moeite hebben om rond te komen

In Ghana zijn veel tienermoeders waar de familie niet goed voor kan zorgen. Dit komt bijvoorbeeld door overmatig alcohol- of drugsgebruik, financiële of psychische problemen. Blessed Home haalt een aantal van deze jonge moeders met hun kinderen uit hun uitzichtloze situatie en geeft hen een nieuwe toekomst. We bieden deze jonge moeders en hun kinderen een tijdelijk onderkomen aan. Door te voorzien in de dagelijkse levensbehoefte geven we ze een plek om tot rust te komen en te bouwen aan hun toekomst. Ze volgen een opleiding tot naaister bij Adepam, de naaischool die is gerealiseerd op het terrein van de stichting. Na het afronden van hun opleiding wil Blessed Home hen begeleiden naar een stabiele leefsituatie waarbij ze zelfstandig in hun levensonderhoud kunnen voorzien.
 
We willen iets betekenen voor mensen in Ghana. Geloof, hoop en liefde zijn daarbij onze drijfveren. Als stichting vangen wij niet alleen christelijke moeders op. Alle jonge moeders die in een noodsituatie zitten zijn welkom.
 
Naaischool Adepam
Sinds augustus 2020 volgen jonge moeders en dagstudenten de opleiding tot naaister bij naaischool Adepam. Er is plek voor 12 studenten, zes plekken zijn voor de jonge moeders van Blessed Home, en de andere zes voor jonge vrouwen uit de omgeving waarvan de ouders de opleiding niet kunnen financieren.

Een ervaren naaileraar verzorgt vier dagen in de week de lessen. Naast praktische naailessen krijgen de meiden ook les in ontwerpen, klantenservice en boekhouding. De opleiding duurt 2 jaar en wordt afgerond met een staatsexamen. De student ontvangt dan een officieel diploma waarmee zij elders kan gaan werken, of haar eigen bedrijfje op kan zetten.

Stichting Blessed Home
 
Naast de productie en verkoop van o.a. lokale schooluniformen verkopen wij de komende zes weken de producten die de studenten hebben gemaakt in de Wereldwinkel in Ermelo.
 
Stationsstraat 23, Ermelo
Dinsdag t/m zaterdag: 9:30 - 17.00
Voor meer informatie kijk op www.blessedhomeghana.org
Facebook Adepam - Blessed Home
E-mail: [email protected]
 
Tassen
Een tas voor elk moment. Of je een dagje naar het zwembad gaat, een lange wandeling maakt, veel of weinig boodschappen gaat doen, of op vakantie gaat, we hebben alle soorten en maten handgemaakte tassen te koop. Kom eens kijken welke tas bij jou past!
 
Kraamcadeautjes
Wat een mooi gebaar om een jonge moeder hier in Nederland iets te geven dat een moeder in Ghana kan helpen! We hebben een assortiment aan knisperdoekjes, aankleedkussenhoezen, en dit jaar is een olifant muziekdoosje aan het assortiment toegevoegd. We hebben ook een speciale cadeauset samengesteld. Kom gerust eens kijken voor een betekenisvol kraamcadeautje!

Voor kinderen
Een schortje voor het koken, vrolijke etui of handige knikkerzak. Met de aankoop voor jouw kind steun je een moeder met haar kind in Ghana. Deze maand verkrijgbaar in de wereldwinkel.
 
Dagje uit
Een groot picknickkleed om samen op te zitten, of een klein reiskussentje om mee te nemen in de fietstas, zodat je altijd een schoon plekje hebt om op te zitten. Met de vrolijke stofjes uit Ghana maak je van elke dag een feestje! En voor verjaardagen hebben we ook nog leuke slingers. Kom je een keertje langs?

Tassen Stichting Blessed Home