Familie Kramer hoopt op topzomer

Door Petronella van het Goor - Anne en Alice Kramer hebben de eerste boekingen voor de komende zomer binnen. “Alles onder voorbehoud natuurlijk, want dat is de situatie nu, maar ze komen voorzichtig binnen.” 

” Het scheelt dat mensen met de boeking nog nergens aan vast zitten. “Ze hoeven geen aanbetaling te doen, het is een reserveren zonder verplichtingen. Pas als het honderd procent zeker is dat er gereisd mag worden, zonder restricties, gaan we definitief iets vastleggen”, aldus Anne.

Sinds december 2018 wonen Anne, Alice en hun jongste zoon Mark in het Franse plaatsje St. Félix, op het platteland, 850 autokilometers vanaf Utrecht. Ze verkochten hun horecabedrijf en huis in Hulshorst en begonnen een glamping op een landgoed van 4 hectare groot. Vlak voordat hun eerste echte zomerseizoen, de zomer van 2020, begon, brak er corona uit.

“Gelukkig ging begin juni het land weer open en mocht er gereisd worden. We hebben in het hoogseizoen vijf weken volle bak kunnen draaien, tot half augustus. Daarna moesten Nederlanders twee weken in quarantaine na een bezoek aan Frankrijk en zagen we dat er veel geannuleerd werd.” Hoe druk het die vijf weken ook was, het was niet genoeg. “Het hoogseizoen duurt normaliter 8 a 9 weken en daarvan moet je het wel hebben.”

Ze hopen deze zomer wel een volledig seizoen te kunnen draaien

“We hebben onze glamping volledig coronaproof. De safaritenten hebben allemaal hun eigen sanitair, net als de vijf campingplaatsen. Zij krijgen de sleutel van een eigen douche en toilet. Ook de gîte heeft eigen sanitair.” Verder geeft Anne aan dat het landgoed zo groot is, dat rust, ruimte en privacy gegarandeerd kan worden. “Wandelen, fietsen, kanoën, de mooie buurt verkennen, het kan allemaal, maar het hoeft niet. Op het landgoed zelf is ook genoeg te doen.”

Buiten het hoogseizoen, van 19 juni tot 3 juli en na 4 september, zijn er peuter- en kleuter weken. “Ouders die nog niet vastzitten aan de schoolweken, kunnen voor een veel lager tarief bij ons verblijven. Met de eigen camper of caravan, in een van onze tenten of in de gîte. We hebben ons menu aangepast, er zijn peuterbadjes beschikbaar en onze activiteiten zijn afgestemd op de doelgroep.”

Privé gaat het goed met de familie Kramer

“We zijn nog niet helemaal verfranst. Voor Corona hadden we twee keer per week Franse les, maar dat kwam helemaal stil te liggen. Met de taal redden we ons wel hoor, maar dat hopen we snel weer op te kunnen pakken.” Er zijn goede contacten met de buurt, ook de burgemeester is een graag geziene gast. “In een straal van vijftien kilometer wonen aardig wat Nederlanders, daar hebben we ook leuk contact mee.”

Ze genieten elke dag van de rust en ruimte om hen heen. “We komen eigenlijk zo weinig ‘buiten’ dat we weinig merken van Corona. We missen alleen de familie, vooral de kinderen en kleindochter(s) (één op komst!) die door alle reisbeperkingen weinig kunnen komen.” Verder scheelt het dat het echtpaar al dertig jaar samen werkt. “We waren altijd al dag en nacht samen, runden jarenlang samen ons bedrijf.  Dat is hier niet anders en dat gaat heel goed.” Ook zoon Mark, nu 16, heeft zijn draai gevonden. “Hij zit op een internationale school in de buurt en doet dit jaar examen. Volgend jaar kiest hij een vervolgopleiding, waarschijnlijk iets in de architectuur.”

Anne en Alice hopen dat steeds meer Nederlanders hun weg vinden naar La Belle St-Fli. “Dat ze de rust en charme met ons mogen meebeleven.” Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.labellest-fli.com en check meteen even hun Facebookpagina La-Belle-St-Fli voor het laatste nieuws.

Alice en Anne Kramer
(Alice en Anne Kramer - eigen foto)