Fête de la Musique 2019

De Landmacht en Ermelo zijn al decennia verbonden met elkaar. De Legerplaats Ermelo huisvest op dit moment het 400 Geneeskundig Bataljon en de Koninklijke Militaire School (KMS). 

De bevolking van Ermelo en wijde omgeving wordt op vrijdagavond 21 juni a.s. om 20.00 uur een Relatieconcert aangeboden van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso (KMKJWF). Het Relatieconcert vindt plaats op het Raadhuisplein.

De KMKJWF is onderdeel van de Koninklijke Landmacht en bestaat uit 53 muzikanten. KMKJWF is het professionele orkest van de Landmacht, de oudste kapel van Nederland en is internationaal befaamd. Het orkest speelt zoveel mogelijk origineel repertoire, maar ook eigen versies van klassieke en filmmuziek. Tijdens het concert wisselen diverse stijlen elkaar af, van modern tot klassiek. Tijdens het Relatieconcert in Ermelo treedt Shirma Rouse als soliste op. Haar enorme bereik, soulvolle en rijke stemgeluid maken haar tot één van de meest gevraagde zangeressen van Nederland.

Met het Relatieconcert van KMKJWF wordt Fête de la Musique 2019 geopend. Zaterdag 22 juni van 10.30 tot 17.00 uur vinden er de hele dag verschillende muzikale optredens plaats in en rondom het centrum van Ermelo. Bandjes, dansgroepen, koren, zangers, dichters, workshop alles zal de revue passeren, er is dus voor ieder wat wils. Het complete programma met alle optredens is gratis af te halen bij VVV Ermelo.